H “Rakuten” νέος χορηγός της Μπαρτσελόνα


Η “Rakuten”, μεγαλύτερη online εταιρεία στην Ιαπωνία και μια από τις μεγαλύτερες στον κόσμο, θα είναι ο νέος χορηγός της φανέλας της Μπαρτσελόνα μέχρι το 2021, αντικαθιστώντας την “Qatar Airways”. Ετήσια έσοδα 60.000.000 ευρώ από τη συμφωνία.

Η “Rakuten” θα αντικαταστήσει την “Qatar Airways” (υπήρξε χορηγός από τη σεζόν 2013-2014) ως χορηγός της εμφάνισης της ομάδας της Βαρκελώνης, την πρώτη ημέρα του Ιουλίου του 2017.
Αυτό γιατί η συμφωνία με την αεροπορική εταιρία από το Κατάρ εκπνέει στις 30 Ιουνίου του 2017. Τα ετήσια κέρδη από τη συμφωνία με την ιαπωνική εταιρία εκτιμάται ότι θα ανέρχονται στα 60.000.000 ευρώ. Η συμφωνία με τη “Rakuten” θα πρέπει να εγκριθεί από την έκτακτη συνέλευση, στις 18 Δεκέμβρη.
O πρόεδρος της “Rakuten”, Χιρόσι Μικιτάνι, βρίσκεται στη Βαρκελώνη σύμφωνα με τη “Mundo Deportivo” και θα δώσει το “παρών” στην εκδήλωση παρουσίασης του νέου χορηγού, την Τετάρτη στις 15:00 (ώρα Ελλάδας), μαζί με τον πρόεδρο των “μπλαουγκράνα”, Τζουζέπ Μπαρτομέου και τον πρόεδρο του τμήματος marketing, Μανέλ Αρόγιο.
Η  “Rakuten” είναι το μεγαλύτερο online κατάστημα στην Ιαπωνία με πάνω από 50.000.000 εγγεγραμμένους χρήστες. Αρκεί να τονιστεί ότι αυτός ο αριθμός είναι μεγαλύτερος από το συνολικό πληθυσμό της Ισπανίας. Ιδρύθηκε το 1997 υπό την ονομασία MDM, Inc. Rakuten Shopping και ξεκίνησε το Μάιο του ιδίου έτους τη δράση της.  Σύμφωνα με τα ισπανικά ΜΜΕ συμπεριλαμβάνεται στη λίστα με τις δέκα κορυφαίες επιχειρήσεις στον τομέα του Internet.
Πηγή: sport24.gr


Κύριες Ειδήσεις





Translate »