Breaking News

ΜΤΝ: Επενδύει €23 εκατ για υποδομές και 4G


Στόχος ο υπερδιπλασιασμός των χρηστών του δικτύου 4G με κάλυψη 93% του πληθυσμού

Σε επέκταση του δικτύου της και ριζική αναβάθμιση των τεχνικών υποδομών της, επενδύοντας συνολικά €23 εκατομμύρια από ίδια κεφάλαια, προχωρεί η MTN.

Όπως αναφέρθηκε σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε η εταιρεία τηλεπικοινωνιών, με την συγκεκριμένη επένδυση θα υπερδιπλασιαστεί το ποσοστό του πληθυσμού που έχει πρόσβαση σε δίκτυο ΜΤΝ 4G, ενώ σχεδόν το σύνολο των ελεύθερων περιοχών της Κύπρου θα διαθέτει δίκτυο ΜΤΝ 3G. Παράλληλα, ο νέος τεχνικός εξοπλισμός των κεντρικών της εγκαταστάσεων στα Λατσιά θα διασφαλίζει αδιάλειπτη διαχείριση της νέας χωρητικότητας αλλά και πλήθος νέων υπηρεσιών καθιστωντας την ΜΤΝ ως τον πιο τεχνολογικά αναβαθμισμένο τηλεπικοινωνιακό παροχέα στην Κύπρο.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα αναβάθμισης που ξεκίνησε ήδη και ολοκληρώνεται στο τέλος του 2017, η γεωγραφική κάλυψη του δικτύου 3G φτάνει το 95%, καλύπτοντας το 99% του πληθυσμού ενώ του 4G θα καλύπτει 93% του πληθυσμού. Η διευρυμένη χρήση του δικτύου 4G και 3G σημαίνει εξαιρετικά μεγάλες ταχύτητες mobile internet ενώ και οι υπηρεσίες φωνής (τηλεφωνικές κλήσεις) θα διαθέτουν ακόμα καλύτερη ποιότητα, με κρυστάλλινα καθαρό ήχο.
Το δίκτυο οπτικών ινών επεκτείνεται κατά 280 χιλιόμετρα φτάνοντας τα 1.2800 χλμ. τόσο εντός των αστικών περιοχών όσο και στις υπεραστικές διαδρομές μεταξύ των πόλεων, αλλά και μέχρι τις ορεινές περιοχές. Τα πλεονεκτήματα από τη διεύρυνση του δικτύου οπτικών ινών είναι εξαιρετικά υψηλές ταχύτητες διασύνδεσης και διαδικτύου.

Όπως ανέλυσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, κ. Philip Van Dalsen, η επένδυση ήταν το λογικό αποτέλεσμα μιας σταθερής αναπτυξιακής πορείας της ΜΤΝ που κορυφώνεται το 2017 με το λανσάρισμα της νέας, πρωτοποριακής υπηρεσίας MTN TV, η οποία έχει ήδη υπερβεί τον αρχικό σχεδιασμό.

Ο κ. Van Dalsen τόνισε ότι: «Κάθε υπηρεσία που προσφέρουμε στην αγορά ανοίγει δρόμους στις κυπριακές τηλεπικοινωνίες. Αυτό συνέβη με το 3G+, το 4G, το 4G+, τις ολοκληρωμένες υπηρεσίες Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών για τους εταιρικούς μας πελάτες και με τις υπηρεσίες MTN TV. Σήμερα, με τη μεγαλύτερη επένδυση που έχουμε κάνει ποτέ στην Κύπρο ανοίγουμε νέους δρόμους για το τι πραγματικά σημαίνει αξιόπιστο και σταθερό δίκτυο».

Στην ίδια παρουσίαση, ο CTIO της ΜΤΝ, κ. Γιάννης Μιχαηλίδης, ανέπτυξε αναλυτικά το χρονοδιάγραμμα της επένδυσης αλλά και τα οφέλη που θα προκύψουν για τους ιδιώτες και εταιρικούς καταναλωτές. Τόνισε μεταξύ άλλων ότι «δεδομένης της σχέσης των ευρυζωνικών υπηρεσιών με την οικονομική ανάπτυξη, η επένδυση της ΜΤΝ αποκτά ιδιαίτερη σημασία στην αναβάθμιση της χώρας, την υιοθέτηση τον ψηφιακών δεξιοτήτων από τον ευρύτερο πληθυσμό, αλλά και για την προσέλκυση Αμέσως Ξένων Επενδύσεων που θεωρούν προαπαιτούμενο το σύγχρονο τηλεπικοινωνιακό δίκτυο».



Κύριες Ειδήσεις





Translate »