Breaking News

Δήμαρχος Λάρνακας: Eνημέρωσε την επιτροπή ανάπτυξης για τα έργα που χρηματοδοτούνται από τα Διαρθρωτικά Ταμεία


O Δήμαρχος ενημέρωσε την Επιτροπή Ανάπτυξη για την Πρόοδο των Έργων που δύναται να συν χρηματοδοτηθούν από τα Διαρθρωτικά Ταμεία Περιφερειακής Ανάπτυξης, στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020» όπως:

Τα Έργα που χρηματοδοτούνται από τα Διαρθρωτικά Ταμεία είναι:

– Ανέγερση νέας Δημοτικής Αγοράς Λάρνακας – Το έργο είναι υπό εξέλιξη με προϋπολογισμό €7.5 εκ και υπολογίζεται να ολοκληρωθεί περί τα μέσα του 2020.

– Ανάπλαση Δημοτικού Κήπου Λάρνακας – Το έργο έχει ολοκληρωθεί τον Μάρτιο του 2019 με προϋπολογισμό €1 εκ.

– Δημιουργία Πολυχώρου Δημιουργικότητας και Πολιτισμού (Λέσχη Λάρνακας) – Το έργο βρίσκεται υπό εξέλιξη με προϋπολογισμό €1,6 εκ και υπολογίζεται η ολοκλήρωση του τέλη του 2020.

– Δημιουργία Πολυδύναμου Πολυχώρου Κοινωνικής Πρόνοιας και Απασχόλησης του Δήμου Λάρνακας – Πρώην Κοινοτικό Κέντρο Λάρνακας. Το έργο βρίσκεται υπό εξέλιξη με προϋπολογισμό €4,200,000 και υπολογίζεται η ολοκλήρωση του μέσα του 2020.

– Ανάπλαση οδών και διευκόλυνσης ΑΜΕΑ στο Κέντρο της Λάρνακας. Το έργο αναμένεται να ξεκινήσει τον Μάιο του 2019 με προϋπολογισμό €3.2 εκ και υπολογίζεται η ολοκλήρωση του μέσα του 2020.

– Αποκατάσταση εξωτερικών όψεων συγκροτήματος Ζουχούρι και διαμόρφωση Πλατείας. Το έργο βρίσκεται στο στάδιο της ετοιμασίας των κατασκευαστικών σχεδίων αφού η επιλογή του σχεδίου έγινε κατόπιν αρχιτεκτονικού διαγωνισμού. Το έργο θα προσφοροδοτηθεί περί τα τέλη του 2019 με προϋπολογισμό €2,870,000 και υπολογίζεται η ολοκλήρωση του τέλη του 2022.

Πέραν των πιο πάνω έργων, ο Δήμος ανέλαβε την κατασκευή των γηπέδων τένις στην περιοχή του Κοινοτικού Κέντρου Λάρνακας όπου με την μετακίνηση του Ομίλου Αντισφαίρισης Λάρνακας στο νέο του χώρο, θα μπορέσουν να ξεκινήσουν οι ανασκαφές για την ανάδειξη του Αρχαίου Λιμανιού του Κιτίου που βρίσκεται στον χώρο της σημερινής έδρας του Ομίλου στην οδό Κιλκίς στη Λάρνακα.



Κύριες Ειδήσεις





Translate »