Κατακυρώθηκαν οι προσφορές για το Κοινοτικό Κέντρο και τη Λέσχη Λάρνακας


Κατακυρώθηκαν οι προσφορές για δύο μεγάλα έργα της Λάρνακας, δηλαδή το Κοινοτικό Κέντρο και τη Λέσχη.

 

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας «κατακυρώθηκαν την τελευταία εβδομάδα Σεπτεμβρίου οι προσφορές για την ανάπλαση του Κοινοτικού Κέντρου και της Λέσχης της πόλης. Αναμένεται ότι η έναρξη εργασιών θα ξεκινήσουν εντός του τρέχοντος έτους εκτός εάν υπάρξουν επιπλοκές με προσφυγές στην Αναθεωρητική Αρχή Προσφορών».

 

Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com

 

Εξήγησε ότι «το Κοινοτικό Κέντρο θα μεταμορφωθεί σε Πολυδύναμο Πολυχώρο Κοινωνικής Πρόνοιας και Απασχόλησης του Δήμου Λάρνακας με επέκταση και αναβάθμιση του υφιστάμενου κτιρίου το οποίο θα μετατραπεί σε ένα σύγχρονο ανοικτό και κλειστό χώρο ενεργητικής απασχόλησης, υγιούς ψυχαγωγίας και εκγύμνασης, ο οποίος θα παρέχει τη δυνατότητα εξυπηρέτησης των αναγκών ομάδων πληθυσμού».

 

Τα σχέδια προβλέπουν την δημιουργία Πολυπολιτισμικού Κέντρου, το οποίο θα στεγάζει τις δράσεις επιμόρφωσης και κοινωνικής αλληλεγγύης του Δήμου, καθώς και πολιτιστικές εκδηλώσεις των διαφόρων εθνικοτήτων του πληθυσμού, τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση του χώρου των Μουσικών Σχημάτων του Δήμου, περιλαμβανομένου και χώρου για το Δημοτικό Ωδείο.

 

Ακόμα προβλέπουν τη δημιουργία χώρων κοινωνικής συναναστροφής των νέων, αίθουσα εκδηλώσεων και εκθέσεων, παιγνιοθήκη και άλλους χώρους στους οποίους θα παρέχονται διάφορα προγράμματα και πρωτοβουλίες του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου.

 

Το έργο δύναται να συγχρηματοδοτηθεί από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης της Ε.Ε. και από το Δήμο Λάρνακας με ένα συνολικό κονδύλι το οποίο υπολογίζεται περί τα 3,5 εκατομμύρια ευρώ».

 

Όσον αφορά την ανάπλαση της Λέσχης Λάρνακας, ο Δήμαρχος είπε πως «μέσα από τη διαδικασία αποκατάστασης του αρχαίου μνημείου, προβλέπεται  αποκατάσταση του ιστορικού κτιρίου στην οδό Ζήνωνος Κιτιέως με σχέδια για χώρους/ εργαστήρια για περιοδική στέγαση νέων καλλιτεχνών, εκθεσιακό χώρο και μικρό εστιατόριο. Επίσης προβλέπεται ανάπλαση της εσωτερικής αυλής για φιλοξενία εκθέσεων και εκδηλώσεων».

 

Το έργο δύναται επίσης να συγχρηματοδοτηθεί από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης της Ε.Ε. και το Δήμο Λάρνακας με κονδύλι περίπου 1,2 εκατομμυρίων ευρώ.

 

Όπως εξήγησε ο κ. Βύρας «η Λέσχη Λάρνακας είναι ένα από τα πιο περίφημα ιστορικά κτίρια της Λάρνακας. Το κτίριο απέναντι από το Μουσείο Πιερίδη στην οδό Ζήνωνος Κιτιέως, ανεγέρθηκε το 1750 και ανήκει στο ΕΒΚΑΦ, στα χρόνια της ακμής του, ήταν το πιο σύγχρονο ξενοδοχείο της Λάρνακας ενώ στη συνέχεια στέγασε την πρώτη λέσχη τένις της Κύπρου.  Από το 1960 στέγασε τα μέλη της Λέσχης Κίτιον».

 

Τα τελευταία χρόνια, σημείωσε «η Λέσχη που είναι γνωστή και ως “Η Λέσχη με τα 7 τζάκια” παραδόθηκε στο έλεος της φθοράς, τον Μάιο του 2011 κατέρρευσε μέρος της και έκτοτε, παραμένει στα πρόθυρα της κατάρρευσης. Η Λέσχη βρίσκεται υπό τη διαχείριση του Κηδεμόνα Τουρκοκυπριακών Περιουσιών αλλά παραχωρήθηκε στο Δήμο Λάρνακας για αξιοποίηση».

 

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ



Κύριες Ειδήσεις





Translate »