Breaking News

Χάρης: Δεν μπορεί να υπάρξει «ΕΣΤΙΑ» για συνεπείς δανειολήπτες


Ο Υπουργός Οικονομικών ξεκαθάρισε ότι ένα τέτοιο Σχέδιο δεν φαίνεται να εξασφαλίζει έγκριση από την Κομισιόν

 

Ο Υπουργός Οικονομικών, Χάρης Γεωργιάδης, ξεκαθάρισε τη Δευτέρα ενώπιον της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής ότι δεν φαίνεται να είναι ιδιαίτερα εφικτό Σχέδιο υπέρ των συνεπών δανειοληπτών, αφού κάτι τέτοιο δεν φαίνεται να εξασφαλίζει έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Όπως είπε ο Υπουργός, το θέμα έχει εξεταστεί, έχουν γίνει κάποιες σκέψεις από το Υπουργείο Οικονομικών και έγιναν διαβουλεύσεις με την Κομισιόν, ωστόσο δεν φαίνεται να είναι ιδιαίτερα εφικτό ή σωστό και υπάρχει αρνητική ένδειξη από την Κομισιόν να εγκριθεί σχέδιο για άτομα που μπορούν να εξυπηρετήσουν το δάνειό τους.

Ο ΥΠΟΙΚ διευκρίνισε επίσης ότι είναι με λεφτά του φορολογούμενου που γίνονται αυτά τα σχέδια και το κράτος θεωρεί ότι αν υπάρχουν κάποιοι πόροι πρέπει να διατεθούν σε άτομα που δεν μπορούν να καλυφθούν από το «ΕΣΤΙΑ».

Διευκρίνισε ότι ακόμα και τα άτομα που δεν μπορούν να είναι βιώσιμα στο «ΕΣΤΙΑ» θα πρέπει να υποβάλουν την αίτησή τους η οποία θα μπει σε μια ξεχωριστή κατηγορία από κυβερνητικής πλευράς, ώστε να εξεταστεί περαιτέρω για το τι μπορεί να γίνει. Οι αιτήσεις αυτές, είπε, θα θεωρηθούν ότι εκκρεμούν και δεν θα μπορούν να λαμβάνονται μέτρα από τις τράπεζες για εκποίηση της κατοικίας.

 

ΚΥΠΕ – Θάλεια Νεοφύτου



Κύριες Ειδήσεις





Translate »