Breaking News

Πράσινο για Airport Hotel στη Λάρνακα


Τον δρόμο για την έκδοση πολεοδομικής άδειας και το πράσινο φως για να ξεκινήσουν και τυπικά οι κατασκευαστικές εργασίες στο Radisson Blu Conference and Airport Hotel, Larnaca έδωσε το Υπουργικό Συμβούλιο, εγκρίνοντας κατά παρέκκλιση αίτηση της S & H Hadjiyiannis Buildings για ανέγερση ξενοδοχείου 180 δωματίων (360 κλινών στον Δήμο Δρομολαξιάς – Μενεού.

Μετά την απόφαση του Υπουργικού, η οποία λήφθηκε στα τέλη Σεπτεμβρίου του 2017, υπολογίζεται ότι η διαδικασία που θα ακολουθήσει μέχρι την εξασφάλιση της πολεοδομικής άδειας για το ξενοδοχείο θα διαρκέσει περίπου δύο με τρεις μήνες.

Στην απόφασή του, το Υπουργικό Συμβούλιο τονίζει ότι η έγκριση δόθηκε, μετά από εισηγήσεις του Συμβουλίου Μελέτης Παρεκκλίσεων, ενώ αποφασίστηκε να δοθεί εξουσιοδότηση στην Πολεοδομική Αρχή να χορηγήσει την εν λόγω πολεοδομική άδεια με τους κατάλληλους όρους, προϋποθέσεις και αντισταθμιστικά μέτρα, περιλαμβανομένων των όρων, προϋποθέσεων και αντισταθμιστικών μέτρων που έχει εισηγηθεί το Συμβούλιο Μελέτης Παρεκκλίσεων.

Υπενθυμίζεται ότι η πρώτη δημόσια ακρόαση του Συμβουλίου Μελέτης Παρεκκλίσεων για το θέμα είχε πραγματοποιηθεί στις 24 Φεβρουαρίου 2017 στο Δημαρχείο Δρομολαξιάς – Μενεού.

Έτοιμο στα μέσα του 2019
Η συγκεκριμένη εξέλιξη αναμένεται να άρει και το τελευταίο εμπόδιο για την κατασκευή και ολοκλήρωση του ξενοδοχείου, ενώ ταυτόχρονα επιλύει ουσιαστικά ένα από τα σημαντικότερα αγκάθια που υπήρχαν όσον αφορά την εξασφάλιση της πολεοδομικής άδειας, δηλαδή τον αριθμό των δωματίων, τα οποία πλέον ανέρχονται στα 180.
Οι κατασκευαστικές εργασίες πρόκειται να διαρκέσουν 18 μήνες, με στόχο το ξενοδοχείο να λειτουργήσει περίπου στα μέσα του 2019.

Παράλληλα, το πράσινο φως του Υπουργικού δίνει την ευκαιρία στην οικογένεια Σπύρου Χατζηγιάννη να προχωρήσει στην υπογραφή συμφωνιών με επενδυτές, οι οποίοι θα συμμετάσχουν στο έργο.

Το Radisson Blu Conference and Airport Hotel, Larnaca θα περιλαμβάνει μεγάλο συνεδριακό κέντρο και δωμάτια επιχειρηματικών συναντήσεων.

Business center
Σε δηλώσεις του στο InBusinessNews o διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας που ανέλαβε την κατασκευή του ξενοδοχείου, Σπύρος Χατζηγιάννης τονίζει ότι το έργο, συνολικού κόστους €25 εκατ., αναμένεται να καταστεί το επιχειρηματικό κέντρο της περιοχής.

«Πέραν από αρχιτεκτονικό κόσμημα της περιοχής, το ξενοδοχείο, το οποίο θα λειτουργεί ολόχρονα, θα αποτελέσει σημείο αναφοράς στην επιχειρηματική δραστηριότητα», αναφέρει ο κ. Χατζηγιάννης.

Παράλληλα, επισημαίνει ότι όσον αφορά την ετοιμασία των σχεδίων, ακολουθήθηκε η ελληνική αρχιτεκτονική γραμμή με έντονη την επάλειψη με κυπριακή πέτρα σε συνδυασμό με το σύγχρονο κτήριο που θα ανεγερθεί.
Το ξενοδοχείο θα εξυπηρετεί τόσο το επιβατικό κοινό όσο και επιχειρηματίες που θα διακινούνται μέσω μίας γνωστής πολυεθνικής αλυσίδας, της Radisson Blu Hotels & Resorts.

Το ξενοδοχείο στοχεύει στην προσέλκυση συνεδριακού τουρισμού, συμβάλλοντας την ίδια ώρα στην ενίσχυση του τουριστικού προϊόντος. «Είναι ένα έργο υποδομής, το οποίο θα αποφέρει μεγάλα οφέλη αφενός στην τοπική κοινωνία, δηλαδή στον Δήμο Μενεού – Δρομολαξιάς, και αφετέρου στην κυπριακή οικονομία μέσω της εργοδότησης ανθρώπινου δυναμικού», σημειώνει ο Σπύρος Χατζηγιάννης.

Πηγή:


Κύριες Ειδήσεις





Translate »