Breaking News

Δ. Φιλόπουλος: It’s gone Public


Υπολογίζεται αύξηση πέραν του 12% στις πωλήσεις για το 2016

Τα καταστήματα Public μετρούν, πλέον, μια δεκάχρονη πορεία στην αγορά, 51 καταστήματα σε Ελλάδα και Κύπρο, μια νέα επένδυση στη Λάρνακα ύψους 500.000 ευρώ, ενώ κατά το 2015 κατέγραψαν αύξηση πωλήσεων της τάξης του 25%, ενισχύοντας τα μερίδιά τους σημαντικά και στις δύο χώρες, σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή στην Κύπρο, Δημήτρη Φιλόπουλο.

Ο πασίγνωστος σε Ελλάδα και Κύπρο πορτοκαλί προορισμός, κατέχει ζηλευτό μερίδιο στην καταναλωτική πίτα. Υπολογίζει, μάλιστα, αύξηση πωλήσεων πέραν του 12% για το 2016, με ιδιαίτερη ανάπτυξη στις κατηγορίες της κινητής τηλεφωνίας, της τηλεόρασης, του βιβλιοπωλείου καθώς και του παιδικού παιχνιδιού.

«Αν αναλογιστούμε ότι η αγορά μας είχε ρυθμό ανάπτυξης μικρότερο του 2% το 2016, εύκολα μπορεί να αντιληφθεί κανείς ότι τα Public διευρύνουν συνεχώς τα μερίδιά τους και ισχυροποιούν τη θέση τους στην αγορά, διανύοντας την καλύτερη περίοδο της δεκάχρονης πορείας τους», αναφέρει ο κ. Φιλόπουλος.

Η παρουσία της αλυσίδας σε τρία malls στο νησί μας αποτελεί κομμάτι της φιλοσοφίας της, που στόχο έχει να την καταστήσει αναπόσπαστο κομμάτι της τοπικής αγοράς. Στρατηγική της είναι να βρίσκεται σε χώρους που ενισχύουν το brand, όπως είναι τα malls όπου υπάρχει μαζική προσέλευση καταναλωτών, αλλά και σε κεντρικά σημεία αναφοράς κάθε πόλης όπου κύριος λόγος της εκεί παρουσίας του κόσμου είναι τα ψώνια: «Κάθε κατάστημα Public έχει βασική του φιλοσοφία να προσφέρει retail entertainment. Ένα μοναδικό concept σε κυπριακή και ελληνική αγορά που το έχουν αγκαλιάσει οι φίλοι του και το τιμούν με τις επισκέψεις και τις αγορές τους. Εμείς, με τη σειρά μας, εμπλουτίζουμε την εμπειρία ψωνίσματός τους, προσφέροντας αμέτρητες επιλογές από τον κόσμο της τεχνολογίας, της ψυχαγωγίας, της επικοινωνίας και του πολιτισμού».

Right place, right time
H Λάρνακα, που τον περασμένο μήνα απέκτησε το δικό της Public, ήταν από την αρχή στα σχέδια της εταιρείας για περεταίρω επέκταση, ωστόσο ανέμενε την ιδανική χρονική στιγμή: «Μας δόθηκε η κατάλληλη ευκαιρία στο σωστό μέρος».

Η επιλογή της συγκεκριμένης περιοχής έγινε με κριτήριο την εύκολη πρόσβαση όλων, καθώς βρίσκεται στο κέντρο της πόλης και δίπλα στην πολυσύχναστη περιοχή των Φοινικούδων.

Η επένδυση έφτασε τα 500.000 ευρώ και σύμφωνα με τον κ. Φιλόπουλο δημιουργήθηκαν αρχικά 26 νέες θέσεις, οι οποίες έχουν καλυφθεί κατά 90% από την τοπική αγορά εργασίας: « Το νέο κατάστημα σημαίνει αυξημένο τζίρο για τοπικούς συνεργάτες και προμηθευτές. Οι καταναλωτές της περιοχής έχουν περισσότερες επιλογές και πρόσβαση σε χιλιάδες επώνυμα νέα προϊόντα, την ίδια στιγμή που βγαίνουν στην παγκόσμια αγορά».

Το συγκεκριμένο μαγαζί διαθέτει 600 τ.μ. εμπορικού χώρου και ακολουθεί πιστά την ίδια φιλοσοφία που μπορεί να βρει κάποιος σε οποιοδήποτε από τα υπόλοιπα 50 καταστήματα Public, αλλά και την ίδια ποικιλία προϊόντων, που συνεχώς εμπλουτίζεται:

«Ο κόσμος που έρχεται στα καταστήματά μας ζει μια ολοκληρωμένη εμπειρία. Μπορεί να δει, να δοκιμάσει, να αγγίξει, να περιεργαστεί, να συγκρίνει και τελικά να επιλέξει ανάμεσα σε αμέτρητες ποιοτικές επιλογές που προσφέρονται σε ανταγωνιστικές τιμές».

Αύξηση μεριδίων
Το μεγαλύτερο μέρος του τζίρου των Public προέρχεται από την τεχνολογία – κινητή, gaming, notebooks – και από την κατηγορία του πολιτισμού:

«Συγκεκριμένα, στα προϊόντα τεχνολογίας το μερίδιο των Public το 2016 υπολογίζεται στο 25% από 22% το 2015, ενώ κέρδισαν μερίδια αγοράς και στην κατηγορία των βιβλίων με 27% από 23% το 2015. Αύξηση 30% παρουσίασαν και οι πωλήσεις των online καταστημάτων τους σε Ελλάδα και Κύπρο».

Η εταιρεία εργοδοτεί 1.600 άτομα, εκ των οποίων τα 180 στην Κύπρο. Μια ομάδα η οποία, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Φιλόπουλος, ταυτίζεται με την φιλοσοφία των Public, κάνοντας εφικτή την εκπλήρωση των εταιρικών στόχων:

«Το 2016 οι επισκέψεις στα καταστήματα της Κύπρου υπολογίζουμε ότι ξεπέρασαν τα 3 εκατομμύρια, σημειώνοντας αύξηση 25% σε σχέση με το 2015. Αυτό το νούμερο θα αυξηθεί ακόμη περισσότερο με την έλευση του νέου καταστήματος στη Λάρνακα».

Με αντίστοιχη δυναμική κινείται και η βάση των online επισκεπτών στα e-shops της εταιρείας, που ξεπέρασαν τα 32 εκατ. το 2016, αυξημένοι κατά 30% συγκριτικά με το 2015.

Ανοικτοί σε προκλήσεις
Τα πλάνα των καταστημάτων Public δεν περιορίζονται στην πρόσφατη επέκταση στην πόλη του Ζήνωνα. Σύμφωνα με τον Δημήτρη Φιλόπουλο: «Εξετάζεται πάντα κάθε σοβαρή ευκαιρία είτε σε περιοχές που δεν έχουμε πάει ακόμη είτε για να ενισχύσουμε την παρουσία μας εκεί όπου βρισκόμαστε. Είναι σταθερή η δέσμευσή μας να αναπτυχθούμε στην Κύπρο και φυσικά είμαστε ανοικτοί σε νέες εμπορικές προκλήσεις».



Κύριες Ειδήσεις





Translate »