Breaking News

Ξεχάστε σχέδια εξόδου με αποζημιώσεις €200 χιλ.


Πηγή: stockwatch.com.cy

Σαφές μήνυμα σε σχέση με την πρακτική που εφαρμοζόταν επί σειρά ετών, με την παροχή χαριστικών αποζημιώσεων μέχρι και €200 χιλ., έστειλε ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Κύπρου Πανίκος Νικολάου.

Κληθείς να σχολιάσει, κατά πόσο η Τράπεζα Κύπρου θα επανέλθει με οποιοδήποτε νέο σχέδιο εξόδου στη δομή που εφαρμοζόταν διαχρονικά στον τραπεζικό τομέα, ο κ. Νικολάου, τόνισε πως σχέδια εξόδου με τη μορφή που γνωρίζαμε μέχρι σήμερα δεν πρόκειται να επανέλθουν στο τραπέζι, όσο θα είναι ο ίδιος επικεφαλής της τράπεζας.

Αναβάθμιση των δεξιοτήτων του προσωπικού

Ο CEO της BOCH, αναφέρθηκε και στη μεγάλη, όπως τη χαρακτήρισε, αναδιοργάνωση της τράπεζας, ως απότοκο του πρόσφατου σχεδίου εθελούσιας εξόδου, μέσω του οποίου αποχώρησαν 550 υπάλληλοι.

Σημείωσε ότι, στόχος της διεύθυνσης είναι πάντα η βελτίωση των δεξιοτήτων του προσωπικού της και σταδιακά θα το επιτύχει αυτό, κυρίως με την πρόσληψη ατόμων με εξειδίκευση στην τεχνολογία.

Επεσήμανε ότι, στους βραχυπρόθεσμους στόχους της τράπεζας, είναι και η πρόσληψη τέτοιων ατόμων.

Στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης, πρόσθεσε, αλλάζουν και θεσμικά καθήκοντα και γίνεται και πιο ευέλικτο το εργασιακό περιβάλλον καθώς, ένας υπάλληλος θα μπορεί να εκτελεί και συναφή καθήκοντα της θέσης που βρίσκεται.

«Το σχέδιο εξόδου δεν έγινε τυχαία. Έγινε στη βάση του πλάνου αναδιοργάνωσης του συγκροτήματος, το οποίο υλοποιεί το τμήμα ανθρώπινου δυναμικού».

«Θα δείτε καινούργια άτομα σε καταστήματα και σε πολλά τμήματα της τράπεζας και εκεί όπου θα διαπιστωθεί ότι χρειάζεται πλήρωση σημαντικών θέσεων, θα γίνει».

Το μήνυμα της τράπεζας, πρόσθεσε ο κ. Νικολάου, είναι ότι μετά το σχέδιο εξόδου και την αναδιοργάνωση της, θα επικεντρωθεί στις εργασίες του Συγκροτήματος μέσα σε κλίμα σταθερότητας, για να επιτευχθούν οι στόχοι του επιχειρηματικού πλάνου.



Κύριες Ειδήσεις





Translate »