Λύσανδρος Ιωάννου: Άλλα 100 εστιατόρια εντός πενταετίας


Δεν θα ρίξει τους ρυθμούς ανάπτυξης της, η PHC

Στο πλάνο μίας εντυπωσιακής ανάπτυξης εντός των επόμενων πέντε ετών αναφέρθηκε ο CEO της PHC Franchised Restaurants, Λύσανδρος Ιωάννου, στο πλαίσιο του 7ου Nicosia Economic Congress.

Ο όμιλος, ο οποίος διαθέτει μέχρι στιγμής 104 εστιατόρια και χώρους εστίασης, σχεδιάζει να λειτουργήσει ακόμα 100 νέους χώρους εντός της επόμενης πενταετίας.

Όπως ανέφερε ο κ. Ιωάννου, η PHC κατάφερε μετά την οικονομική κρίση να υλοποιήσει το μεγαλύτερο πρόγραμμα επέκτασης στην ιστορία της. «Παρόλο που οι συνθήκες της αγοράς πρόσταζαν αναδιάρθρωση και downsizing, εντούτοις η εταιρεία επέλεξε να ακολουθήσει πολιτική επέκτασης», είπε σχετικά.

Ο όμιλος που διαθέτει ορισμένα από τα μεγαλύτερα brands στον τομέα της εστίασης και του καφέ, όπως Pizza Hut, Wagamama, Burger King και Caffe Nero, αναμένεται να διπλασιάσει τα εστιατόριά του σε βάθος πενταετίας, συνεχίζοντας την ανάπτυξή του με τους ίδιους έντονους ρυθμούς τόσο μέσω υφιστάμενων όσο και νέων brands.

Ο CEO της PHC διαβλέπει προοπτικές για δραστηριοποίησης στα πλαίσια μεγάλων έργων ανάπτυξης, όπως ήταν η Μαρίνα Λεμεσού, αλλά και η επερχόμενη Μαρίνα Αγίας Νάπας αλλά και σε άλλα έργα-ορόσημα, τα οποία βρίσκονται στα σκαριά ή σε πορεία υλοποίησης.

Ενθαρρύνοντας όσους δραστηριοποιούνται στον τομέα ανάπτυξης γης να συνεχίσουν με τους ίδιους ρυθμούς, εξέφρασε παράλληλα ανησυχία για τον τομέα των μη πολυτελών ακινήτων αλλά και για το ενδεχόμενο κάποιοι μικρότεροι επιχειρηματίες ανάπτυξης γης, που δεν έχουν τις ικανότητες, να επαναλάβουν το ίδιο λάθος και να κάνουν μεγάλα και απρόσεκτα ανοίγματα.

Εξάλλου, ο Λύσανδρος Ιωάννου αναφέρθηκε στη δυσκολία εξεύρεσης εγχώριου εργατικού δυναμικού, φέροντας ως παράδειγμα ότι για 200 θέσεις εργασίας της PHC στην Αγία Νάπα τα βιογραφικά που στάλθηκαν μετριούνταν στα δάκτυλα του ενός χεριού.

«Ακόμα κι αυτοί που επιδεικνύουν αρχικό ενδιαφέρον, στο τέλος δεν προσέρχονται για συνέντευξη», πρόσθεσε ο κ. Ιωάννου, εξηγώντας ότι η εταιρεία υποχρεώνεται να καλύψει τις ανάγκες της με προσωπικό από τρίτες χώρες, κάτι όμως που για τον ίδιο δεν αποτελεί οριστική λύση.

Στην Κύπρο, όπως είπε, έχουμε το χαμηλότερο επίπεδο από όλη την ΕΕ, φοιτητών που εργάζονται κατά τη διάρκεια των σπουδών τους.

 



Κύριες Ειδήσεις





Translate »