Breaking News

Κατεπειγόντως στην Επιτροπή Ελέγχου ο Συνεργατισμός


Το θέμα του Συνεργατισμού, στον απόηχο της απόφασης της κυβέρνησης για την αποκρατικοποίησή του, θα συζητηθεί κατεπειγόντως σήμερα στην Επιτροπή Ελέγχου της Βουλής, ύστερα από αίτημα του βουλευτή του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασίας Πολιτών, Γιώργου Περδίκη.

Στη συνεδρίαση, που θ’ αρχίσει στις 8.30 κλήθηκαν να παραστούν η Διοικήτρια της Κεντρικής Τράπεζας, ο Γενικός Ελεγκτής της Δημοκρατίας, ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Οικονομικών, ο Προϊστάμενος της Μονάδας για την Διαχείριση της Συμμετοχής της Κυβέρνησης στο Συνεργατισμό, ο Γενικός Διευθυντής και η Διευθυντική Ομάδα της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας Λτδ, ο Πρόεδρος και τα Μέλη της Επιτροπείας της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας και εκπρόσωποι του Συνδέσμου Τραπεζών Κύπρου.

Στο μεταξύ εντός ασφυκτικών χρονοδιαγραμμάτων τρέχει η διαδικασία προσέλκυσης επενδυτικού ενδιαφέροντος.

Στις πρώτες αναγνωριστικές κινήσεις έχουν προβεί, μέχρι στιγμής, επενδυτικά ταμεία.

Ήδη ενδιαφερόμενοι έχουν εισέλθει στο επονομαζόμενο εικονικό δωμάτιο (data room ) και έλαβαν γνώση των δεδομένων της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας.

Με τα δεδομένα ως έχουν, επί του παρόντος, φαίνεται ότι το ενδιαφέρον συγκεντρώνεται στο καλό κομμάτι του Συνεργατισμού, που αφορά στα εξυπηρετούμενα του δάνεια και τις καταθέσεις.

Ενδιαφέρον φέρεται να έδειξαν, μεταξύ άλλων, η Τράπεζα Κύπρου, η Eurobank Κύπρου, η Third Point, εκ των μεγαλομετόχων Ελληνικής Τράπεζας, και τα επενδυτικά ταμεία Tosca και Apollo.

Οι εποπτικές Αρχές έχουν ξεκαθαρίσει ότι η όλη διαδικασία πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι τις 30 Απριλίου, ημερομηνία, κατά την οποία εκπνέει ο χρόνος για τη δημοσίευση των οικονομικών αποτελεσμάτων του Συνεργατισμού.



Κύριες Ειδήσεις





Translate »