Αίσιο τέλος στη διαφορά Ελληνικής – ΕΤΥΚ


Έδωσαν τα χέρια οι δύο πλευρές δίνοντας τέλος στην εργατική διαφορά

Καταλυτική ήταν η παρέμβαση της Υπουργού Εργασίας τις τελευταίες ημέρες στην πολύμηνη εργατική διαφορά μεταξύ Ελληνικής Τράπεζας και ΕΤΥΚ με τις δύο πλευρές να δίνουν τα χέρια και να δίνουν τέλος στην κρίση με αφορμή τη λειτουργία της ΑPS που διαχειρίζεται τα κόκκινα δάνεια της Τράπεζας.

Αξίζει να σημειωθεί πως πέραν της αίσιας κατάληξης στην εν λόγω διαφορά, οι δύο πλευρές φαίνεται να έχουν αποδεχτεί και την πρόταση της Υπουργού Εργασίας για συμφωνία και στο ζήτημα της ανανέωση της συλλογικής σύμβασης που έληξε από τον Δεκέμβριο του 2016. Η συμφωνία για ανανέωση της συλλογικής σύμβασης είναι στο ίδιο πλαίσιο με αυτό το οποίο έχει συνομολογηθεί μεταξύ της ΕΤΥΚ και άλλων τραπεζικών ιδρυμάτων.

Το εν λόγω πλαίσιο προβλέπει επαναφορά των προσαυξήσεων, βελτίωση του Ταμείου Υγείας, της άδειας τοκετού και βελτίωση του σχεδίου σύναψης δανείου για σκοπούς στέγασης, ενώ πρόσθετες προσαυξήσεις θα δοθούν μέχρι τέλος του έτους στους χαμηλόμισθους.

Η λύση στη διαφορά για την APS επικεντρώνεται στις βασικές αρχές που τέθηκαν για το εργασιακό καθεστώς των 129 υπαλλήλων της Ελληνικής που μεταφέρθηκαν στην νέα εταιρεία, καθώς και η διασφάλιση των κεκτημένων τους δικαιωμάτων που απορρέουν από τις συλλογικές συμβάσεις.

Η υπογραφή της συμφωνίας που αναμένεται να γίνει την Πέμπτη (27 Ιουλίου) ενώπιον της Υπουργού Εργασίας αναμένεται να βρει την Τράπεζα και το προσωπικό της μαζί στην κοινή προσπάθεια για αντιμετώπιση των μη εξυπηρετούμενων χορηγήσεων.



Κύριες Ειδήσεις





Translate »