Breaking News

Cyprus Airways: Πλάνα και γι’ άλλα δρομολόγια στην Ελλάδα


Το ενδιαφέρον των νέων Κυπριακών Αερογραμμών να εντάξουν στο πτητικό τους πρόγραμμα κάποια από τα δρομολόγια της Cobalt εκφράζει η Chief Commercial Officer της Cyprus Airways, Natalia Popova.

 

Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com

 

Σε συνέντευξη της στο InBusinessNews, η κ. Popova σημειώνει την μεγάλη ζήτηση του κυπριακού επιβατικού κοινού για πτήσεις προς Αθήνα και Θεσσαλονίκη, τονίζοντας ότι η εταιρεία μελετά το ενδεχόμενο περαιτέρω επέκτασης στην ελληνική αγορά. Αναφέρεται στις αυξημένες τιμές εισιτήριων και υπογραμμίζει ότι για μεταγενέστερες περιόδους, τα εισιτήρια της Cyprus Airways βρίσκονται στα ίδια επίπεδα με τις τιμές που ίσχυαν πριν από το κλείσιμο της Cobalt.

Την ίδια ώρα, η κ. Popova αναφέρει πως στους 16 μήνες λειτουργίας της εταιρείας, έχουν ταξιδέψει με τις νέες Κυπριακές Αερογραμμές 150 χιλιάδες επιβάτες, ενώ εκτιμάται ότι ο αριθμός τους θα ξεπεράσει τις 200 χιλιάδες μέχρι το τέλος του 2018.

Η εταιρεία βρίσκεται σε λειτουργία εδώ και 16 μήνες και ήδη πετά προς 12 προορισμούς. Είστε ικανοποιημένοι από την μέχρι τώρα πορεία της και την ανταπόκριση του επιβατικού κοινού;

Είμαστε πάρα πού ικανοποιημένοι. Ο κόσμος της Κύπρου και του εξωτερικού, μας στηρίζουν και αυτό μας τιμά και μας κάνει αισιόδοξους για το μέλλον. Την ανοδική μας πορεία επιβεβαιώνει το γεγονός ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα έχουμε γίνει μέλος της Διεθνούς Ένωσης Αερομεταφορών (IATA) καθώς ολοκληρώσαμε με επιτυχία το πρόγραμμα IOSA (Επιχειρησιακός Έλεγχος Ασφάλειας της ΙΑΤΑ), που αποτελεί ένα από τα υψηλότερα πρότυπα στον κόσμο για την ασφάλεια των αερομεταφορών.

Το λογότυπο των Κυπριακών Αερογραμμών κέρδισε την εμπιστοσύνη του κυπριακού επιβατικού κοινού;

Γνωρίζαμε ότι η χρήση του λογότυπου των Κυπριακών Αερογραμμών θα ανέβαζε το επίπεδο των προσδοκιών του κυπριακού επιβατικού κοινού και γι’ αυτό φροντίσαμε να επενδύσουμε σημαντικά στο θέμα ασφάλειας των πτήσεων μας και των υπηρεσιών μας, κάτι που θα συνεχίσουμε να το κάνουμε. Από ότι φαίνεται το λογότυπο των Κυπριακών αερογραμμών δεν έφυγε ποτέ από τις καρδίες των Κυπρίων.

Πόσοι επιβάτες ταξίδεψαν μαζί σας αυτούς τους μήνες και ποιοι προορισμοί σας καταγράφουν τη μεγαλύτερη ζήτηση; 

Μέχρι τώρα ταξίδεψαν 150,000 επιβάτες και ο αριθμός αυτός θα ξεπεράσει τους 200,000 μέχρι το τέλος του 2018. Οι προορισμοί της Cyprus Airways που αγαπήθηκαν περισσότερο από την Κυπριακή αγορά είναι η Βερόνα και η Πράγα, όχι μόνο για την γραφικότητα τους, αλλά και γιατί είναι κοντινοί προορισμοί και ιδανικοί για οικογενειακές διακοπές και εξορμήσεις μικρής διάρκειας.

Η εταιρεία σας έχει εξαγγείλει αύξηση δρομολογίων στην Αθήνα και άνοιγμα νέων πτήσεων προς Θεσσαλονίκη. Κατά πόσον υπάρχει το ενδεχόμενο περαιτέρω επέκτασης του αριθμού των συγκεκριμένων δρομολογίων στο μέλλον;

Αναγνωρίζουμε το δυνατό δεσμό που υπάρχει μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου και αυτό δεν μας αφήνει αδιάφορους. Η ζήτηση στην αγορά όχι μόνο προς Αθήνα και Θεσσαλονίκη αλλά και σε άλλους προορισμούς στην Ελλάδα είναι μεγάλη και σίγουρα μελετούμε το ενδεχόμενο περαιτέρω επέκτασης στην ελληνική αγορά.

Ποιοι νέοι προορισμοί περιλαμβάνονται στα επόμενα σας σχέδια; Θα σας ενδιέφεραν κάποια από τα δρομολόγια, τα οποία εκτελούσε η Cobalt;

Είμαστε στη διαδικασία ολοκλήρωσης του καλοκαιρινού μας προγράμματος και θα το ανακοινώσουμε σύντομα. Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε μια ισχυρή αεροπορική εταιρεία που θα προσφέρει πολλαπλές και ενδιαφέρουσες επιλογές στους Κύπριους καθώς επίσης να συμβάλει στην αύξηση της ζήτησης του εισερχόμενου τουρισμού..
Ναι, μερικά από τα δρομολόγια της Cobalt, θα μπορούσαν να αποτελέσουν μέρος της στρατηγικής ανάπτυξης μας.

Πως σχολιάζετε το φαινόμενο αύξησης στις τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων, μετά το κλείσιμο της Cobalt; Πότε εκτιμάτε ότι θα ρυθμιστούν οι τιμές στα κανονικά επίπεδα; 

Ήταν προσωρινή κατάσταση λόγω έλλειψης διαθεσιμότητας θέσεων. Προσθέσαμε επιπλέον πτήσεις για να μειώσουμε τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στην αγορά. Οι τιμές των εισιτηρίων μας για μεταγενέστερες περιόδους είναι στα ίδια επίπεδα με τις τιμές που είχαμε πριν το κλείσιμο της Cobalt.

Υπάρχουν πλάνα για απόκτηση επιπλέον αεροσκαφών; 

Τα αεροσκάφη μας είναι τύπου Airbus A319. Στόχος μας είναι να μεγαλώσουμε το στόλο μας σύμφωνα πάντα με την επιχειρησιακή στρατηγική που θα ακολουθήσουμε.



Κύριες Ειδήσεις





Translate »