Breaking News

H Montblanc φέρνει τον χαλκό στην Συλλογή 1858


H Vintage ωρολογοποιία σε όλο της το μεγαλείο

Για πρώτη φορά στην ιστορία της, η Montblanc αποκαλύπτει νέα ρολόγια που εμπνέονται από το ύφος του vintage, χρησιμοποιώντας χαλκό.

Η τεχνογνωσία της ωρολογοποιίας της Montblanc χρονολογείται από το 1858, το έτος που ιδρύθηκε η Minerva στο Villeret της Ελβετίας. Από τη στιγμή της ίδρυσής της, ο Κατασκευαστής έχει αποκτήσει τη φήμη ενός από τους πιο σεβαστούς ειδικούς της Ελβετίας στις χρονομετρικές λειτουργίες για την ακριβή μέτρηση του χρόνου. Από το 2007, η Montblanc εξερευνεί την απίστευτη κληρονομιά της Minerva, βρίσκοντας έμπνευση σε ιστορικές λειτουργίες, μηχανισμούς και κώδικες σχεδιασμού.

Τα τελικά ρολόγια αποτυπώνουν το πνεύμα του παρελθόντος με έναν μοντέρνο τρόπο. Η Συλλογή 1858 της Montblanc συνεχίζει το ταξίδι της, επαναπροσδιορίζοντας τους περίφημους στρατιωτικούς χρονογράφους της Minerva της δεκαετίας του 1930, με διακριτικά σχέδια και εξαιρετικούς μηχανισμούς που διασχίζουν τον χρόνο.

Με τα μάτια στον χαλκό

Το vintage στυλ της Συλλογής 1858 της Montblanc ενισχύεται περαιτέρω με την εισαγωγή του χαλκού – κάτι που γίνεται για πρώτη φορά από τον Οίκο. Μέσω αυτής της επιλογής μετάλλου, η Montblanc συνδυάζει την παραδοσιακή ελβετική βιοτεχνική ωρολογοποιία με ένα γνήσιο υλικό της ιστορίας της ωρολογοποιίας, που ενσωματώνει το αληθινό στρατιωτικό πνεύμα της δεκαετίας του 1930. Με τη ζεστή γυαλάδα του, ο χαλκός συμπληρώνει τόσο τα χρώματα των καντράν όσο και τα χρώματα στα λουράκια στυλ vintage.

Για πρώτη φορά στην ωρολογοποιία, ο χαλκός συνδυάζεται με χάλυβα για δύο νέα μοντέλα και έχει ως αποτέλεσμα ένα συνδυασμό 2 χρωμάτων και 2 υλικών που αναδεικνύει τα καλύτερα στοιχεία του vintage σχεδίου σε μια εξαιρετικά ελκυστική τιμή.

Ιδιαίτερη προσοχή έχει δοθεί στο να βρεθεί το τέλειο κράμα χαλκού που θα εξελιχθεί με τον ιδιοκτήτη του, αναπτύσσοντας τη δικιά του μοναδική, ομοιόμορφη και ελκυστική πατίνα μέσα απ’ τα χρόνια. Το χρώμα που αλλάζει διακριτικά, εμπλουτίζει περαιτέρω τα vintage χαρακτηριστικά του κάθε ρολογιού. Η Montblanc είναι περήφανη που παρουσιάζει τα τρία νέα χάλκινα ρολόγια της Συλλογής Montblanc 1858 – το Montblanc 1858 Chronometer Tachymeter Limited Edition 100, το Montblanc 1858 Automatic Dual Time και Montblanc 1858 Automatic.

Montblanc 1858 Chronograph Tachymeter Limited Edition

Το 1858 Chronograph Tachymeter Limited Edition αναδεικνύει ένα στυλ vintage – από τον σχεδιασμό της κάσας, τον μηχανισμό κίνησης, το λουράκι, στις λεπτομέρειες του καντράν. Το ρολόι συνοδεύει ένα retro-vintage καντράν χρώματος champagne που έχει ένα τελείωμα ηλιαχτίδας για να ταιριάζει με το χάλκικο χρώμα της κάσας. Ο συνδυασμός των χρωμάτων και των τελειωμάτων δίνει μια όψη ενός χρώματος και ενός υλικού στο ρολόι, τονίζοντας τον όγκο του ρολογιού και εφιστώντας την προσοχή στις λεπτομέρειες, όπως είναι οι κλασσικοί καθεδρικοί δείκτες και οι μπεζ Super-LumiNova® ενδείξεις, που τονίζουν το vintage στυλ του ρολογιού, ενώ παρέχουν εξαιρετική αναγνωσιμότητα τη νύχτα.

Αυτή η περιορισμένη έκδοση στεγάζεται σε μια σατινέ, χάλκινη κάσα 44mm με ένα καπάκι από τιτάνιο στο χρώμα του χαλκού (προς αποφυγή τυχόν αλλεργιών) με μια στιλβωμένη στεφάνη που αυξάνει το «βάθος» του ρολογιού. Άλλα αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά είναι το λουράκι σε δέρμα αλιγάτορα χρώματος cognac, που όπως όλα τα λουράκια της Συλλογής 1858, έχουν κατασκευαστεί στη Montblanc Pelletteria στη Φλωρεντία, και διαθέτουν πόρπες με επίστρωση χαλκού που συμπληρώνουν τον σχεδιασμό.

Στην καρδιά αυτού του ρολογιού βρίσκεται ένας παραδοσιακός χειροκίνητος χρονογράφος monopusher, ο Minerva M16.29, με ένα μηχανισμό column wheel, horizontal coupling, γέφυρα σε σχήμα «V» και ένας βιδωμένος μεγάλος τροχός μπαλανσιέ με συχνότητα 18.000 ταλαντώσεων την ώρα και με απόθεμα ενέργειας 50 ωρών.

Ο εσωτερικός αυτός χρονογράφος είναι εξ ολοκλήρου φτιαγμένος στο χέρι από τον Κατασκευαστή της Montblanc στο Villeret και προσφέρει ένα θέαμα απαράμιλλης ομορφιάς χάρη στο εξαιρετικό φινίρισμά του. Σχεδιασμένος με βάση το στυλ ενός ρολογιού τσέπης, ο MB M16.29 εμπνέεται από τον αυθεντικό 17.29 Calibre, πο ήταν σχεδιασμένος για ρολόγια τσέπης και χειρός την περίοδο του 1930. Αυτή η νέα έκδοση χρησιμοποιεί σχεδόν τα ίδια σχήματα με τα εξαρτήματα του 17.29 Calibre, αλλά διαθέτει διαφορετικά φινιρίσματα, όπως είναι οι εσωτερικές γωνίες, τα διακοσμητικά μοτίβα Côtes de Genève και οι γράνες κυκλικής επεξεργασίας. Για πρώτη φορά, ο Calibre MB M16.29 φέρει εξαρτήματα στον χρωματισμό κόκκινου χρυσού, που προσφέρουν μια ολοκαίνουργια εμφάνιση και που ταιριάζουν απόλυτα στο χάλκινο υλικό και το vintage ύφος του ρολογιού, ενώ παράλληλα ενισχύουν την μονοχρωμία της. Όπως και οι calibres της Minerva, ένα από τα εξαρτήματα του μηχανισμού κίνησης είναι στο σχήμα του βέλους της θεάς  Μινέρβα της ρωμαϊκής μυθολογίας, ως φόρος τιμής στην κληρονομιά του Κατασκευαστή.

Οι ενδείξεις του χρονογράφου εμφανίζονται μέσω του κεντρικού δευτερολεπτοδείκτη και του λεπτοδείκτη του χρονογράφου στη θέση 3 η ώρα. Άλλες ενδείξεις στο καντράν περιλαμβάνουν μια ταχυμετρική σκάλα που κινείται περιμετρικά του καντράν και έναν μικρό δευτερολεπτοδείκτη στη θέση 9 η ώρα. Ο χρονογράφος MB M16.29 αντιπροσωπεύει πραγματικά το αληθινό πνεύμα της ωρολογοποιίας.
Montblanc 1858 Automatic Dual Time

Το vintage Montblanc 1858 Automatic Dual Time, με το άκρως αναγνωρίσιμο στυλ του, θυμίζει τα διάσημα στρατιωτικά ρολόγια Minerva της δεκαετίας του 1930. Τα παραδοσιακά μαύρα καντράν, με τους καθεδρικού σχήματος δείκτες και τους μπεζ Super-LumiNova® Αραβικούς αριθμούς συνθέτουν ένα ιδιαίτερα ευανάγνωστο, ρολόι vintage. Το Montblanc 1858 Automatic Dual Time έχει σατινέ κάσα 44mm από ανοξείδωτο ατσάλι με καφέ στεφάνη και κορώνα.
Τροφοδοτούμενη με Calibre MB 29.19, αυτή η αυτόματη κίνηση φέρει την πολυπλοκότητα της διπλής ώρας που έχει αναπτυχθεί και συναρμολογηθεί εντός του Οίκου με μια ένδειξη της ημέρας/νύχτας στο καντράν.

Ένας δείκτης με σχέδιο τύπου «skeleton» είναι τοποθετημένος στο κέντρο με μια πινελιά Super-LumiNova® στην άκρη του για να ξεχωρίζει από τον ωροδείκτη ο οποίος έχει καλυφθεί πλήρως από Super-LumiNova®. Η λειτουργία της διπλής ώρας εφαρμόζεται κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού καθώς ο χρήστης μπορεί να ορίσει τον δείκτη της τοπικής ώρας στη ζώνη ώρας του προορισμού χωρίς να επηρεάζει την ένδειξη τοπικής ώρας.

Ο λεπτοδείκτης και ο δευτερολεπτοδείκτης συνεχίζουν να λειτουργούν χωρίς διακοπή κατά τη διάρκεια της διαδικασίας ρύθμισης, εξασφαλίζοντας  έτσι την ακριβή ώρα. Μια ένδειξη της ημέρας/νύχτας, η οποία είναι συνδεδεμένη με τους κεντρικούς δείκτες, είναι ορατή σε ένα μικρό παράθυρο στη θέση 12 η ώρα. Στη θέση 6 η ώρα, ένα υποκαντράν δείχνει τον μικρό δευτερολεπτοδείκτη και την ημερομηνία, η οποία συνδέεται με την τοπική ώρα.
Το ρολόι ολοκληρώνεται με το αυθεντικό λογότυπο της  Montblanc από τη δεκαετία του 1930 στο καντράν και ένα ολοκαίνουργιο λουράκι από δέρμα μοσχαριού χρώματος cognac από την Montblanc Pelletteria στη Φλωρεντία. Το λουράκι φέρει παραδοσιακές μπεζ ραφές ακριβώς κάτω από τις λαβές και του έχει δοθεί ένα τόνος ωρίμανσης – όλα σε αρμονία με το ταυτότητα vintage.

Montblanc 1858 Automatic

Για τους λάτρεις των ρολογιών που αγαπούν μια αγνή, καθαρή vintage εμφάνιση, το Montblanc 1858 Automatic συνδυάζει όλα τα απαραίτητα στοιχεία από την Συλλογή 1858 με έναν γοητευτικό και εντυπωσιακό σχεδιασμό που θυμίζει τα στρατιωτικά ρολόγια χειρός και τσέπης Minerva της δεκαετίας του 1930. Ένα καντράν σε απόχρωση βαθύ μαύρου αποτελεί τον τέλειο καμβά για τους καθεδρικού σχήματος δείκτες και τους Αραβικούς αριθμούς που τονίζονται με μπεζ Super-LumiNova® για την καλύτερη αναγνωσιμότητα το βράδυ.

Η κάσα 44mm είναι σατινέ από ανοξείδωτο ατσάλι, ενώ η στεφάνη και η κορώνα είναι φτιαγμένες από χαλκό. Το καπάκι αποκαλύπτει τη γραμμοσκίαση του Κατασκευαστή Minerva στο Villeret, με την οροσειρά Jura στο φόντο. Εκεί βρίσκεται επίσης το λογότυπο του Roberts Frères Villeret, το θρυλικό λογότυπο Minerva, το όνομα της Montblanc και το βέλος του δόρατος της θεάς Μινέρβα. Ο χρονογράφος τροφοδοτείται από τον Calibre MB 24.16, έναν ακριβή μηχανισμό κίνησης για τον νέο, μοντέρνο λάτρη ρολογιών που εκτιμά τόσο τη vintage εμφάνιση όσο και την ωρολογιακή λειτουργικότητα. Το ρολόι ολοκληρώνεται με ένα ολοκαίνουργιο λουράκι από δέρμα μοσχαριού, σε χρώμα cognac, που του έχει δοθεί ένας τόνος ωρίμανσης και που φέρει μπεζ ραφές – όλα αυτά τα έχει επιμεληθεί η Montblanc Pelletteria στη Φλωρεντία.



Κύριες Ειδήσεις





Translate »