Breaking News

Έρχονται και άλλες αυξήσεις στα καύσιμα


Νέες αυξήσεις αναμένονται στις τιμές των καυσίμων μέσα στις επόμενες 2 με 3 ημέρες καθώς η τάση στην αγορά είναι ανοδική , ενώ η μείωση των 5σεντ της φορολογίας των καυσίμων δεν φαίνεται να πηγαίνει στους καταναλωτές.

 

 

Μιλώντας στο OMEGA και στην εκπομπή «Ενημέρωση Τώρα» , ο Πρόεδρος του Συνδέσμου καταναλωτών, Μάριος Δρουσιώτης ανέφερε «Θα σταθώ στο σημείο αυτών των 5 σεντ της μείωσης της φορολογίας. Όπως γνωρίζουμε όλοι 18 του Δεκέμβρη ίσχυσε 5 σέντ μείωση της Βουλής και μαζί με το ΦΠΑ ήταν περίπου 6 σεντ  η μείωση».

Ωστόσο, όπως δήλωσε «ένα μήνα μετά άρχισαν σταδιακές άλλα σταθερές μεν αυξήσεις και από 15 Ιανουαρίου μέχρι σήμερα για τη βενζίνη ξεπεράσαμε τα 10 σεντ αύξηση».

«Έρχομαι στην απόφαση της Βουλής και του κράτους για να μειώσουν τη φορολογία της τιμής των καυσίμων κατά 5 σέντ. Τα 5 σεντ του φόρου κάπου στην πορεία χάθηκαν δηλαδή δεν τα απολαμβάνει σήμερα ο καταναλωτής. Σήμερα επανήλθαμε στα προ τις μείωσης επίπεδα», πρόσθεσε

«Η εκτίμηση μας είναι ότι αυτά τα 5 σεντ πιθανόν να καταλήγουν στα ταμεία των εταιρειών εισαγωγής πετρελαιοειδών, όχι των πρατηριούχων»

Από την άλλη ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Πρατηριούχων στη Λευκωσία  Χριστοδουλος Χριστοδούλου, ανέφερε «Εμείς το μόνο που γνωρίζουμε είναι οι καινούργιες τιμές που παίρνουμε συνεχώς από τις εταιρείες»

«Οι πρατηριούχοι είναι οι τελευταίοι που γνωρίζουν τι γίνετε με αυτές τις τιμές. Τις τιμές της καθορίζουν οι εταιρείες»

«Η τάση στις αγορές είναι ανοδική και εντός 2 με 3 ημερών θα υπάρξουν νέες αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων», επεσήμανε.

 

 

Omega Live Logo



Κύριες Ειδήσεις





Translate »