Breaking News

Είναι οριστικό: Tην Πέμπτη 26/01 ξεκινά η αποξήλωση των διυλιστηρίων


“Πράσινο φως” για έναρξη αποξήλωσης διυλιστηρίων

Αλλαγή εκ νέου στο σκηνικό σε ό,τι αφορά τη διαδικασία  αποξήλωσης των πετρελαιο-δεξαμενών (διυλιστηρίων) της Κυπριακής Εταιρείας Αποθήκευσης Πετρελαιοειδών (ΚΕΤΑΠ) στη Λάρνακα, διαδικασία η οποία το τελευταίο 24ωρο βρισκόταν στον «αέρα» μετά και από επιστολή του Τμήματος Περιβάλλοντος.
Μέσα από την επιστολή, που εξασφάλισε το SigmaLive, το Τμήμα Περιβάλλοντος ζητούσε από την ΚΕΤΑΠ την υποβολή Διαχειριστικού Σχεδίου Εργοταξίου, Σχεδίου δειγματοληπτικού ελέγχου, και σχέδιο διαχείρισης αποβλήτων.
Ακόμη, μεταξύ άλλων, το Τμήμα καλούσε την ΚΕΤΑΠ να διαμορφώσει σε συνεννόηση με το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας, το Τμήμα Περιβάλλοντος και το Τμήμα Γεωλογικής Επισκόπησης τα της αποκατάστασης του χώρου στον οποίο βρίσκονται τα ενταφιασμένα απόβλητα.
Ωστόσο, η επιστολή εστάλη μόλις χθες το απόγευμα και σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες του SigmaLive, η διαδικασία θα αρχίσει κανονικά την Πέμπτη.
Σε τρεις φάσεις- Πιο δύσκολη η 2η και η 3η
Σημειώνεται ότι η διαδικασία θα γίνει σε τρεις φάσεις και αναμένεται να ολοκληρωθεί σε περίπου 3 χρόνια. Σύμφωνα με πληροφορίες του SigmaLive, η 2η και η 3η φάση θεωρείται και η πιο δύσκολη γι’ αυτό και το Τμήμα Περιβάλλοντος θα την παρακολουθεί στενά.
 Συγκεκριμένα η μετακίνηση αφορά περίπου 137 χιλιάδες κυβικά μέτρα μεταλλικών κατασκευών και γύρω στα 7 χιλιόμετρα διασωληνώσεις, ενώ η διαδικασία αναμένεται να διαρκέσει περίπου 3 – 4 μήνες.

Πηγή: www.sigmalive.com



Κύριες Ειδήσεις





Translate »