Breaking News

Εννιά στα 10 smartphones του κόσμου «έτρεξαν» με Android


Μερίδιο αγοράς-ρεκόρ εξασφάλισε το λειτουργικό σύστημα κινητών της Google

Το 87,5% της παγκόσμιας αγοράς smartphones αντιστοίχησε στο λειτουργικό Android το τρίτο τρίμηνο. Το iOS της Apple υποχώρησε στο 12,1%, ενώ όλα τα άλλα λειτουργικά «έχουν σχεδόν εξαφανιστεί», λέει η Strategy Analytics.

Εννιά στα 10 smartphones του κόσμου «έτρεξαν» με Android το γ’ τρίμηνο

Μερίδιο αγοράς-ρεκόρ εξασφάλισε στη διάρκεια του τρίτου τριμήνου το λειτουργικό σύστημα κινητών συσκευών της Google, Android, έναντι του iOS της Apple που εμφάνισε πτώση, σύμφωνα με νέα έρευνα της Strategy Analytics.

 

Το Android κέρδισε το 87,5% της παγκόσμιας αγοράς smartphones τους τρεις μήνες μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου, επισημαίνει η έκθεση. Το ποσοστό σημαίνει πως σχεδόν εννέα στα 10 έξυπνα τηλέφωνα του κόσμου «τρέχουν» με το λειτουργικό της Google.

Οι αποστολές συσκευών με Android άγγιξαν τα 328,6 εκατομμύρια, δηλαδή ο αριθμός αυξήθηκαν κατά 10,3% σε ετήσιους όρους.

Στο μεταξύ, η Apple απέστειλε 45,5 εκατομμύρια iPhones, νούμερο που μεταφράζεται σε πτώση 5,2% σε σχέση με τα 48 εκατ. της ίδιας περιόδου πέρυσι. Αυτό επιβεβαιώθηκε από τα οικονομικά αποτελέσματα του τέταρτου τριμήνου που δημοσιοποίησε η τεχνολογική εταιρία και τα οποία κατέδειξαν τρίτη συνεχόμενη πτώση τριμήνου στις πωλήσεις του εμβληματικού τηλεφώνου.

Το μερίδιο αγοράς του Apple iOS ήταν μόλις 12,1% το τρίτο τρίμηνο, από 13,6% την ίδια περίοδο πέρυσι.

Άλλα λειτουργικά συστήματα για κινητές συσκευές, περιλαμβανομένων εκείνων της BlackBerry, της Microsoft και της Tizen της Samsung, «έχουν σχεδόν εξαφανιστεί» και συνολικά καταλαμβάνουν μόλις 0,3% ολόκληρης της αγοράς.

Πάντως, αυτός ο ρυθμός ανάπτυξης μπορεί να αντιμετωπίσει εμπόδια, τονίζουν οι ειδικοί. Όπως εξηγεί ο Woody Oh, επικεφαλής στην Strategy Analytics, μπορεί αυτή τη στιγμή η κυριαρχία του Android να φαίνεται «ακλόνητη», ωστόσο «η πλατφόρμα Android ”παραγεμίζει” με εκατοντάδες κατασκευαστές, ελάχιστοι πωλητές συσκευών Android βγάζουν κέρδη και το νέο Pixel της Google ”επιτίθεται” στους ίδιους τους εταίρους της στο hardware που κατέστησαν το Android δημοφιλές εξαρχής».

ΠΗΓΗ: euro2day.gr



Κύριες Ειδήσεις





Translate »