Breaking News

Πότε κλείνουν τα πρώτα υποκαταστήματα του Συνεργατισμού


Τουλάχιστον 40 καταστήματα του Συνεργατισμού στην επαρχία αναμένεται να βάλουν «λουκέτο» εντός Οκτωβρίου, σύμφωνα με την Πρόεδρο της Επιτροπής Ενσωμάτωσης του Συνεργατισμού στην Ελληνική Τράπεζα Ειρένα Γεωργιάδου.

 

Μιλώντας στην εκπομπή «Πρωτοσέλιδο» του SIGMA η κα Γεωργιάδου επανέλαβε δε ότι όλα τα υποκαταστήματα του νέου δικτύου, τόσο της Ελληνικής Τράπεζας όσο και του Συνεργατισμού, θα ανοίξουν κανονικά για να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες των πελατών στην εξυπηρέτηση των οποίων δεν αλλάζει τίποτα.

«Θα εξυπηρετούνται από τα υποκαταστήματα που εξυπηρετούντο μέχρι πρότινος», είπε προσθέτοντας ότι ακόμα και τα περίπου 40 καταστήματα τα οποία στα μέσα Οκτωβρίου θα τερματίσουν τη λειτουργία στους, σήμερα θα λειτουργήσουν κανονικά με τους πελάτες να ειδοποιούνται στο άμεσο μέλλον για το ποιο υποκατάστημα θα τους εξυπηρετεί από εδώ και στο εξής. Ωστόσο, αν υπάρχει επιθυμία για εξυπηρέτηση από συγκεκριμένο κατάστημα, η μεταφορά των λογαριασμών μπορεί να γίνει κατόπιν συνεννόησης.

Η κα Γεωργιάδου εμφανίστηκε καθησυχαστική σε σχέση με τις ανησυχίες των πελατών από την επαρχία και τις ορεινές περιοχές, λέγοντας ότι πριν από το κλείσιμο κάποιων καταστημάτων θα τεθεί σε λειτουργία η κινητή μονάδα εξυπηρέτησης για διευκόλυνση του κοινού.

Ερωτηθείσα ποιοι είναι οι στόχοι της τράπεζας μετά την απορρόφηση του «καλού κομματιού» του Συνεργατισμού, η κα Γεωργιάδου απάντησε ότι μεσοπρόθεσμα θα πρέπει να εξυπηρετηθούν όλοι οι πελάτες, των οποίων η εμπιστοσύνη θα πρέπει να κερδηθεί.

«Θέλουμε όλους τους πελάτες. Κανένας δεν περισσεύει. Από εκεί και πέρα θα βάλουμε πλώρη για καινούργιους στόχους», είπε.

Τόνισε δε ότι η συγκεκριμένη εξέλιξη αποτελεί την κορύφωση της στρατηγικής που είχε τεθεί πριν από τέσσερα χρόνια, όταν Ελληνική έβαλε στο πλάνο των προσδοκιών της να καταστεί η «No2 τράπεζα του τόπου». Έτσι, δεδομένης της ευκαιρίας που δόθηκε με την πώληση του Συνεργατισμού, η Τράπεζα άδραξε την ευκαιρία.

Όσον αφορά στο ζήτημα των αναδιαρθρώσεων των δανείων, σύμφωνα με την ίδια αν ένας πελάτης έχει αρχίσει τις σχετικές διαδικασίες ως πελάτης του Συνεργατισμού και το δάνειό του βρίσκεται «στο καλό κομμάτι», τότε αυτές συνεχίζονται από την Ελληνική Τράπεζα με τους ίδιους λειτουργούς.

Από την άλλη, αν πρόκειται για μη εξυπηρετούμενο δάνειο το οποίο δεν μεταφέρθηκε στην Ελληνική, έχει ήδη ειδοποιηθεί σχετικά με το τι μέλλει γενέσθαι.

Επανέλαβε δε ότι όλες οι συναλλαγές μπορούν να πραγματοποιηθούν κανονικά με τα ίδια στοιχεία και κωδικούς, ενώ ο κάρτες εξακολουθούν να έχουν το ίδιο PIN.

Το ίδιο ισχύει και για όλα τα χρηματοοικονομικά προϊόντα, όπως τα δάνεια και τα γραμμάτια τα οποία μεταφέρονται με το ίδιο επιτόκιο, χωρίς να χρειάζονται άλλες διαδικασίες και υπογραφές. Το ίδιο ισχύει και με τα overdrafts.

«Για να μην υπάρξει κανένα πρόβλημα, κάποιοι δουλεύουν νυχθημερόν. Πρώτιστος στόχος μας είναι η μετάβαση να γίνει όσο πιο ομαλά γίνεται», τόνισε.

Ερωτηθείσα σχετικά με το πλάνο αξιοποίησης των 1.100 υπαλλήλων του Συνεργατισμού οι οποίοι θα μεταφερθούν στην Ελληνική Τράπεζα, η κα Γεωργιάδου απάντησε κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου υπήρξε ενημέρωση σχετικά με ποιους υπαλλήλους θα αξιοποιήσει η Ελληνική και ότι υπάρχει συγκεκριμένο πλάνο για την κατανομή τους το οποίο θα διανεμηθεί τις επόμενες ημέρες.

«Νιώθω πολύ ικανοποιημένη από τις εξελίξεις. Άμεσος στόχος πλέον είναι να ολοκληρωθεί η ενσωμάτωση όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Ο κόσμος θα δει αλλαγή», κατέληξε.

Πηγή: capitaltoday.sigmalive.com



Κύριες Ειδήσεις





Translate »