Εξαγορά φαρμακευτικής επιδιώκει η Johnson & Johnson


Σε πρώιμο στάδιο οι συζητήσεις με την ελβετική Actelion

Η αμερικανική εταιρεία ιατρικής φροντίδας Johnson & Johnson προσέγγισε την ελβετική εταιρεία βιοτεχνολογίας Actelion σχετικά με πιθανή εξαγορά, σύμφωνα με πηγές του Bloomberg.

Οι πηγές ανέφεραν πως οι συζητήσεις βρίσκονται ακόμη σε πρώιμο στάδιο, μετά την αρχική προσφορά της J&J, καθώς και ότι η ελβετική φαρμακευτική συνεργάζεται με έναν σύμβουλο εξερευνώντας τις επιλογές της.

Τον Οκτώβριο, η Actelion αύξησε για τρίτη φορά το guidance για τα κέρδη φέτος, καθώς οι πωλήσεις δύο νέων φαρμάκων της εμφανίζουν πολύ καλές επιδόσεις.

Οι δύο εταιρείες δεν έχουν σχολιάσει τις πληροφορίες.

Όπως επισημαίνει το Reuters, ο διευθύνων σύμβουλος της J&J, Alex Gorsky, είχε αναφέρει νωρίτερα φέτος ότι η εταιρία ενδιαφερόταν να κλείσει συμφωνίες ώστε να επεκτείνει τα κύρια τμήματά της, καταναλωτικών προϊόντων, ιατρικών συσκευών και φαρμάκων.

Το στέλεχος σημείωσε πως τα τελευταία χρόνια, η Johnson & Johnson έχει παράγει περίπου τα μισά της έσοδα από προϊόντα που έχει αγοράσει.

Στο μεταξύ, τον Σεπτέμβριο η αμερικανική εταιρεία συμφώνησε να αγοράσει την επιχείρηση οφθαλμολογικής φροντίδας των Abbott Laboratories, για περίπου 4,33 δισ. δολάρια σε μετρητά.

ΠΗΓΗ: euro2day.gr



Κύριες Ειδήσεις





Translate »