Breaking News

Αυξάνονται και πληθύνονται τα Airbnb ακίνητα στην Κύπρο


Οι τιμές ενοικίαση διαμερισμάτων και επαύλεων σε όλη την ελεύθερη Κύπρο

Περισσότερα από 300 σε παγκύπρια βάση είναι τα υποστατικά, τα οποία διατίθενται προς ενοικίαση μέσω της διεθνούς διαδικτυακής πλατφόρμας Airbnb.

Μπορεί ο αριθμός των υποστατικών που μπορούν να μισθωθούν μέσω της εν λόγω πλατφόρμας να είναι σχετικά μικρός σε σύγκριση με το εξωτερικό, ωστόσο φαίνεται πως η συγκεκριμένη τάση αρχίζει να διευρύνεται σταδιακά και στη χώρα μας.

Διαβάστε ακόμα:  Στο στόχαστρο του φόρου η υπηρεσία Airbnb στην Κύπρο

Ανατρέχοντας κανείς στην ιστοσελίδα Airbnb, θα δει να προσφέρονται προς ενοικίαση από διαμερίσματα στο κέντρο των πόλεων μέχρι επαύλεις πολυτελείας, με τιμές που ξεκινούν από 20 ευρώ το βράδυ και φθάνουν μέχρι και τα αστρονομικά ποσά των €2.000.

Ακριβότερη όλων η Λεμεσός, στην οποία θα βρει κανείς προς ενοικίαση μέσω της Airbnb από δωμάτια και διαμερίσματα μέχρι πολυτελείς και πανάκριβες βίλες. Συγκεκριμένα, οι τιμές ενοικίασης των διαμερισμάτων ξεκινούν από €42 και φθάνουν μέχρι και τα €150 ευρώ τη βραδιά. Βεβαίως η τιμή εκτινάσσεται στα €250 ευρώ αν τα διαμέρισμα έχει θέα την παραλία της πόλης. Την ίδια ώρα, δεκάδες είναι τα σπίτια αλλά και οι βίλες που βρίσκονται στη Λεμεσό και φιγουράρουν στη διεθνή ιστοσελίδα. Οι τιμές απλών σπιτιών ξεκινούν από €300 και εκτοξεύονται μέχρι και πέραν των €2.000 ανά ημέρα. Πιο συγκεκριμένα, 11 πολυτελείς επαύλεις στη Λεμεσό διατίθενται μεταξύ €1500 και €2.100.

Χαμηλότερες οι τιμές των επαύλεων στην Πάφο, καθώς διατίθενται
διεθνή πλατφόρμα διατίθενται από €50 το βράδυ μέχρι και €1030, αναλόγως της περιοχής και του μεγέθους του σπιτιού. Διάσπαρτα σε όλη την Πάφο τα διαμερίσματα που διαθέτει στην ιστοσελίδα της η Airbnb, με τιμές που αρχίζουν από €25.

Σπίτια και διαμερίσματα μπορεί να βρεις κανείς στη Λευκωσία, μέσω της διεθνούς πλατφόρμα. Στην πρωτεύουσα οι τιμές των διαμερισμάτων κυμαίνονται από €40 και ξεπερνούν σε κάποιες περιπτώσεις τα €100. Πρόκειται για διαμερίσματα, τα οποία βρίσκονται διάσπαρτα σε όλη τη Λευκωσία και κυρίως στο κέντρο και στην Έγκωμη. Στα ίδια περίπου επίπεδα, μέχρι και περίπου €200 θα βρει κανείς προς ενοικίαση σπίτια στην ελεύθερη Λευκωσία.

Σε ότι αφορά την ελεύθερη Αμμόχωστο, θα βρει κανείς πλειάδα διαμερισμάτων με τιμές ενοικίασης που ξεκινούν από €30 το βράδυ. Σπίτια και βίλες θα βρει κανείς στην ίδια επαρχία με τιμές που ξεκινούν από €90 και φθάνουν μέχρι και €750. Από €15 το βράδυ μπορεί να βρει κανείς διαμέρισμα στη Λάρνακα μέσω της πλατφόρμας Airbnb, με το μέγιστο όριο των τιμών να φθάνει περίπου τα €100 ευρώ. Από τα €100 και πάνω αρχίζουν οι τιμές ενοικίασης σπιτιών. Αξίζει να σημειωθεί ότι κοντά στην περιοχή Δεκέλειας ενοικιάζονται δύο βίλες έναντι €230 και €515 αντίστοιχα.

Βεβαίως πάντα υπάρχουν και πολύ ακριβότερες εξαιρέσεις!

Αξίζει να σημειωθεί ότι ιδιαιτέρως κολακευτικά για πολλά από τα ακίνητα που διατίθεται στην πλατφόρμα Airbnb και τους ιδιοκτήτες τους, είναι τα σχόλια πολλών από όσους έχουν διαμένει σε αυτά.

Συνεχίζονται οι έρευνες του Φόρου
Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι έρευνες του Τμήματος Φορολογίες για εντοπισμό των ιδιοκτητών των εν λόγω υποστατικών, για σκοπούς φορολόγησής τους. Η εκστρατεία συνεχίζεται, έχουν εντοπιστεί αρκετοί εξ αυτών, οι οποίοι στην πλειοψηφία τους φαίνεται να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των φορολογικών αρχών.



Κύριες Ειδήσεις





Translate »