Νέα παράταση για το Λιμάνι Λάρνακας – Ενοχλημένος ο Δήμαρχος Ανδρεάς Βύρας


Το Δημοτικό Συμβούλιο Λάρνακας εκφράζει τη δυσαρέσκεια του σχετικά με την ανανέωση η οποία έληξε στις 5 Αυγούστου 2017 των αδειών στις Εταιρείες Noble Energy International Ltd και Medserv (Cyprus) Ltd για χρήση χώρων στο Λιμάνι Λάρνακας.

Η εν λόγω ανανέωση των αδειών έγινε μετά τη σύμφωνη γνώμη του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, αφού θεωρήθηκε ότι δεν επηρεάζει τη διαδικασία και τους σχεδιασμούς της Κυβέρνησης για την ανάπτυξη του Λιμανιού Λάρνακας. Επίσης, η ανανέωση των αδειών έγινε με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις όπως και πριν ένα περίπου χρόνο και όπως δηλώνει η Αρχή Λιμένων οι χώροι θα χρησιμοποιούνται μόνο για σκοπούς αποθήκευσης, χωρίς να διεξάγεται οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα.

Το Δημοτικό Συμβούλιο σε πρόσφατη συνεδρία του αποφάσισε τη λήψη δικαστικών μέτρων γιατί δεν ακολουθήθηκαν οι νόμιμες διαδικασίες για την εξασφάλιση άδειας χρήσης χώρων του Λιμανιού πριν από ένα περίπου χρόνο στις Εταιρείες Noble Energy International Ltd και Medserv (Cyprus) Ltd καθώς και στην ανανέωση των αδειών αυτών χωρίς να ακολουθηθούν και πάλι οι νόμιμες διαδικασίες. Σημειώνεται ότι, ο Δήμος Λάρνακας ουδέποτε ενημερώθηκε για την ανανέωση των εν λόγω αδειών, παρά το γεγονός ότι απόστειλε επιστολή στην Αρχή Λιμένων Κύπρου, ζητώντας ενημέρωση.

Παράλληλα, ο Δήμος Λάρνακας θα προχωρήσει με γραπτή διαμαρτυρία προς τον Υπουργό Συγκοινωνιών και Έργων και την Αρχή Λιμένων Κύπρου για τις πιο πάνω ενέργειες τους χωρίς να ενημερώσουν το Δημοτικό Συμβούλιο.



Κύριες Ειδήσεις





Translate »