Breaking News

Η ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ καλεί το Κράτος να θέσει το συμφέρον της κοινωνίας πάνω από το ιδιωτικό για το λιμάνι της Λάρνακας


Η συντεχνία ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ καλεί το Κράτος να θέσει το συμφέρον της κοινωνίας πάνω από αυτό του ιδιωτικού κεφαλαίου, όσον αφορά το έργο της ενιαίας ανάπτυξης λιμανιού – μαρίνας Λάρνακας.

Σε γραπτή ανακοίνωση της ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ αναφέρεται ότι σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Μεταφορών «ο διαγωνισμός για την «Ανάπτυξη της περιοχής του Λιμανιού και της Μαρίνας Λάρνακας» που ήταν σε εξέλιξη, έχει ακυρωθεί και το Υπουργείο θα προχωρήσει απευθείας σε διαπραγμάτευση με την εταιρία που δεν αποσύρθηκε από το διαγωνισμό».

Προστίθεται ότι «το Κράτος προσπαθεί από το 2002 να παραχωρήσει την ανάπτυξη του Λιμανιού και της Μαρίνας Λάρνακας στον ιδιωτικό τομέα χωρίς επιτυχία, προφανώς γιατί ο υποψήφιος επενδυτής δεν ρισκάρει να επενδύσει σε ένα έργο εκατοντάδων εκατομμυρίων χωρίς να έχει εξασφαλισμένες εγγυήσεις για γρήγορα κέρδη».

Η συντεχνία εκφράζει φόβους ότι «η αλλαγή της διαδικασίας σε αυτή την περίπτωση στοχεύει στη διευκόλυνση της Κυβέρνησης να προχωρήσει χωρίς περιορισμούς στην ανάθεση του έργου στην ιδιωτική εταιρεία διασφαλίζοντας της όλες τις διευκολύνσεις όσον αφορά το ρίσκο από την επένδυση και τις προϋποθέσεις για γρήγορα κέρδη. Εμείς είχαμε την άποψη ότι η αναγκαιότητα γι’ αυτή την ανάπτυξη έπρεπε να αντιμετωπιστεί από το Κράτος και την Αρχή Λιμένων γιατί με αυτό τον τρόπο θα γινόταν πιο γρήγορα και θα εξυπηρετούνταν καλύτερα οι προσδοκίες της πόλης της Λάρνακας και το δημόσιο συμφέρον».

Η Συντεχνία εκφράζει ταυτόχρονα την πεποίθηση ότι «17 χρόνια ήταν αρκετά για να εξαχθούν συμπεράσματα όσον αφορά τον τρόπο επιτυχούς εφαρμογής αυτού του Σχεδιασμού» και καλούν το Κράτος να θέσει «επιτέλους το συμφέρον της κοινωνίας πάνω από αυτό του ιδιωτικού κεφαλαίου».

 

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ



Κύριες Ειδήσεις





Translate »