Αναβαθμίζεται το δίκτυο διανομής της ΑΗΚ στην επαρχία Λάρνακας


Αρχίζει την Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου αναβάθμιση του δικτύου διανομής της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου (ΑΗΚ) στην επαρχία Λάρνακας που υπολογίζεται ότι θα διαρκέσει μέχρι τα μέσα Ιουνίου.

Σε γραπτή ανακοίνωση της ΑΗΚ αναφέρεται ότι «στο πλαίσιο αναβάθμισης και ενδυνάμωσης του Δικτύου Μέσης Τάσης, καθώς και σύνδεσης νέων φωτοβολταϊκών πάρκων, θα πραγματοποιηθούν κατασκευαστικές εργασίες στην Επαρχία Λάρνακας για εγκατάσταση νέων καλωδίων από τον υποσταθμό “Διεθνές Αεροδρόμιο Λάρνακας” 132/11kV».

Προστίθεται ότι «το έργο θα διεξαχθεί σε συνεργασία με Εργολάβο της ΑΗΚ και θα περιλαμβάνει εκσκαφές και άλλες συναφείς εργασίες για την τοποθέτηση καλωδίων Διανομής, συνολικού μήκους 6,5 χιλιομέτρων περίπου.  Οι εργασίες θα διεξαχθούν παρά τον παλαιό δρόμο της Κοινότητας Δρομολαξιάς – Αεροδρομίου – Τιμίου Προδρόμου, στις οδούς 25ης Μαρτίου, Θηβών, Θερμοπυλών, Αθηνών στη Τερσεφάνου και επί του δρόμου Δρομολαξιάς-Κιτίου».

Σημειώνεται ότι «το έργο θα πραγματοποιείται τμηματικά, ανάλογα με το πρόγραμμα που θα διαμορφώνεται σε συνεργασία με  το Τμήμα Δημοσίων Έργων, τις Αρμόδιες Τοπικές Αρχές και την Αστυνομία».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «οι εργασίες θα αρχίσουν τη Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2022 και αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός του προσεχούς Ιουνίου. Το πρόγραμμα εκτέλεσης των εργασιών, σε επιμέρους τμήματα θα ανακοινώνεται, με γραπτή ειδοποίηση στα υποστατικά που θα επηρεάζονται ή θα γίνεται κατ’ ιδίαν ενημέρωση (όπου είναι δυνατόν), των άμεσα επηρεαζόμενων».

Από τις αναγκαίες αυτές εκσκαφές, συνεχίζει η ανακοίνωση της ΑΗΚ «θα επηρεαστεί αναπόφευκτα η ομαλή πρόσβαση σε υποστατικά καθώς και η τροχαία κίνηση. Για το λόγο αυτό η ΑΗΚ σε συνεργασία με όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες και τοπικές αρχές θα καταβάλει κάθε προσπάθεια για την ελαχιστοποίηση της ταλαιπωρίας και την καλύτερη ρύθμιση της τροχαίας».

Κύριο μέλημα της Αρχής Ηλεκτρισμού «είναι η ολοκλήρωση του έργου με ασφάλεια το γρηγορότερο δυνατό και με τις λιγότερες επιπτώσεις για το κοινό».

Η ΑΗΚ εκφράζει απολογίες «για την αναπόφευκτη ταλαιπωρία που θα προκληθεί και καλεί το κοινό όπως επιδείξει την απαραίτητη κατανόηση και συμμόρφωση με την προσωρινή οδική σήμανση και τις υποδείξεις της Αστυνομίας».



Κύριες Ειδήσεις





Translate »