Breaking News

Radiomir 3 Days Acciaio: Θυμίζουν κάτι από vintage


Ρολόγια σε αποχρώσεις του μαύρου ή του καφέ

Στα τέλη του 1930, η Panerai δημιούργησε διάφορα ρολόγια Radiomir, το χαρακτηριστικό των οποίων είναι η δωδεκάγωνη στεφάνη και η χάραξη «OFFICINE PANERAI – BREVETTATO».

Η χάραξη αναφέρεται στo φωσφορίζων υλικό που χρησιμοποιείται στο καντράν του Radiomir, και υπαινίσσεται ότι τα ρολόγια προορίζονταν όχι μόνο ως στρατιωτικός εξοπλισμός, αλλά και για την παρουσίασή τους στις Αρχές του Ιταλικού Βασιλικού Ναυτικού, που αξιολογούσε τα νέα εργαλεία για υποθαλάσσιες αποστολές.

Τα νέα μοντέλα Radiomir 3 Days Acciaio, είναι διαθέσιμα σε δύο ειδικές εκδόσεις από την Panerai Manufacture στη Neuchâtel, και για πρώτη φορά έρχονται με όλα τα βασικά χαρακτηριστικά των πρωτότυπων ρολογιών, τιμώντας την ταυτότητά τους και δίνοντας στους συλλέκτες την ευκαιρία να εκτιμήσουν ένα σημαντικό κεφάλαιο στην ιστορία της Panerai.

Το πρώτο vintage στοιχείο του νέου ρολογιού Radiomir 3 Days Acciaio είναι το δωδεκάγωνο καντράν σε σαγρέ χάλυβα με λείες, γυαλισμένες, στιλβωμένες γωνιές και χάραξη ίδια με αυτή των  ιστορικών μοντέλων, χρησιμοποιώντας την ίδια γραμματοσειρά. Η στεφάνη είναι βιδωμένη στα λουράκια της κάσας του Radiomir, τα οποία σχηματίζουν μαζί με το καπάκι το κλασσικό μέρος του ιστορικού ρολογιού, με κομψή συμμετρική κατασκευή χωρισμένη σε τρία μέρη. Η κάσα από ανοξείδωτο ατσάλι φέρει διάμετρο 47 χιλιοστών ίδια με του πρωτότυπου Panerai. Τα λουράκια από σκληρό ακατέργαστο καφέ δέρμα, ραμμένα με τεχνική ecru και δεμένα σε μία μεγάλη αγκράφα με ένα «δόντι», μπορούν να αντικατασταθούν εύκολα εφόσον αφαιρούνται οι θηλιές στις οποίες στερεώνονται.

Τα νέα Radiomir 3 Days Acciaio είναι αδιάβροχα έως 10 bar (100 μέτρα βάθος). Μέσα στη ξύλινη κασετίνα στην οποία παρουσιάζεται το ρολόι, υπάρχει ένα δεύτερο κρύσταλλο Plexiglas®, ένα προσωπικό πιστοποιητικό με τον αύξων αριθμό της έκδοσης, κι ένα σπάνιο έντυπο που περιγράφει τον στρατιωτικό εξοπλισμό των ειδικών δυνάμεων του Ιταλικού Βασιλικού Ναυτικού, στο οποίο εμφανίζονται τα ρολόγια και τα εργαλεία της Panerai.



Κύριες Ειδήσεις





Translate »