Καθυστερήσεις λόγω κορωνοϊού, σε μεγάλα έργα στη Λάρνακα


Καθυστερήσεις παρατηρούνται λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, αλλά και γι άλλους λόγους, στην υλοποίηση και παράδοση μεγάλων έργων στο κέντρο της Λάρνακας

 

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Δήμαρχος Ανδρέας Βύρας «πριν ακόμα γίνει lockdown στην Κύπρο λόγω του κορωνοϊού, παρατηρήθηκαν καθυστερήσεις στα εργοτάξια, οι οποίες προστέθηκαν στις καθυστερήσεις που προέκυψαν λόγω αναστολής των εργασιών τους για δύο περίπου μήνες. Δυστυχώς ορισμένα έργα τα οποία ήταν προγραμματισμένο να λειτουργήσουν μέσα στο καλοκαίρι δεν θα το πράξουν με αποτέλεσμα η φετινή καλοκαιρινή σεζόν να έχει χαθεί».

Πρόσθεσε ότι «ένα από τα έργα αυτά είναι και η νέα Δημοτική Αγορά, έργο που αναμένουν η πόλη και οι δημότες για πολλά χρόνια και κατασκευάζεται στο χώρο της παλαιάς δημοτικής αγοράς στο κέντρο της Λάρνακας. Δεν έχει ακόμα ξεκαθαρίσει το εύρος των καθυστερήσεων που θα υπάρχουν, ωστόσο αυτό αναμένεται να ξεκαθαρίσει εντός των επόμενων ημερών».

Όπως εξήγησε ο Δήμαρχος τα έργα για τη νέα Δημοτική Αγορά ξεκίνησαν το Σεπτέμβριο του 2018, με ολοκλήρωση τους σε 18 μήνες, δηλαδή τον Μάρτιο του 2020. Ωστόσο κατά τη διάρκεια των εργασιών προέκυψαν ορισμένα προβλήματα με τη θεμελίωση των μεταλλικών κατασκευών, αφού στις εκσκαφές της παλαιάς δημοτικής αγοράς, εντοπίστηκαν μεγάλοι ογκόλιθοι».

Σημείωσε πως «ο εντοπισμός των ογκολίθων δημιούργησε καθυστερήσεις ορισμένων μηνών και μαζί με την αναστολή των εργασιών του εργοταξίου λόγω κορωνοϊού, το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα σε ένα χρόνο, δηλαδή τον Φεβρουάριο ή Μάρτιο 2021. Ο Δήμος Λάρνακας βρίσκεται σε διαδικασία επίλυσης διαφορών με τον εργολάβο αναφορικά με τις καθυστερήσεις και σε περίπτωση που όλα κυλήσουν ομαλά η νέα Δημοτική Αγορά θα λειτουργήσει την ερχόμενη εαρινή – καλοκαιρινή περίοδο.

Οσον αφορά τον Πολυδύναμο Πολυχώρο Κοινωνικής Πρόνοιας και Απασχόλησης του Δήμου Λάρνακας, ο Ανδρέας Βύρας είπε πως «τα έργα ξεκίνησαν τον Ιανουάριο του 2019 με αρχικό συμβατικό χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης τους 15 μήνες.  Ωστόσο από τον Απρίλιο του 2020, λόγω των καθυστερήσεων που προϋπήρχαν και της αναστολής των εργασιών του εργοταξίου λόγω κορωνοϊού, η ολοκλήρωση του έργου μετατίθεται για το Δεκέμβριο».

Στις δηλώσεις του ο Δήμαρχος Λάρνακας αναφέρθηκε και στο τρίτο μεγάλο έργο που υλοποιείται στο κέντρο της πόλης, δηλαδή την αναπαλαίωση της ιστορικής Λέσχης και είπε πως «εκτιμάται πως θα υπάρξει καθυστέρηση της τάξης των 3 – 4 μηνών.  Οι εργασίες ξεκίνησαν το Δεκέμβριο του 2018 και το συμβόλαιο προέβλεπε ολοκλήρωση του έργου σε 18 μήνες, δηλαδή μέχρι τον Ιούνιο του 2020».

Με βάση όμως τα νέα δεδομένα, συνέχισε «η παράδοση της Λέσχης προγραμματίζεται για τον Οκτώβριο του 2020.  Το ιστορικό κτίριο που βρίσκεται στην οδό Ζήνωνος Πιερίδη θα χρησιμοποιηθεί ως Πολυχώρος Δημιουργικότητας και Πολιτισμού και θα στεγάσει χώρους/ εργαστήρια για περιοδική στέγαση νέων καλλιτεχνών, εκθεσιακό χώρο και μικρό εστιατόριο, ενώ στην ανακαινισμένη αυλή του, θα φιλοξενούνται περιοδικές εκθέσεις και μικρές εκδηλώσεις».Κύριες Ειδήσεις

Translate »