Breaking News

Γραμμή Κύπρος – Πειραιάς: Αυτές είναι οι προσφορές των εταιρειών οι οποίες θα επιλέξουν Λάρνακα ή Λεμεσό


Μέχρι τέλη Φεβρουαρίου θα υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις σύμφωνα με τον Υφυπουργό Ναυτιλίας

 

Όπως έγινε γνωστό από το Υφυπουργείο Ναυτιλιας ο νέος μειοδοτικός διαγωνισμός είχε αίσιο τέλος αφού τρεις εταιρείες εκδηλώθηκε ενδιαφέρον για την ακτοπλοϊκή σύνδεση Κύπρου – Ελλάδας.

Πρόκειται για τις εταιρείες SCANDRO HOLDING LTD, η προσφορά της οποίας ανέρχεται στα 15.594.000, ευρώ, την N.Y. BUSINESS TIES LTD η προσφορά της οποίας ανήλθε στα 14.100.000 ευρώ και την KIARA NAFTIKI ETAIRIA (Όμιλος SeaJets) που πρόσφερε 16.500.000 ευρώ.

Επισημαίνεται ότι η γραμμή επιδοτείται με 5,5 εκατ., ευρώ το χρόνο για τρία χρόνια (σύνολο 16,5 εκατ. ευρώ). Με δηλώσεις του, ο υφυπουργός Ναυτιλίας, Βασίλης Δημητριάδης, εκτίμησε ότι μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου θα υπάρξει επίσημη ανακοίνωση για την κατακύρωση του διαγωνισμού.

Εκφράζοντας ικανοποίηση για το γεγονός, ότι υπήρξε ενδιαφέρον ο κ. Δημητριάδης είπε πως «δεν πανηγυρίζουμε, αλλά το θεωρούμε ως ένα σημαντικό βήμα πριν το τελευταίο, που είναι η αξιολόγηση και κατακύρωση της προσφοράς».

«Η μεγάλη και επίπονη προσπάθεια που κάναμε ως ομάδα του Υφυπουργείου απέδωσε καρπούς, καθώς καταφέραμε να προσελκύσουμε το ενδιαφέρον οικονομικών φορέων σε έναν διαγωνισμό, που οι ιδιαιτερότητές του έκαναν το εγχείρημα πολύ δύσκολο», συμπλήρωσε.

Απέδωσε δε την προσέλκυση ενδιαφέροντος από μεταφορείς, στην επαναδιαπραγμάτευση των όρων με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τον επανασχεδιασμό του διαγωνιστικού εγγράφου.

Αρχές της επόμενης εβδομάδας, τόνισε, θα τεθούν οι υποβληθείσες προσφορές ενώπιον της Επιτροπής Αξιολόγησης, που ορίστηκε σύμφωνα με τις πρόνοιες της σχετικής νομοθεσίας, για αξιολόγηση, με σκοπό την κατακύρωση της προσφοράς το συντομότερο δυνατόν.

Η κατακύρωση αναμένεται να γίνει τέλος Φεβρουαρίου, με αρχές Μαρτίου και σύμφωνα με τον Υφυπουργό Ναυτιλίας, η θαλάσσια μεταφορά επιβατών θα ξεκινήσει είτε Απρίλιο, είτε Μάιο.

Σημειώνεται ότι επαφίεται στον μεταφορέα που θα επιλεγεί, κατά πόσο θα χρησιμοποιήσει το λιμάνι της Λεμεσού ή της Λάρνακας.

ΠΗΓΗ: Oικονομικός Ταχυδρόμος



Κύριες Ειδήσεις





Translate »