Breaking News

OEB: Απαράδεκτη η στάση της ΕΤΥΚ


Η Ομοσπονδία Εργοδοτών & Βιομηχάνων (ΟΕΒ) σε ανακοίνωσή της καταδικάζει απερίφραστα “την αδικαιολόγητη και προκλητική 48ωρη απεργία που έχει εξαγγείλει η ΕΤΥΚ σε τμήματα της Ελληνικής Τράπεζας για την Δευτέρα, 24 Ιουλίου.”

Όπως αναφέρει: “Η προγραμματισμένη απεργία, η οποία σχετίζεται με τους σχεδιασμούς της τράπεζας για τον καλύτερο δυνατό τρόπο διαχείρισης των Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων (ΜΕΔ), είναι παντελώς αδικαιολόγητη αφού τα δικαιώματα των επηρεαζόμενων εργοδοτουμένων έχουν διασφαλιστεί από την Τράπεζα κατά τρόπο απόλυτο.

Τέτοιες εκβιαστικές ενέργειες επηρεάζουν το σύνολο της οικονομίας και γίνονται εκτός των εργασιακών θεσμίων αφού η ΕΤΥΚ συνειδητά επιλέγει να προχωρήσει σε απεργιακές κινητοποιήσεις ενώ εκκρεμεί μεσολαβητική διαδικασία ενώπιον της αρμόδιας υπηρεσίας του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Η επιτυχής διαχείριση των ΜΕΔ αποτελεί την σημαντικότερη πρόκληση που αντιμετωπίζει αυτή την στιγμή η Κυπριακή οικονομία και πολλά εξαρτώνται από την οριστική διευθέτηση τους. Η γρήγορη επίλυση του ζητήματος των ΜΕΔ είναι προς όφελος της οικονομίας και η κάθε καθυστέρηση εις βάρος της. Κάθε τραπεζικό ίδρυμα που αποφασίζει να αντιμετωπίσει τα ΜΕΔ με αποφασιστικότητα θα έπρεπε να τυγχάνει της ολόθερμης στήριξης της ΕΤΥΚ και όχι της εναντίωσης της.

Καλούμε την ΕΤΥΚ να σεβαστεί τις θυσίες των εργαζομένων και των επιχειρήσεων αναλογιζόμενη τις συνέπειες των επιλογών της επί της οικονομίας, και να ακυρώσει άμεσα τις προγραμματισμένες κινητοποιήσεις προσερχόμενη ξανά στο τραπέζι του διαλόγου.”



Κύριες Ειδήσεις





Translate »