Breaking News

Ποιές είναι οι 10 μεγαλύτερες πωλήσεις ακινήτων στην Κύπρο (οι 4 έγιναν στη Λάρνακα) τον Ιούνιο 2023


Πηγή: alphanews.live

Η Ask WiRE, εταιρεία η οποία συνδυάζει την τεχνογνωσία στον τομέα των ακινήτων με την αξιοποίηση της τεχνολογίας, επεξεργάστηκε και δημοσιεύει τη συνολική αξία των 10 ακριβότερων πράξεων πώλησης ακινήτων, που ολοκληρώθηκαν τον Ιούνιο του 2023 και τη συνολική αξία των 10 ακριβότερων πωλήσεων ανά επαρχία.

Οι 50 μεγαλύτερες πράξεις, δέκα ανά επαρχία, τον Ιούνιο ήταν συνολικής αξίας €79 εκατ. Οι 10 ακριβότερες πωλήσεις ήταν συνολικού ύψους €39 εκατ., όπου η ακριβότερη πώληση αφορούσε εμπορικό ακίνητο €12 εκατ. στη Λεμεσό. Η επαρχία με τα περισσότερα ακίνητα στις μεγαλύτερες πωλήσεις είναι η Λάρνακα με τέσσερεις συναλλαγές συνολικής αξίας €13,75 εκατ. Η επαρχία Αμμοχώστου συμμετέχει με δύο πωλήσεις, ενός ξενοδοχείου και ενός συγκροτήματος ξενοδοχειακών διαμερισμάτων, συνολικής αξίας €5,38 εκατ., που έγιναν στο Παραλίμνι. Πάφος και Λευκωσία εκπροσωπούνται στη δεκάδα των ακριβότερων ακινήτων με ένα ακίνητο έκαστη.

 

Οι δέκα ακριβότερες πωλήσεις ακινήτων τον Ιούνιο 2023

 

Πηγή: Κτηματολόγιο Κύπρου, Ανάλυση: Ask Wire

Η συνολική αξία των 50 ακινήτων ξεπέρασε τα €79 εκατ. Σχεδόν το 60% της αξίας αυτών των πωλήσεων αναλογεί στα 20 ακίνητα των επαρχιών Λεμεσού και Λάρνακας. Συγκεκριμένα η δεκάδα των ακριβότερων ακινήτων της Λεμεσού πωλήθηκε έναντι €25,65 και αντιστοιχεί στο 32% και η δεκάδα ακινήτων της Λάρνακας με €19,7 εκατ. στο 25%. Αρκετά πιο μικρής αξίας (€13,45 εκατ.) είναι τα δέκα πιο ακριβά ακίνητα που πωλήθηκαν τον Ιούνιο στην επαρχία Λευκωσίας, την οποία ακολουθεί η Πάφος (€11,8 εκατ.) και η Αμμόχωστος (€8,5 εκατ.).

 

Συνολική αξία 10 ακριβότερων πωλήσεων ανά επαρχία

 

Πηγή: Κτηματολόγιο Κύπρου, Ανάλυση: Ask Wire

Ο Παύλος Λοΐζου, Διευθύνων Σύμβουλος της Ask Wire, σχολιάζοντας τα πιο πάνω δεδομένα δήλωσε ότι «η ανάλυση δείχνει το βάθος της αγοράς για ακίνητα ψηλής αξίας/ τιμής ανά επαρχία, όπου διαφαίνεται ότι η αγορά «κινείται» κυρίως με ακίνητα χαμηλής αξίας. Συγκεκριμένα, από τις 50 μεγαλύτερες πωλήσεις οι 20 ήταν για κάτω του €1,0 εκατ. Αυτό δεικνύει ότι η όποια αξιολόγηση επένδυσης πρέπει να εξετάζει μαζί με την αξία, και την γεωγραφία, το είδος, και το βάθος της αγοράς ώστε ο επενδυτής να γνωρίζει το πόσο ρευστοποιήσιμη είναι η επένδυση του».

Για περισσότερες πληροφορίες και δεδομένα για την αγορά ακινήτων επισκεφθείτε τη σελίδα της Ask Wire

 



Κύριες Ειδήσεις





Translate »