Breaking News

“Λουκέτο” βάζει η Ελληνική Τράπεζα την Παρασκευή


Σε ολοήμερη προειδοποιητική στάση εργασίας κατέρχεται το σύνολο των εργαζομένων της Ελληνικής Τράπεζας την ερχόμενη Παρασκευή, 30 Ιουνίου, με στόχο να κατοχυρωθούν οι θέσεις εργασίας και τα δικαιώματα των εργαζομένων της τράπεζας.

Την απόφαση έλαβε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΤΥΚ, το οποίο ενημέρωσε με σχετική ανακοίνωση τη Διοίκηση της Ελληνικής Τράπεζας αναφέροντας ότι αποφάσεις που στοχεύουν στην “εργασιακή κατακερούργηση” των εργαζομένων θα απορριφθούν.

“Δεν θα δεχθούμε τη θυματοποίηση των μελών μας. Δεν θα δεχθούμε την καταστρατήγηση των συμφωνιών και των δικαιωμάτων των μελών μας. Με αποφασιστικότητα, αγωνιστικότητα και αλληλεγγύη θα προστατεύσουμε τους θεσμούς και τους συναδέλφους”

Στην ανακοίνωση εκφράζεται επίσης η ελπίδα ότι η Διεύθυνση της Τράπεζας θα αναθεωρήσει τις θέσεις της και θα συνειδητοποιήσει τις ευθύνες της.

“Εάν όμως, παρ’ ελπίδα, η Διεύθυνση της Τράπεζας συνεχίσει να επιδεικνύει ασέβεια στις υφιστάμενες συμφωνίες και κυρίως στο ίδιο το προσωπικό της, παραμένοντας προσκολλημένη σε ετσιθελικές αποφάσεις, θέλουμε να καταστήσουμε σαφές, πως με αποφασιστικότητα θα προχωρήσουμε στην κλιμάκωση των απεργιακών μέτρων, γι’ αυτό και καλούμε το σύνολο των συναδέλφων της Τράπεζας να παραμείνουν σε διαρκή εγρήγορση και ετοιμότητα, αναμένοντας σχετικές οδηγίες της Οργάνωσής μας, ανά πάσα στιγμή”

Σημειώνεται ότι κατά τις Γενικές Συντελέσεις των μελών της ΕΤΥΚ στην Ελληνική Τράπεζα που πραγματοποιήθηκαν την περασμένη εβδομάδα και παρευρέθηκαν περίπου 1000 εργαζόμενοι, εξουσιοδότησαν σε ποσοστό 99,3% το Διοικητικό Συμβούλιο της Οργάνωσής να προχωρήσει σε όλα τα στη διάθεσή του μέτρα, περιλαμβανομένης και της απεργίας.



Κύριες Ειδήσεις





Translate »