Breaking News

Ικανοποίηση για την πορεία υλοποίησης του έργου του Λιμανιού και της Μαρίνας Λάρνακας


Η ανάπτυξη του Λιμανιού και της Μαρίνας Λάρνακας είναι ένα έργο που θα αναβαθμίσει και θα ενισχύσει σημαντικά όχι μόνο την τοπική κοινωνία της Λάρνακας αλλά και την οικονομία ολόκληρης της Κύπρου, δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κ. Γιάννης Καρούσος. Ο Υπουργός Μεταφορών μιλούσε στο πλαίσιο επίσκεψης που πραγματοποίησε σήμερα στο Λιμάνι Λάρνακας, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο και τα Μέλη της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων και τον Δήμαρχο Λάρνακας και τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Μεταφορών.

Συγκεκριμένα, ο κ. Υπουργός, οι βουλευτές και ο Δήμαρχος επισκέφθηκαν το πρωί το Λιμάνι Λάρνακας και ενημερώθηκαν από την Kition Ocean Holdings Ltd για την πορεία υλοποίησης του έργου ανάπτυξης του Λιμανιού και της Μαρίνας Λάρνακας. Μιλώντας μετά τη συνάντηση, ο κ. Καρούσος επεσήμανε ότι η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Μεταφορών είχε σήμερα την ευκαιρία να ενημερωθεί για «την ανάπτυξη, τις λεπτομέρειές και τα χρονοδιαγράμματα αυτού του μεγαλεπήβολου έργου, που ουσιαστικά αποτελεί τη μεγαλύτερη επένδυση που έχουμε στην Κύπρο αυτή τη στιγμή και θα ξεπεράσει το 1,2 δις ευρώ, με ένα όφελος στην οικονομία ανά έτος περίπου 120 εκ. ευρώ».

Όλα είναι σύμφωνα με τα χρονοδιαγράμματα, υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κ. Υπουργός, μεταφέροντας τη βεβαιότητα πως «θα είμαστε πανέτοιμοι την 1η Απρίλη να παραδώσουμε στον επενδυτή το Λιμάνι και τη Μαρίνα της Λάρνακας και θα ξεκινήσει αυτή η διαδρομή για την ανάπτυξη του Λιμανιού και της Μαρίνας, για την ανάπτυξη της Λάρνακας, αλλά και γενικότερα είναι ένα έργο που θα αναβαθμίσει και θα ενισχύσει σημαντικά και την οικονομία ολόκληρης της Κύπρου».

Από πλευράς του, ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κ. Μαρίνος Μουσιούττας ανέφερε ότι στο πλαίσιο της νέας σύνθεσης της Βουλής, η Επιτροπή Μεταφορών αποφάσισε να επισκεφθεί όλες τις Επαρχίες για να καταγράψει θέματα και προβλήματα που εμπίπτουν στις αρμοδιότητές της.

Αναφερόμενος στο έργο του Λιμανιού και της Μαρίνας Λάρνακας, ο κ. Μουσιούττας είπε: «Ακούσαμε από τους επενδυτές το πώς θα αναπτυχθεί το έργο αυτό. Αυτό που έχουμε αποκομίσει μέχρι στιγμής είναι ότι υπάρχει μια τεράστια ομοθυμία από όλους τους παράγοντες της Λάρνακας, Δημαρχεία, κυβερνητικές υπηρεσίες, ιδιώτες, ούτως ώστε αυτό το έργο να είναι ένα στολίδι και για την Λάρνακα και για την Κύπρο. Εμείς σαν Επιτροπή θα παρακολουθούμε την πορεία του έργου, είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε όπου χρειαστεί».

Κληθείς να πει εάν τα κατασκευαστικά έργα στο Λιμάνι και τη Μαρίνα της Λάρνακας θα επηρεάσουν την εύρυθμη λειτουργία του, ο κ. Μουσιούττας σημείωσε πως, σύμφωνα με την ενημέρωση που έτυχαν, γίνονται όλες οι προσπάθειες, ούτως ώστε ο επηρεασμός να είναι ο λιγότερος δυνατός που μπορεί να υπάρξει.

Με τη σειρά του, ο Δήμαρχος Λάρνακας κ. Αντρέας Βύρας ευχαρίστησε την Επιτροπή Μεταφορών για το ενδιαφέρον και την επίσκεψη που πραγματοποιεί σήμερα στην Λάρνακα και ιδιαίτερα στο Λιμάνι της Λάρνακας με στόχο την ενημέρωση για την πορεία ανάπτυξης του έργου. «Όπως έχουμε αναφέρει, και ο ρόλος της Επιτροπής ήταν ιδιαίτερα βοηθητικός κατά τη διάρκεια της διαδικασίας ανάθεσης. Πάρα πολλές φορές το θέμα συζητήθηκε στην Επιτροπή και ο ρόλος των βουλευτών ήταν πολύ βοηθητικός σε αρκετές περιπτώσεις», δήλωσε ο κ. Βύρας.

Συνεχίζοντας, ανέφερε ότι «ως πόλη είμαστε ευχαριστημένοι όχι μόνο έχει γίνει ανάθεση, αλλά γιατί το έργο προχωρά σύμφωνα με τους σχεδιασμούς και τα χρονοδιαγράμματα και αυτό οφείλεται σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, στο Υπουργείο, στις κρατικές υπηρεσίες, και οι ίδιοι οι επενδυτές βλέπουμε με ικανοποίηση ότι τους ενδιαφέρει το έργο, κάνουν ό,τι μπορούν προκειμένου να προχωρήσει όπως έχει σχεδιαστεί. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι ως Λάρνακα περιμένουμε με πολύ μεγάλη ανυπομονησία αυτό το έργο. Είναι ένα έργο για το οποίο η πόλη αγωνιζόταν για δεκαετίες και είμαστε στην ευχάριστη θέση να βλέπουμε πλέον την υλοποίησή του και το θέμα είναι πλέον να προχωρήσει και να υλοποιηθεί ένα έργο, το οποίο θα είναι σύμφωνα με τις προσδοκίες μας. Ένα έργο που θα φέρει τη συνεργασία, ένα έργο που θα βοηθήσει την οικονομική ανάπτυξη αλλά και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής της πόλης. Θέλω να ευχαριστήσω ξανά όλους όσοι τρέχουν και προχωρά το έργο όπως έχουμε συμφωνήσει».

Στο πλαίσιο της περιοδείας που πραγματοποιούν σήμερα στην Επαρχία Λάρνακας, ο Υπουργός Μεταφορών και τα μέλη της αρμόδιας Κοινοβουλευτικής Επιτροπής θα επισκεφθούν τον Γραφείο του Επαρχιακού Μηχανικού Δημοσίων Έργων Λάρνακας, όπου θα τύχουν ενημέρωσης για τα έργα που είναι σε εξέλιξη στην Επαρχία, αλλά και για τα έργα που προγραμματίζονται το επόμενο διάστημα.

Τέλος, Υπουργός Μεταφορών και βουλευτές θα ξεναγηθούν στους ανακαινισμένους χώρους του Αρχαιολογικού Μουσείου Επαρχίας Λάρνακας, όπου θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τα εκθέματα και να γνωρίσουν την ιστορία και τον πολιτισμό της Λάρνακας.

 Κύριες Ειδήσεις

Translate »