Γιώργος Σκορδέλλης: Βραβεύτηκε από το ΚΕΒΕ ως Business Leader στο Εμπόριο


Εννέα συνολικά βραβεία απονεμήθηκαν στο πλαίσιο της πέμπτης απονομής των KEBE Business Leader Awards, τα οποία πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου, στο ξενοδοχείο Four Seasons στη Λεμεσό.

 

Ο θεσμός επιβραβεύει την επιχειρηματική ηγεσία και αριστεία, καθώς και τους Κύπριους επιχειρηματίες που έχουν ξεχωρίσει με τη δράση τους στο κυπριακό επιχειρείν.

Ανάμεσα στου βραβευθέντες ήταν και ο συμπολίτης μας επιχειρηματίας κ. Γιώργος Σκορδέλλης, Διευθύνοντας Σύμβουλος και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Metro Foods Trading που εδρεύει στην πόλη μας.  Στον κ. Σκορδέλλη απονεμήθηκε το βραβείο Business Leader στην Κατηγορία Εμπόριο.

 

Ποιος είναι ο κ. Γιώργος Σκορδέλλης 

Ο Γιώργος Σκορδέλλης γεννήθηκε στη Λάρνακα το 1950. Αποφοίτησε από το Παγκύπριο Λύκειο Λάρνακας και μετά τη στρατιωτική του θητεία μετέβη στην Αγγλία, όπου σπούδασε μηχανολογία στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου (UCL).

Μετά την αποφοίτησή του εργάστηκε σε πλοία και ναυπηγεία για εξασφάλιση πείρας, στη συνέχεια σε ναυτιλιακές εταιρείες ως αρχιμηχανικός κι ακολούθως τεχνικός διευθυντής. Την περίοδο εκείνη πήρε και τον τίτλο του chartered engineer.

To 1982 ίδρυσε την πρώτη υπεραγορά Metro στη Λάρνακα. Ήταν για την εποχή εκείνη ένα σύγχρονο σημείο αναφοράς με πολλές καινοτομίες, όπως, ηλεκτρονικούς υπολογιστές και scanners στα ταμεία, σύστημα ελέγχου αποθεμάτων και παραγγελιών, πρώτη στη Μέση Ανατολή με αναβαθμισμένους εξοπλισμούς σε όλα τα τμήματα που έδωσαν το έναυσμα για τη σωστή και σύγχρονη ανάπτυξη των υπεραγορών στην Κύπρο.

Είναι νυμφευμένος με τη Μαίρη, το γένος Σαραντηνού, έχει δύο παιδιά, τη Μελίνα και τον Χρίστο και τέσσερα εγγόνια.

 

 Κύριες Ειδήσεις

Translate »