Breaking News

Με δύο αρχαίους θεούς αναπτύσσεται η Λάρνακα (ΦΩΤΟΣ)


Πολυώροφα κτίρια «Ποσειδώνας» και «Απόλλωνας» βορειοδυτικά της παραλίας Καστέλλα

Πολυώροφη οικοδομή με την ονομασία «NAOC PROJECT» προτίθεται να κατασκευάσει η εταιρεία «ATN GREEN SYNERGY LTD» στην ενορία Σκάλα στη Λάρνακα.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για την κατασκευή δύο παρόμοιων πολυώροφων κτιρίων, το ένα από τα οποία θα φέρει την ονομασία «Ποσειδώνας» και το άλλο «Απόλλωνας», και τα οποία θα αποτελούν μικτή εμπορική και οικιστική ανάπτυξη.

Το έργο θα κατασκευαστεί στην τοποθεσία «Παπουτσοσυκιές» στο νότιο άκρο της πόλης της Λάρνακας, στη συμβολή των οδών Πιαλέ Πασά, Αναξίμανδρου και Αμαζόνων, περίπου 200 μέτρα βορειοδυτικά της παραλίας Καστέλλα.

 

1

 

Σύμφωνα με τις μελέτες που κατατέθηκαν ενώπιον των αρμόδιων αρχών, το έργο έχει στόχο τη φιλοξενία των χρηστών σε συνδυασμό με την άνετη διαμονή τους σε πολυτελή διαμερίσματα, καθώς και την παροχή υπηρεσιών σ ‘αυτούς.

Επιπλέον στόχος της ανάπτυξης είναι και η αναβάθμιση της φυσιογνωμίας μίας υποβαθμισμένης αστικής περιοχής σε στρατηγικό σημείο της πόλης. Παράλληλα αναμένεται ότι η λειτουργία του έργου θα εμπλουτίσει περαιτέρω τις οικονομικές δυνατότητες της ευρύτερης περιοχής.

Η συνολική έκταση του τεμαχίου που θα ανεγερθεί το έργο ανέρχεται περίπου στα 1.209m2 και ευρίσκεται σε απόσταση 15m από το πλησιέστερο σημείο της ακτογραμμής.

 

1

Η τοποθεσία εκτέλεσης του έργου βρίσκεται επί της οδού Πιαλέ Πασά, η οποία αποτελεί μέρος του παραλιακού μετώπου του Δήμου Λάρνακας, όπου εντοπίζεται σχετικά έντονη τουριστική δραστηριότητα.

Στην ευρύτερη περιοχή λειτουργούν ξενοδοχεία 2* και 3* και τουριστικά διαμερίσματα.

Πέραν των τουριστικών καταλυμάτων, στην περιοχή υπάρχει αριθμός πολυκατοικιών κυρίως 5-6 ορόφων, καταστήματα, χώροι εστίασης (εστιατόρια, καφετέριες), καθώς και κέντρα διασκέδασης.

 

Λεπτομέρειες του έργου

Τα πολυώροφα κτίρια «Ποσειδώνας» και «Απόλλωνας» θα αποτελούνται από 12 υπέργεια επίπεδα και οροφή, ύψους περίπου 46,5μ και 47,5μ αντίστοιχα, με δύο υπόγεια επίπεδα όπου θα διαμορφωθούν κυρίως χώροι στάθμευσης.

Στα δύο πολυώροφα κτίρια θα στεγάζονται συνολικά 26 οικιστικές μονάδες.

 

1

Στον υπόγειο χώρο κάτω από τα δύο πολυώροφα κτίρια θα δημιουργηθεί ιδιωτικός χώρος στάθμευσης 32 θέσεων συνολικά (εκ των οποίων οι 6 θέσεις θα είναι για άτομα με ειδικές ανάγκες) αλλά και άλλοι βοηθητικοί χώροι. Η είσοδος στους χώρους στάθμευσης θα πραγματοποιείται μέσω δύο ανελκυστήρων αυτοκινήτων.

Στο τρίτο επίπεδο του κάθε χώρου θα υπάρχει κολυμβητική δεξαμενή και χώρος πολλαπλών χρήσεων.

Τα δύο υπόγεια επίπεδα και τα πρώτα τρία επίπεδα, που προγραμματίζονται για εμπορική ανάπτυξη των δύο κτιρίων θα είναι ενιαία, ενώ από το τέταρτο επίπεδο και έπειτα, όπου θα αποτελούνται από οικιστικές αναπτύξεις, τα δύο κτίρια θα διαχωρίζονται μεταξύ τους.

Το κόστος υλοποίησης του έργου εκτιμάται στα €14 εκατ., το οποίο θα χρηματοδοτηθεί – καλυφθεί από ένα συνδυασμό ιδίων κεφαλαίων και εσόδων από τις εργασίες προπώλησης των οικιστικών μονάδων.

Σημειώνεται ότι οι κατασκευαστικές εργασίες θα ξεκινήσουν αφού ληφθούν όλες οι απαιτούμενες άδειες.

Εκτιμάται ότι ο χρόνος ολοκλήρωσης του έργου θα είναι 14 μήνες, νοουμένου ότι δεν θα υπάρξουν καθυστερήσεις, λόγω εσωτερικών ή εξωτερικών παραγόντων.

Home



Κύριες Ειδήσεις





Translate »