Breaking News

Ancoria: Ξεκίνημα με δάνεια 24 εκατ. ευρώ


Δάνεια πέραν των 24 εκατ. ευρώ παραχώρησε σε πελάτες το 2016, τον πρώτο ουσιαστικά χρόνο λειτουργίας της, η τελευταία τράπεζα που δημιουργήθηκε στην Κύπρο, Ancoria Bank. Την ίδια ώρα, κατάφερε να αυξήσει τις καταθέσεις στα 37.5 εκατ. ευρώ.

Διαβάστε ακόμα: Ancoria Bank: Στο επίκεντρο και ο επιχειρηματικός πελάτης

RELATED ARTICLES

Όπως προκύπτει από τα τελικά αποτελέσματα που δημοσιοποίησε η τράπεζα, η περσινή χρονιά έκλεισε με ζημιά 5.4 εκατ. ευρώ. Τα επιτοκιακά έσοδα για την τράπεζα ανήλθαν σε 206 χιλ. ευρώ και τα έξοδα σε 199 χιλ. ευρώ. Μεγαλύτερο κόστος για την τράπεζα προήλθε από τα έξοδα προσωπικού τα οποία ανήλθαν σε σχεδόν 2.3 εκατ. ευρώ ενώ τα λειτουργικά έξοδα σε 1.9 εκατ. ευρώ.

Αξιοσημείωτο το γεγονός πως τα πλείστα δάνεια που παραχώρησε η τράπεζα ήταν στεγαστικά αξίας 17 εκατ. ευρώ. Στη λιανική τραπεζική παραχωρήθηκαν επίσης και καταναλωτικά δάνεια ύψους 1 εκατ. ευρώ. Όσον αφορά στα επιχειρηματικά, από τα 6.5 εκατ. που παραχωρήθηκαν, τα 6,2 εκατ. αφορούσαν δάνεια και οι 362 χιλ. παρατραβήγματα. Όσον αφορά τις καταθέσεις, 15 εκατ. ευρώ προέρχονται από μέλη του συμβουλίου και της διευθυντικής ομάδας (1.7 εκατ.) κι άλλα συνδεδεμένα μέλη (13,3 εκατ.).

Το 2016, η Ancoria έλαβε τις πρώτες προβλέψεις για επισφαλή δάνεια της τάξης των 66.5 χιλ. ευρώ.

Τα συνολικά περιουσιακά στοιχεία της Ancoria ανέρχονται σε 79.4 εκατ. ευρώ, με τα 34.8 εκατ. ευρώ να αφορούν ρευστά στην Κεντρική Τράπεζα και τα 24 εκατ. δάνεια σε πελάτες. Οι υποχρεώσεις της τράπεζας ουσιαστικά αναλογούν στα 37.5 εκατ. ευρώ καταθέσεων πελατών ενώ το κεφάλαιο της ανέρχεται σε 41.2 εκατ. ευρώ εάν υπολογιστούν οι ζημιές και των πρώτων δύο χρόνων λειτουργίας, οι οποίες ανήλθαν σε 8.8 εκατ. ευρώ.

Σε επίπεδο επενδύσεων, η τράπεζα κατέχει ομόλογα συνολικής αξίας 8.4 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 5 εκατ. ευρώ αφορούν ομόλογα της κυπριακής κυβέρνησης. 964 χιλ. ευρώ ομόλογα άλλων ευρωπαϊκών χωρών και 2.4 εκατ. ευρώ είναι επενδυμένα σε ομόλογα τραπεζών κι άλλων οργανισμών.

Όσον αφορά τα κεφάλαια της τράπεζας ανήλθαν στο 188,72%, με τα πρωτοβάθμια στο 188,4%.



Κύριες Ειδήσεις





Translate »