Breaking News

Νέα εποχή για την Alpha Bank Κύπρου


Αναμένεται η έγκριση της ΕΚΤ για τον νέο CEO Κ. Κουτεντάκη

Το πράσινο φως από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αναμένουν στην Alpha Bank ώστε να περάσουν και επίσημα στη νέα εποχή με επικεφαλής πλέον τον Κωνσταντίνο Κουτεντάκη.

Ο κ. Κουτεντάκης θα αντικαταστήσει τον Γιώργο Γεωργίου στην ηγεσία της τράπεζας και ήδη η τριβή του με τα διευθυντικά θέματα της τράπεζας είναι έντονη. Εκτιμάται πως η σχετική επιστολή με την υπογραφή του Μάριο Ντράγκι, θα φτάσει εντός Μαρτίου ώστε να γίνει και επίσημα η διαδοχή.

Αξίζει να σημειωθεί πως με την αποχώρηση του κ. Γεωργίου ο οποίος ήταν στο πηδάλιο της τράπεζας από το 2011, η ανώτερη διεύθυνση της τράπεζας θα αποτελείται από Ελλαδίτες αφού πέραν του κ. Κουτεντάκη, στη θέση του αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου βρίσκεται ο κ. Αθανάσιος Γάτσης από τον Μάιο του 2015.

Αξίζει να σημειωθεί πως τους τελευταίους μήνες αρκετά στελέχη από τη μητρική τράπεζα μεταφέρθηκαν στην Κύπρο, αφενός λόγω της κατάστασης με τον ελληνικό τραπεζικό τομέα και αφετέρου λόγω των αναγκών που δημιουργήθηκαν στην alpha Bank Κύπρου με το σχέδιο εθελούσιας αφυπηρέτησης που εφαρμόστηκε και είχε ως αποτέλεσμα να αποχωρήσουν αρκετά από τα προηγούμενα στελέχη.



Κύριες Ειδήσεις





Translate »