Breaking News

Δημοτική αγορά Λάρνακας: Το “παζάρι” αποκτά νέα πνοή (ΒΙΝΤΕΟ)


Μετά από 22 ολόκληρα χρόνια η ανέγερση της νέας Δημοτικής Αγοράς στο εμπορικό κέντρο, είναι πραγματικότητα.

Αυτή θα είναι η νέα δημοτική αγορά της Λάρνακας. Ένα έργο το οποίο αναμένεται να αναζωογονήσει το παζάρι της πόλης.

 

Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com

 

Ο Alpha συνάντησε τους πλανοδιοπώλεις, οι οποίοι εκφράζουν ικανοποίηση για το νέο εγχείρημα αλλά και επιφυλάξεις για το τι μέλλει γενέσθαι με τις πωλήσεις τους.

Το έργο θα δώσει νέα πνοή στο εμπορικό κέντρο της πόλης, καθώς βρίσκεται σε κεντρική οδό, ενώ η ανάπτυξη θα δώσει μεγάλη ώθηση στην παραδοσιακή επιχειρηματικότητα καθώς και νέες θέσεις εργασίας.

Ανδρέας Βύρας – Δήμαρχος Λάρνακας

“Η νέα αγορά θα περιλαμβάνει χώρο οργανωμένο για υπαίθρια αγορά όπως γίνεται σήμερα και μέχρι το πέρας του έργου υπάρχουν εναλλακτικές επιλογές εδώ στην περιοχή έτσι ώστε η λαική αγορά του Σαββάτου να συνεχίσει να λειτουργά.”

Η νέα αγορά θα έχει τη μορφή παζαριού. Θα αποτελείται από ένα διώροφο κτίριο, κυκλικής μορφής, με το ισόγειο να στεγάζει νέους επιχειρηματίες που ασχολούνται με την παραδοσιακή τέχνη.

Στο δεύτερο όροφο θα δημιουργηθούν καφενεία, εστιατόρια, καταστήματα και μπαρ καθώς και εκθεσιακός χώρος.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα έχει η οροφή του κτιρίου όπου θα τοποθετηθεί φυτεμένο δώμα με αρωματικά κυπριακά φυτά και εκεί θα υπάρχουν τρία μπαράκια. Επίσης θα υπάρχει και δημοτικός χώρος στάθμευσης.

Το προβλεπόμενο κόστος του έργου αγγίζει τα 6 εκατομμύρια ευρώ. Εκτιμάται ότι σε ενάμιση περίπου χρόνο η νέα αγορά θα τεθεί σε λειτουργία.



Κύριες Ειδήσεις





Translate »