Breaking News

Η γευστική εμπειρία του Coffee Berry στους φούρνους Ζορπάς


Όπου σμίγουν σύγχρονες και παραδοσιακές μέθοδοι παρασκευής καφέΕπισκεφθήκαμε τη νέα αλυσίδα café στην Κύπρο, Coffee Berry, την οποία λανσάρουν στην κυπριακή αγορά οι Φούρνοι Ζορπάς και παρουσιάζουμε όλα όσα πρέπει να ξέρουν οι λάτρεις του καφέ.

Το Coffee Berry είναι ένα coffee to go concept store, βασισμένο στις αρχές του 3rd Wave Coffee. Τι είναι όμως ο καφές τρίτου κύματος; Είναι το αποτέλεσμα της σκληρής δουλειάς όλων των εμπλεκόμενων που τελικά καταλήγει στην εξυπηρέτηση πελατών. Η κατανάλωση ενός καφέ που έχει παραχθεί με τον σωστό τρόπο και με όλη την προστιθέμενη αξία που συγκεντρώνει η αλυσίδα από τον παραγωγό μέχρι και το barista είναι η βάση μιας μοναδικής εμπειρίας. Αυτή η εμπειρία είναι ένας συνδυασμός εκπαίδευσης, γνώσης και φιλοξενίας.

O Πάνος Κούμουρος, Coffee Department Manager της Α. Ζορπάς & Υιοί Λτδ μας υποδέχτηκε σε ένα από τα σημεία Coffee Berry και μας εξήγησε γιατί το Coffee Berry διαφέρει από όλα όσα ξέραμε μέχρι σήμερα.

Ποια είδη καφέ προσφέρει το Coffee Berry;
Εκτός από ντεκαφεϊνέ υπάρχουν δύο επιλογές σε χαρμάνια: το Premium Blend και το Flavor Blend. Είναι καφέδες από διάφορες περιοχές που έχουν ως σκοπό να προσφέρουν ένα ισορροπημένο αποτέλεσμα. Ο Premium αποτελείται από 100% κόκκους Arabica, δηλαδή είναι ισορροπημένος με γλυκά χαρακτηριστικά και προσφέρει μία ευχάριστη γευστική εμπειρία. Από την άλλη, το Flavor Blend συνδυάζει τους κόκκους Arabica με Robusta έτσι έχει περισσότερη καφεΐνη.

Για αυτούς που αναζητούν κάτι διαφορετικό κάθε φορά υπάρχουν και οκτώ διαφορετικοί μονο-ποικιλιακοί καφέδες. Δηλαδή ο κάθε καφές προέρχεται από μια ποικιλία συγκεκριμένης χώρας με σκοπό να αναδείξει τα γευστικά χαρακτηριστικά της περιοχής.

Ποιες είναι οι μέθοδοι παρασκευής του καφέ;
Αφού ο πελάτης επιλέξει το χαρμάνι της επιθυμίας του, τότε διαλέγει και την μέθοδο παρασκευής του καφέ. Υπάρχουν σύγχρονες μέθοδοι τύπου εσπρέσο αλλά και παραδοσιακές ιαπωνικές μέθοδοι χειροκίνητης εκχύλισης τύπου v60, chemex, syphon, cold brew αναδεικνύοντας η κάθε μία με τον δικό της τρόπο τα χαρακτηριστικά του είδους καφέ.

Που δείχνουν προτίμηση οι λάτρεις του καφέ;
Παρατηρείται μία τάση προτίμησης στη μέθοδο cold brew (κρύα εκχείλιση). Η μέθοδος cold brew είναι μια εντελώς διαφορετική εκχύλιση όπου χρησιμοποιούμε κρύο νερό για να πάρουμε τα συστατικά που χρειαζόμαστε από τον καφέ. Το ότι χρησιμοποιούμε κρύο νερό, αυτό από μόνο του δυσκολεύει τη διαδικασία οπότε αυξάνουμε το χρόνο εκχύλισης σε μέχρι και 16 ώρες αφήνοντας το νερό σταγόνα-σταγόνα από το πάνω μέρος να περάσει μέσα από τον καφέ και να καταλήξει στο δοχείο συλλογής στο κάτω μέρος.

Το αποτέλεσμα που έχουμε συνήθως είναι ένας καφές με έντονο αλλά βελούδινο σώμα με εμφανή τα χαρακτηριστικά από τη χώρα προέλευσης του. Αποτέλεσμα της μεθόδου είναι η απώλεια οξύτητας και η έμφαση στα γλυκά χαρακτηριστικά του καφέ μας. Αξιοσημείωτο είναι και το γεγονός ότι η περιεκτικότητα σε καφεΐνη στη συγκεκριμένη μέθοδο αυξάνεται μέχρι 45% σε σχέση με τις υπόλοιπες.

Τι άλλο μπορεί να βρει κανείς στο Coffee Berry;
Εκτός από τις επιλογές καφέ, τα ροφήματα μας στο Coffee Berry ποικίλλουν και καλύπτουν όλες τις ανάγκες των πελατών. Υπάρχουν 18 επιλογές σε τσάγια και βότανα (κρύα και ζεστά), ροφήματα από σοκολάτες ζεστές ή με θρυμματισμένο πάγο σε διάφορους συνδυασμούς (no sugar, φράουλα, φουντούκι κ.α.), φυσικοί χυμοί και γρανίτες.
Όλα τα προϊόντα είναι διαθέσιμα προς πώληση σε όλα τα σημεία Coffee Berry στους Φούρνους Ζορπάς.



Κύριες Ειδήσεις





Translate »