Breaking News

Ελληνική Τράπεζα: Δεν αγγίζουν χαμηλοσυνταξιούχους και ευάλωτους οι νέες χρεώσεις από 2 Ιανουαρίου


Καμία επιπλέον επιβάρυνση στις τραπεζικές χρεώσεις που θα ισχύσουν από τις 2 Ιανουαρίου 2023, δεν πρόκειται να αγγίξει τους χαμηλοσυνταξιούχους και τις ευάλωτες ομάδες των πελατών της, διαβεβαιώνει η Ελληνική Τράπεζα, αποδεικνύοντας για ακόμη μια φορά το ανθρώπινο της πρόσωπο.

Και αυτό, χάρη στα νέα μέτρα που έχει φροντίσει να λάβει, στηρίζοντας και υποστηρίζοντας τις ιδιαίτερες ανάγκες των ομάδων αυτών του πληθυσμού μας, που της δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στις συναλλαγές τους.

Εκείνο δε που πρέπει να υπογραμμισθεί είναι πως, ιδιαίτερα για τους πελάτες της άνω των 65 ετών, ρίχνει περαιτέρω τις υφιστάμενες χρεώσεις στα ταμεία, πέρα από τους ανθρώπους της τους οποίους έχει επιστρατεύσει στα καταστήματά της για να συμβάλουν στην εξοικείωση όλων ανεξαιρέτως των πελατών της με τα ψηφιακά κανάλια και ιδιαίτερα των συνταξιούχων.

Σ’ ότι αφορά το ευρύ πελατολόγιό της, η Τράπεζα σε κάθε περίπτωση σπεύδει να υπενθυμίσει αλλά και να ενισχύει συνεχώς τα online και όχι μόνο, εναλλακτικά κανάλια συναλλαγών που έχει στη διάθεση τους και που στην πλειοψηφία, γίνονται εντελώς δωρεάν.

Τι θα ισχύει για συνταξιούχους

Οι πελάτες της Ελληνικής Τράπεζας που είναι άνω των 65 ετών και δυσκολεύονται στη χρήση των εναλλακτικών καναλιών εξυπηρέτησης, από τις 2 Ιανουαρίου 2024 θα επωφελούνται από χαμηλότερες χρεώσεις για συναλλαγές στο ταμείο.

Συγκεκριμένα, πέραν της χαμηλότερης χρέωσης που ισχύει σήμερα για αναλήψεις μετρητών στο ταμείο, θα ισχύουν χαμηλότερες χρεώσεις και για καταθέσεις μετρητών και επιταγών, αλλά και για την εξαργύρωση επιταγών στο ταμείο.

Ήδη, από τον προηγούμενο μήνα Οκτώβριο, οι χαμηλοσυνταξιούχοι πελάτες της Ελληνικής, με σύνταξη κάτω των €800 το μήνα, η οποία κατατίθεται σε λογαριασμό ταμιευτηρίου της Τράπεζας, επωφελούνται από μηδενικά έξοδα διατήρησης λογαριασμού ταμιευτηρίου, κάτι που θα παραμείνει σε ισχύ μέχρι τον Οκτώβριο του 2024.

Οι ενέργειες της Ελληνικής Τράπεζας δεν περιορίζονται γύρω από αυτό, καθώς στις προτεραιότητες που έχουν τεθεί από τη διεύθυνση είναι και η εκπαίδευση – εξοικείωση όλων των πελατών και περισσότερο των ηλικιωμένων με τα ηλεκτρονικά κανάλια συναλλαγών που είναι δωρεάν.

Είναι γι’ αυτό τον λόγο που έχουν εισαχθεί οι λεγόμενοι meeter and greeters, που συμβάλλουν προς αυτή την κατεύθυνση και χάρη σε αυτό το μέτρο έχουν εξαφανιστεί και οι ουρές στα ταμεία των καταστημάτων.

Τι θα ισχύει για τις ευάλωτες ομάδες

Για τα άτομα με αναπηρίες, που δυσκολεύονται να εξυπηρετηθούν από τις ΑΤΜ, η Ελληνική Τράπεζα δίνει τη δυνατότητα να πραγματοποιούν καταθέσεις και αναλήψεις από το ταμείο χωρίς καμία απολύτως χρέωση.

Οι λήπτες Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, μπορούν να αποκτήσουν λογαριασμό Basic χωρίς χρέωση και έξοδα συντήρησης. Παράλληλα, με τη Basic χρεωστική κάρτα, μπορούν να πραγματοποιούν όλες τις βασικές τραπεζικές συναλλαγές εντελώς δωρεάν.

Τι θα ισχύει για εμβάσματα SEPA

Αφουγκραζόμενη τις ανάγκες των πελατών της, η Ελληνική Τράπεζα θα προχωρήσει από τις 2 Ιανουαρίου και στην επέκταση του ορίου δωρεάν μεταφοράς εμβασμάτων SEPA, μέσω του Online Banking από τα €1.000 στις €5.000.

Η δωρεάν υπηρεσία ισχύει για τις μεταφορές μέσω των διαδικτυακών καναλιών, σε ευρώ, εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης και με κανονική ημερομηνία εκτέλεσης για απεριόριστες φορές.

Πρέπει να σημειωθεί ότι, το μέτρο για τις δωρεάν μεταφορές χρημάτων ως €5000 εξυπηρετεί τόσο οικογένειες, όσο και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, των οποίων οι συναλλαγές και πληρωμές μισθών, κυμαίνεται κάτω από €5.000.

Η επιβεβαίωση μέσα από αριθμούς

Όταν αναφερόμαστε στο ανθρώπινο πρόσωπο ενός οργανισμού, αυτό γίνεται πιο ξεκάθαρο όταν η επιβεβαίωση έρχεται μέσα από τους αριθμούς.

Στην προκειμένη και με βάση τα επίσημα στοιχεία, στην Ελληνική Τράπεζα λειτουργούν αυτή τη στιγμή εντελώς δωρεάν 57,000 χιλιάδες λογαριασμοί (μηδέν κόστος ανοίγματος και συντήρησης), οι οποίοι αφορούν ευάλωτους πελάτες ΕΕΕ και χαμηλοσυνταξιούχους.

Συγκεκριμένα οι 21.000 είναι λήπτες ΕΕΕ και οι 36.000 χαμηλοσυνταξιούχοι.

Δωρεάν συναλλαγές για όλους

Πέρα από τις διευκολύνσεις και την υποστήριξη των ευάλωτων πελατών της, η Ελληνική Τράπεζα σέβεται τον καθένα ξεχωριστά, δίνοντας τη δυνατότητα και την επιλογή σε όλους να πραγματοποιούν τις βασικές τραπεζικές τους συναλλαγές εντελώς δωρεάν.

Αυτό επιτυγχάνεται με τη χρήση των εναλλακτικών καναλιών που προσφέρει η Τράπεζα, για τα οποία δεν υπάρχει καμία απολύτως επιβάρυνση.

Είναι γι’ αυτό που κάθε βασική καθημερινή συναλλαγή στην Τράπεζα περνάει εύκολα και γρήγορα μέσα από το Online Banking από όπου κι αν βρίσκεστε, χωρίς τις ουρές και την αναμονή στα ταμεία.

Αξίζει τέλος να υπενθυμίσουμε ότι, η Ελληνική είναι η μοναδική τράπεζα στην Κύπρο που προσφέρει στους πελάτες της τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν δωρεάν αναλήψεις μετρητών σε ευρώ από ATM οποιασδήποτε τράπεζας στον κόσμο με τη χρήση χρεωστικής κάρτας συνδεδεμένης με λογαριασμό Ταμιευτηρίου ή Λογαριασμό Basic της Ελληνικής Τράπεζας.



Κύριες Ειδήσεις





Translate »