ΒΙΝΤΕΟ: Η Qatar Airways θα μεταφέρει 80 χιλιάδες επιβάτες στα κυπριακά αεροδρόμια


Πολύ σημαντική, χαρακτήρισε την παρουσία της Qatar Airways στην Κύπρο, η Ελένη Καλογήρου, Ανώτατη Εκτελεστική Διευθύντρια της Hermes Airports αφού συνδέει το νησί με χώρες της Ασίας και της Ανατολής, ενώ αναμένεται το 2023 να μεταφέρει από και προς τα κυπριακά αεροδρόμια γύρω στις 80 χιλιάδες επιβάτες.

Σε δηλώσεις στο αεροδρόμιο Λάρνακας όπου πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για τον εορτασμό της 25ης επετείου παρουσίας της Qatar Airways, η κα. Καλογήρου ανέφερε ότι «σήμερα γιορτάζουμε εκτός από την 25η επέτειο της αεροπορικής εταιρείας, την για σχεδόν δέκα χρόνια παρουσία της στα κυπριακά αεροδρόμια, τη συνέχιση των δραστηριοτήτων της στην Κύπρο και το κλείσιμο ενός πολύ θετικού χρόνου που ήταν το 2022. Προσδοκούμε μετά και το τέλος της πανδημίας του κορωνοϊού, σε ένα πολύ καλύτερο 2023».

Η κα. Καλογήρου ευχαρίστησε την Qatar Airways «για την εξαιρετική και διαχρονική συνεργασία. Η εταιρεία μας βοήθησε πάρα πολύ κατά τη περίοδο του κορωνοϊού για να επαναπατρίσουμε Κύπριους οι οποίοι είχαν μείνει αποκλεισμένοι σε διάφορα μέρη του εξωτερικού» είπε και πρόσθεσε πως «σήμερα είναι μια ευκαιρία να γιορτάσουμε όλα αυτά τα γεγονότα, να τα βάλουμε πίσω μας και να δούμε πολύ θετικά το μέλλον που έρχεται».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση η κα. Καλογήρου είπε πως «η Qatar πραγματοποιεί αυτή τη περίοδο μία πτήση την ημέρα. Το 2022 η εταιρεία είχε φέρει γύρω στις 70 χιλιάδες επιβάτες και αναμένουμε ότι το 2023 θα φτάσουν στην Κύπρο από και προς την Ντόχα γύρω στις 80 χιλιάδες άτομα».

Αφού χαρακτήρισε «πολύ σημαντική τη παρουσία της Qatar Airways στην Κύπρο γιατί μας συνδέει με την Ανατολή» η κα. Καλογήρου εξήγησε ότι «μέσα από τη σύνδεση αυτή η Κύπρος μπορεί να έχει πρόσβαση σε χώρες όπως είναι η Αυστραλία, η Νέα Ζηλανδία, η Κίνα, η Ινδία και η Αφρική και αρκετές άλλες προς τα ανατολικά».

Επομένως, συνέχισε «είναι πολύ σημαντική η παρουσία της αεροπορικής εταιρείας στη χώρα μας και ελπίζουμε ότι θα προχωρήσει τα επόμενα χρόνια να επαναφέρει και τη δεύτερη πτήση που είχε στο παρελθόν, ούτως ώστε να αυξήσει περισσότερο τη συνδεσιμότητα της Κύπρου».

Από την πλευρά του ο Mate Hoffmann, Περιφερειακός Διευθυντής Νότιας Ευρώπης της Qatar Airways, εξέφρασε ικανοποίηση για την παρουσία του στην Κύπρο «μετά την πιο δύσκολη περίοδο που γνώρισε ο κλάδος των αερομεταφορών με την πανδημία του κορωνοϊού, η οποία έχει τελειώσει. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που βρισκόμαστε στην Κύπρο για να επανασυνδεθούμε με τους εμπορικούς μας εταίρους, με τους προμηθευτές μας και με τους εταίρους μας στην αγορά».

Θέλω, συνέχισε ο κ. Hoffmann «να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Hermes Airports για την υποστήριξή της. Η Κύπρος είναι μια σημαντική αγορά για εμάς και είμαστε αφοσιωμένοι στο να ξαναχτίσουμε τη θέση μας στην συγκεκριμένη αγορά» είπε και πρόσθεσε πως «πριν την πανδημία είχαμε ένα διπλό καθημερινό δρομολόγιο, ωστόσο τώρα έχουμε ένα μόνο καθημερινό δρομολόγιο προς τη Ντόχα».

Ελπίζουμε ανέφερε ότι «πολύ σύντομα θα έχουμε ξανά τις υπηρεσίες που παρέχουν εξαιρετική συνδεσιμότητα στην αγορά, στους Κύπριους πελάτες για να ταξιδεύουν πέρα από την Ντόχα σε χώρες όπως η Αυστραλία, η Σιγκαπούρη, η Ασία και η Αφρική».

Εξάλλου σε δελτίο τύπου της Hermes Airports αναφέρεται ότι «η Qatar Airways γιόρτασε το 2022 μια επιτυχημένη χρονιά αφού συμπλήρωσε τα 25 χρόνια λειτουργίας της, ενώ ήταν η επίσημη αεροπορική εταιρεία για το Παγκόσμιο Κύπελλο FIFA Κατάρ 2022, το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Κατάρ για πρώτη φορά στη Μέση Ανατολή».

Προστίθεται ότι «το 2022, η Qatar Airways συνέχισε να ενισχύει την παγκόσμια παρουσία της αναπτύσσοντας το δίκτυο της σε περισσότερους από 150 προορισμούς παγκοσμίως. Η εταιρεία συνέχισε επίσης τη βραβευμένη υπηρεσία της καθώς βραβεύτηκε ως «Αεροπορική Εταιρεία της Χρονιάς» από τα Skytrax World Airline Awards 202,2 για έβδομη φορά που αποτελεί ρεκόρ, ενώ το Διεθνές Αεροδρόμιο Χαμάντ, ο κόμβος της αεροπορικής εταιρείας, βραβεύθηκε ως το «Καλύτερο Αεροδρόμιο στον Κόσμο» για δεύτερη συνεχή χρονιά».

Προστίθεται ότι «η Qatar Airways συνδέει τη Λάρνακα με όλο τον κόσμο από το 2014, με τις πτήσεις να ανέρχονται σε δύο ημερησίως πριν από την πανδημία και σήμερα να εξυπηρετεί την Κύπρο με μια καθημερινή πτήση, 7 μέρες την εβδομάδα. Ακόμα η Qatar Airways ανακοίνωσε την εμπορική αναδιοργάνωση του ευρωπαϊκού σκέλους της, που παρουσιάστηκε το 2022, η οποία διασφαλίζει πως η Καλύτερη Αεροπορική Εταιρεία στον Κόσμο προσφέρει την υψηλότερη ποιότητα υπηρεσιών στους επιβάτες και στους συνεργάτες της».

Με το νέο σχήμα, σημειώνεται στην ανακοίνωση «η Ευρώπη χωρίζεται σε πέντε περιοχές με έναν κόμβο να εξυπηρετεί περισσότερες χώρες. Η Ιταλία θα αποτελέσει τον κόμβο για την περιοχή της Νότιας Ευρώπης, στην οποία περιλαμβάνει και την Κύπρο μαζί με άλλες αγορές».



Κύριες Ειδήσεις





Translate »