Γ. Λακκοτρύπης: Νέος CEO της VTS Vasiliko Terminal Services


Στόχος του η συνέχιση της ανοδικής πορείας της VTS στον τομέα της ναυτιλίας

Μετά από μια επιτυχημένη και πολύχρονη θητεία στην Αρχή Λιμένων Κύπρου, ο πρώην λιμενάρχης Λάρνακας Γιάννος Λακκοτρύπης αναλαμβάνει τα ηνία της ιδιωτικής εταιρείας παροχής ναυτιλιακών υπηρεσιών VTS Vasiliko Terminal Services, μέλος του Ομίλου Εταιρειών RPT.

Στους άμεσους στόχους του κ. Λακκοτρύπη θα είναι η συνέχιση της ανοδικής πορείας της VTS σε ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο τοπίο στον τομέα της ναυτιλίας. Από την ίδρυσή της το 2013, και με όραμα την εδραίωση της ως ηγέτης στην παροχή ναυτιλιακών υπηρεσιών στην Ανατολική Μεσόγειο, η VTS έχει εξασφαλίσει άδεια για την αποκλειστική παροχή υπηρεσιών στην προβλήτα του τερματικού αποθήκευσης πετρελαιοειδών της VTT Vasiliko Ltd (VTTV), καθώς και στο Λιμάνι του Βασιλικού.

Τα δυο υπερσύγχρονα ρυμουλκά της VTS, τύπου DAMEN ADS -VTS ΚΕΡΥΝΕΙΑ και VTS ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ- εκτελούν πέραν των χιλίων θαλάσσιων επιχειρήσεων τον χρόνο, παρέχοντας υπηρεσίες πλοήγησης, παραβολής, πρόσδεσης λέμβου, χρήσης ρυμουλκού και παροχής ευκολιών υποδοχής σε όλα τα ήδη πλοίων συμπεριλαμβανομένων δεξαμενόπλοιων, πολεμικών, και πλατφόρμες υποθαλάσσιων αγωγών. Η VTS διαδραματίζει επίσης σημαντικό ρόλο σε επιχειρήσεις μεταφοράς φορτίου Ship-to-Ship εκτός των ορίων του λιμανιού της Λεμεσού και σε συγκεκριμένες υπεράκτιες τοποθεσίες.

Παράλληλα, ο κ. Λακκοτρύπης καλείται να αξιοποιήσει στο έπακρων τις υπηρεσίες άλλων δυο εταιρειών του Ομίλου RPT, της VSS EPE και Poseidon Envi, προωθώντας μια ολοκληρωμένη γκάμα υπηρεσιών που περιλαμβάνει και υπηρεσίες πρόληψης και καταπολέμησης θαλάσσιων ρύπων, και τον εφοδιασμό πλοίων με σωστικά μέσα και είδη ασφαλείας.

Ο Γιάννος Λακκοτρύπης είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου Keele του Ηνωμένου Βασιλείου με BSc Computer Science and Management, ενώ είναι κάτοχος δύο μεταπτυχιακών τίτλων από το University of Wales, College of Cardiff, με Master’s in Business Administration (MBA) και το University of London, Royal Holloway με MSc Information Security. Το 2015 απέκτησε δίπλωμα διαχείρισης λιμανιού (Diploma in Port Management and Operation of Ports) από το STET Maritime Singapore.



Κύριες Ειδήσεις





Translate »