Breaking News

ΣΠΙ: Δωρεάν μεταφορά καταθέσεων για τρεις μήνες


Για ποσά που θα υπερβαίνουν τις 100χιλ. ένεκα συγχώνευσης

Το δικαίωμα να μεταφέρουν μέρος των καταθέσεων τους που υπερβαίνει τις 100 χιλ. ευρώ σε άλλο πιστωτικό ίδρυμα, δωρεάν, δίδουν τα συνεργατικά στους πελάτες τους ενόψει της μεταφοράς όλων των περιουσιακών στοιχείων τους στη Συνεργατική Κεντρική Τράπεζα.

Χαρακτηριστικά, τα ΣΠΙ ενημερώνουν τους καταθέτες τους πως τους παρέχεται τρίμηνη προθεσμία που ξεκινά μετά την γνωστοποίηση της συγχώνευσης  να αποσύρουν ή να μεταφέρουν σε άλλο πιστωτικό ίδρυμα τις επιλέξιμες καταθέσεις τους χωρίς να επιβαρυνθούν με οποιαδήποτε χρέωση. Στο ποσό που θα υπολογιστεί, περιλαμβάνονται δεδουλευμένοι τόκοι και οφειλές.  Σχετικές ενημερώσεις θα γίνουν από όλα τα ΣΠΙ υπό την ιδιότητά τους ως μέλη του Ταμείου Εγγύησης Καταθέσεων Συνεργατικών Πιστωτικών Ιδρυμάτων. Αυτό γίνεται επειδή ως γνωστό, σε περίπτωση που καταθέσεις καταστούν μη διαθέσιμες, αλλιώς κουρευτούν, η αποζημίωση που καταβάλλεται δεν υπερβαίνει τις 100 χιλ. ευρώ.

Με τη συγχώνευση των 18 ΣΠΙ υπό την Κεντρική Συνεργατική είναι πολύ πιθανόν κάποιοι καταθέτες που οι καταθέσεις τους δεν υπερέβαιναν τις 100 χιλ. σε κάθε ΣΠΙ, πλέον να έχουν συνολικές καταθέσεις που να υπερβαίνουν τις 100χιλ. ευρώ. Για το ποσό που ξεπερνά τις 100 χιλ. ευρώ, τους δίδεται το δικαίωμα να το μεταφέρουν δωρεάν σε άλλη τράπεζα ή να το αποσύρουν.



Κύριες Ειδήσεις





Translate »