Breaking News

Τι γίνεται με τα ξενοδοχεία και τη διαμονή Κυπρίων; Πότε θα μπορούμε να πάμε


Πηγή: sigmalive.com

Ένα από τα παράδοξα των διαταγμάτων αποτελεί και η πρόνοια για απαγόρευση διαμονής Κυπρίων στα ξενοδοχεία της χώρας. Αυτό αναφέρει και ο ΣΤΕΚ σε ανακοίνωσή του ο οποίος ζητεί άρση της εν λόγω απαγόρευσης και ταυτόχρονα αναθεώρηση του διατάγματος.

Η εν λόγω απαγόρευση υπάρχει όπως αναφέρουν πηγές στο SigmaLive, λόγω του περιορισμού στην κυκλοφορία που είναι σε ισχύ (23.00). Η πολιτική απόφαση αναμένεται ότι θα αναθεωρηθεί μετά την 1η Απριλίου, ημέρα κατά την οποία λήγει το υφιστάμενο διάταγμα.

Σημειώνεται ότι με βάση τις τελευταίες χαλαρώσεις επιτρέπεται η παρουσία Κυπρίων σε εστιατόρια και καφετέριες ξενοδοχείων αλλά όχι η διαμονή.

«Επιτρέπεται μέχρι τις 22.45 μ.μ. η λειτουργία των χώρων εστίασης (εστιατόρια, ταβέρνες, καφετέριες, μπυραρίες, σνακ-μπαρ και μπαρ, καφενεία, χώροι εστίασης εντός εμπορικών κέντρων, χώροι εστίασης εντός ξενοδοχείων και τουριστικών καταλυμάτων, κυλικείων ή/και αθλητικών ομίλων, πολιτιστικών ομίλων, σωματείων, συλλόγων κλπ.)».

 

Τι αναφέρει το διάταγμα για τα ξενοδοχεία

Επιτρέπεται η λειτουργία ξενοδοχείων ή/και τουριστικών καταλυμάτων υπό την προϋπόθεση ότι στους χώρους τους διανυκτερεύουν αποκλειστικά πρόσωπα τα οποία δεν είναι μόνιμα διαμένοντες στη Δημοκρατία και εμπίπτουν στις πρόνοιες των Κανονισμών 2.9 έως 2.14 και 2.16, για φιλοξενία προσώπων που ευρίσκονται σε καθεστώς υποχρεωτικού περιορισμού και τα οποία παραπέμπονται από το Υφυπουργείο Τουρισμoύ, καθώς και για τη φιλοξενία ομάδων των πρωταθλημάτων Α΄ Κατηγορίας και εθνικών ομάδων για το χρονικό διάστημα 24 ωρών που προηγείται της ώρας επίσημης έναρξης των αγώνων.

Νοείται ότι, επιτρέπεται η χρήση των χώρων εστίασης των ξενοδοχείων ή/και τουριστικών καταλυμάτων από πρόσωπα άλλα πέραν αυτών που προνοούνται στην παρούσα παράγραφο.



Κύριες Ειδήσεις





Translate »