Breaking News

ΑstroBank το νέο όνομα της Τράπεζας Πειραιώς Κύπρου


Φιλοδοξεί να εξυπηρετήσει τόσο την εγχώρια όσο και τη διεθνή αγορά

ΑstroBank είναι το νέο όνομα της πρώην Τράπεζας Πειραιώς Κύπρου η οποία αποκάλυψε τη νέα της εμπορική ταυτότητα σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 29 Μαρτίου, στην παρουσία του υπουργού Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη και άλλων επώνυμων προσκεκλημένων. Η παρουσία του υπουργού καταδεικνύει τη δέσμευση της κυβέρνησης να ενθαρρύνει τις διεθνείς επενδύσεις και πρωτοβουλίες του ιδιωτικού επιχειρηματικού τομέα.

Παραμένοντας πιστή στις κυπριακές της ρίζες αλλά με το βλέμμα στραμμένο αποφασιστικά στο μέλλον, η ΑstroBank φιλοδοξεί να εξυπηρετήσει τόσο την εγχώρια όσο και τη διεθνή αγορά, με εφόδια την εμπειρία των νέων μετόχων και του Διοικητικού της Συμβουλίου και την εκτεταμένη τεχνογνωσία του προσωπικού της.

Η Τράπεζα Πειραιώς Κύπρου αγοράστηκε τον προηγούμενο Δεκέμβριο από όμιλο διεθνών επενδυτών με επικεφαλής τον γνωστό τραπεζίτη και πρώην υπουργό Ενέργειας του Λιβάνου κ. Maurice Sehnaoui. Η σημαντική αυτή επένδυση αποτελεί ένδειξη εμπιστοσύνης όχι μόνο προς την ίδια την τράπεζα και την οικονομία της Κύπρου, αλλά και προς το φιλικό επιχειρηματικό περιβάλλον που διαθέτει η χώρα μας. Ο Όμιλος της Τράπεζας Πειραιώς συμμετέχει στη νέα τράπεζα με ποσοστό 17.6%.

Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΑstroBank είναι ο Δρ. Shadi A. Karam, τραπεζίτης και επιχειρηματίας με πολυετή πείρα ο οποίος έχει διατελέσει Ανώτερος Οικονομικός Σύμβουλος του πρώην Προέδρου του Λιβάνου, Στρατηγού Michel Sleiman και ακολούθως του Πρωθυπουργού κ. Tammam Salam. Η πλούσια διεθνής εμπειρία των νέων στελεχών της τράπεζας θα συμβάλει στην ενίσχυση της τεχνογνωσίας του προσωπικού και στη διασφάλιση της δυναμικής πορείας και ανάπτυξης του χρηματοπιστωτικού ιδρύματος.

 

 

Maurice Sehnaoui- Μη Εκτελεστικός Σύμβουλος
Με ηγετικό προφίλ που χαρακτηρίζεται από όραμα και διορατικότητα, ο κ. Maurice Sehnaoui είναι πρωτοπόρος στον τραπεζικό τομέα στο Λίβανο και έχει συνεισφέρει σημαντικά στην οικονομία της χώρας με τη δέσμευση και υποστήριξή του στους πυλώνες της κοινωνικοοικονομικής εξέλιξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, την ενδυνάμωση των γυναικών και την εταιρική κοινωνική ευθύνη.

Υπηρέτησε ως Υπουργός Ενέργειας και Υδάτων από το 2004 έως το 2005 και συμμετέχει στα Διοικητικά Συμβούλια διαφόρων εταιρειών. Είναι ιδιοκτήτης ενός χαρτοφυλακίου ακινήτων που συμπεριλαμβάνει κτίρια στο κέντρο της Βηρυτού.

Ο κ. Sehnaoui είναι Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και Γενικός Διευθυντής της BLC Bank από το 2008 και η γενναία και δυναμική στρατηγική που εφάρμοσε βοήθησε την Τράπεζα να τετραπλασιάσει το μέγεθός της σε λιγότερο από πέντε χρόνια και  να καταστεί ένα σημαντικό χρηματοπιστωτικό ίδρυμα με ενεργητικό πέραν των  $5 δις.

Γεννήθηκε το 1943 και είναι κάτοχος πτυχίου στα Οικονομικά από το Πανεπιστήμιο Saint Joseph της Βηρυτού. Είναι Chevalier (Ιππότης) της Γαλλικής Λεγεώνας της Τιμής (Legion d’ Honneur) και Αξιωματικός της Γαλλικής «Ordre National du Merite».

Dr. Shadi A. Karam – Προέδρος ΔΣ – Ανεξάρτητος
Ο Dr. Shadi A. Karam είναι απόφοιτος του Αμερικανικού Πανεπιστημίου της Βηρυτού και των Πανεπιστημίων Columbia University και Harvard University των ΗΠΑ. Διετέλεσε Αντιπρόεδρος του Οίκου Merrill Lynch s.a.m. στο Μονακό και κατείχε τη θέση του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου αρκετών εταιρειών που δραστηριοποιούνταν σε διάφορους τομείς, όπως κλωστοϋφαντουργίας και ένδυσης, μεταλλουργίας, ξενοδοχείων, ανάπτυξης γης, σε χρηματοοικονομικές εταιρείες, ιδιωτικά επενδυτικά κεφάλαια και εμπορικές τράπεζες σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες, χώρες του Αραβικού Κόλπου (GCC) και στο Λίβανο. Επίσης, υπήρξε Πρόεδρος και Γενικός Διευθυντής της BLC Bank του Λιβάνου (2002-2008) και Πρόεδρος της BLC στη Γαλλία (2002-2009). Ακόμα, διετέλεσε Ανώτερος Οικονομικός Σύμβουλος του Προέδρου του Λιβάνου General Michel Sleiman (Μάιος 2008 – Μάιος 2014) και Ανώτερος Σύμβουλος του Πρωθυπουργού του Λιβάνου κ. Tammam Salam (Μάιος 2014 – Νοέμβριος 2016). Ο Dr. Karam είναι Αντιπρόεδρος του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου του Λιβάνου και έχει πολλές διακρίσεις από διάφορες χώρες.

Κωνσταντίνος Λοϊζίδης – Μη-Εκτελεστικό Μέλος
Πρώην Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς (Κύπρου) Λτδ και πρώην Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς Αιγύπτου. Τον Σεπτέμβριο 2011 διορίστηκε επίσης στην Εκτελεστική Επιτροπή του Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς και παράλληλα ως επικεφαλής της Εταιρικής Ανάπτυξης του Συγκροτήματος. Στο παρελθόν διετέλεσε Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου των Κυπριακών Αερογραμμών (2003-2005), Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Ελληνικής Τράπεζας (1996-2005), Διευθύνων Σύμβουλος του Συγκροτήματος της Ελληνικής Μεταλλευτικής Εταιρείας (1996-2003) καθώς και Διευθύνων Σύμβουλος της Bankers Trust Company (1981-1996), μιας από τις τότε μεγαλύτερες Αμερικανικές τράπεζες. Είναι Πρόεδρος ή μέλος πολλών Φιλανθρωπικών Ιδρυμάτων και μη Κερδοσκοπικών Οργανισμών στην Κύπρο και στο εξωτερικό και μέλος της Επιτροπής Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών και Ασφαλειών του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου, με έδρα το Παρίσι. Κατέχει τίτλο BSc από το Imperial College of Science and Technology στο Λονδίνο καθώς και ΜΒΑ από το Massachusetts Institute of Technology στις ΗΠΑ.



Κύριες Ειδήσεις





Translate »