Breaking News

Θέματα της Λάρνακας συζήτησαν Δήμαρχος και ΕΒΕΛ


Θέματα της Λάρνακας μεταξύ των οποίων η μετακίνηση των εγκαταστάσεων πετρελαιοειδών και το ενιαίο έργο ανάπτυξης λιμανιού – μαρίνας, συζήτησαν ο Δήμαρχος Ανδρέας Βύρας με το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου της πόλης.  

 

Σε γραπτή ανακοίνωση του ΕΒΕΛ αναφέρεται ότι ο Δήμαρχος Λάρνακας «συνοδευόμενος από την Τούλλα  Αγγελίδου, Διευθύντρια Πολεοδομίας του Δήμου, παρακάθισε σε συνεδρία του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Δήμαρχος ενημέρωσε το ΕΒΕ Λάρνακας για το θέμα της μετακίνησης των εγκαταστάσεων πετρελαιοειδών και υγραερίου, του ενιαίου έργου Λιμανιού – Μαρίνας, για την πρόοδο των έργων στο εμπορικό κέντρο, για το πλαίσιο των κανονισμών για τα «ψηλά κτίρια» και για το νέο τοπικό σχέδιο».

 

Ο Δήμαρχος Λάρνακας «εξέφρασε αισιοδοξία παρ΄όλες τις καθυστερήσεις για τις διαδικασίες μετακίνησης των εγκαταστάσεων πετρελαιοειδών και υγραερίου, όπως και για την τελική κατακύρωση του ενιαίου έργου λιμανιού – μαρίνας. Ταυτόχρονα διαβεβαίωσε τους χρήστες του λιμανιού για την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να υποστηρίξει τη συνέχιση της εξυπηρέτησης τους στο λιμάνι Λάρνακας».

Ο κ. Βύρας αναφέρθηκε και στην σημασία των έργων που διεξάγονται στο εμπορικό κέντρο της Λάρνακας, συνολικού ύψους 21 εκατομμυρίων ευρώ. Ακόμα ενημέρωσε το Επιμελητήριο για το νέο τοπικό σχέδιο και για τους κανονισμούς για τα ψηλά κτίρια, ενώ έδωσε ιδιαίτερη σημασία στο θέμα της δημιουργίας πανεπιστημιακής σχολής «θαλάσσιας τεχνολογίας και ερευνών».

 

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Λάρνακας Σταύρος Σταύρου «διαβεβαίωσε τον Δήμαρχο για τη συμπαράσταση και συμπόρευση του Επιμελητηρίου για κάθε τοπικό θέμα, θεωρώντας πάντοτε ότι η ενιαία γραμμή και δράση των τοπικών φορέων μπορεί να έχει θεαματικά αποτελέσματα για την πόλη. Ακόμα διαβεβαίωσε για την πάγια θέση του ΕΒΕΛ για τη διατήρηση και ανάπτυξη των εμπορικών χρήσεων και της επέκτασης της λιμενικής βιομηχανίας στο λιμάνι Λάρνακας, μετά την ιδιωτικοποίηση του».

 

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ



Κύριες Ειδήσεις





Translate »