Breaking News

Ντίνος Λευκαρίτης: Ιούνιο του 2022 φεύγουν οι εγκαταστάσεις υγραερίου


Πηγή: philenews.com

 

.Σε αντικειμενικές δυσκολίες αποδίδει οκτάμηνη περίπου καθυστέρηση στην αδρανοποίηση και αποψίλωση των εγκαταστάσεων υγραερίου από το παραλιακό μέτωπο Λάρνακας, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας Πετρολίνα, Ντίνος Λευκαρίτης. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Προχωρούν οι διαδικασίες μετακίνησης των εγκαταστάσεων πετρελαιοειδών από τη Λάρνακα

«Δυστυχώς η μετακίνηση των εγκαταστάσεων υγραερίου θα χρειαστεί μια ακόμα μικρή παράταση λόγω θεμάτων που προέκυψαν με τον κορωνοϊό, όπως ασθένειες προσωπικού και καθυστέρηση παραλαβής κάποιου εξοπλισμού και μηχανημάτων. Ως εκ τούτου», ανέφερε ο κ. Λευκαρίτης, μιλώντας στον «Φ», υπολογίζεται ότι η διαδικασία μετακίνησης θα έχει ολοκληρωθεί όχι το Νοέμβριο όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί, αλλά τον Μάρτιο του 2022. Μέχρι τον Ιούνιο του 2022, πρόσθεσε ο κ. Λευκαρίτης και αν όλα πάνε καλά, υπολογίζεται να έχουν αποψιλωθεί και οι εγκαταστάσεις υγραερίου από το παραλιακό μέτωπο της Λάρνακας.

Όσον αφορά στην κατεδάφιση των δεξαμενών αποθήκευσης πετρελαιοειδών, ο κ. Ντίνος Λετκαρίτης ανέφερε πως η διαδικασία έχει ολοκληρωθεί, πλην αυτών που ανήκουν στην εταιρία ESSO, για τις οποίες εκκρεμεί η άδεια μεταβίβασης του χώρου στην εταιρεία Πετρολίνα, κάτι που προβλέπεται να γίνει μέχρι το  τέλος αυτού του μήνα. Μόλις πάρουμε αυτή την άδεια, η εταιρεία Πετρολίνα έχει ήδη έτοιμο κατάλληλα  καταρτισμένο συνεργείο για να κατεδαφίσει και αυτές τις δεξαμενές, τόνισε ο κ. Λευκαρίτης.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας Πετρολίνα ερωτηθείς σχετικά, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο η εταιρεία να δημιουργήσει κάπου ένα μουσειακό χώρο, αξιοποιώντας έτσι μέρος του πεπαλαιωμένου και άλλου εξοπλισμού, που βρίσκεται στους χώρους της στο παραλιακό μέτωπο της Λάρνακας. « Είναι γεγονός ότι γίνονται κάποιες σκέψεις», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ντίνος Λευκαρίτης.

Πρέπει επίσης να αναφερθεί ότι ο Δήμος Λάρνακας ως πιο άμεσα ενδιαφερόμενος για τη μετακίνηση όλων των εγκαταστάσεων πετρελαιοειδών και υγραερίου από το παραλιακό του μέτωπο, έχει ενημερωθεί για τη νέα μικρή καθυστέρηση που θα υπάρξει στην περίπτωση των εγκαταστάσεων υγραερίου, αλλά επιδεικνύοντας κατανόηση για τους λόγους, δεν εγείρει κανένα θέμα και καμιά ένσταση.



Κύριες Ειδήσεις





Translate »