Ψάχνουν λύσεις για τους 4500 λογαριασμούς της ΣΚΤ


Ολοκληρώθηκε ύστερα από τρεισήμισι ώρες από την έναρξη της, η έκτακτη συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ελέγχου που έγινε στην παρουσία του Προέδρου της Βουλής Δημήτρη Συλλούρη με θέμα «Οι συμψηφισμοί λογαριασμών στο Συνεργατισμό χωρίς προηγούμενη ενημέρωση των πελατών και τα προβλήματα που έχουν προκληθεί από καταχρηστικές και αυθαίρετες χρεώσεις ή αυξήσεις σε παρεχόμενες υπηρεσίες από τράπεζες».

Το θέμα εξετάστηκε αυτεπάγγελτα με απόφαση της Επιτροπής, ύστερα από εισήγηση του βουλευτή του ΑΚΕΛ Στέφανου Στεφάνου.

Η Επιτροπή κάλεσε την Ελληνική Τράπεζα και την πρώην Συνεργατική Κυπριακή Τράπεζα να βρουν μέχρι τη Δευτέρα λύσεις με 4.500 τρεχούμενους λογαριασμούς που έκλεισαν και οι οποίοι δεν μεταφέρθηκαν στην Ελληνική Τράπεζα. Επίσης έντονη ήταν η αντίδραση των βουλευτών για την αποστολή εκπρόθεσμα επιστολών με τις οποίες ενημερώνονταν οι πελάτες της πρώην ΣΚΤ για συμψηφισμό των καταθέσεων/δανείων ή πάγωμα λογαριασμών τους.

Ο εκτελών χρέη Γενικού Διευθυντή της Κυπριακής Εταιρείας Διαχείρισης Περιουσιακών Στοιχείων (ΚΕΔΙΠΕΣ) και Δεύτερος Εκτελεστικός Διευθυντής της Συνεργατικής Εταιρείας Διαχείρισης Περιουσιακών Στοιχείων (ΣΕΔΙΠΕΣ), η οποία αντικατέστησε την Συνεργατική Κυπριακή Τράπεζα, Σταύρος Ιακώβου δήλωσε ενώπιον της Επιτροπής ότι υπάρχουν 4.500 τρεχούμενοι λογαριασμοί (συνδεδεμένοι με δάνεια) οι οποίοι με βάση τη δική μας κατηγοροποίηση ήταν εξυπηρετούμενα και σε αυτή την περίπτωση υπήρξαν έντονες και δικαιολογημένες αντιδράσεις” από πελάτες της ΣΚΤ.

Εξήγησε ότι αυτοί οι λογαριασμοί με βάση τις τελικές παραμέτρους και τη μεθοδολογία κατηγοροποίησης όπως κατέληξαν μέσα από τις διαπραγματεύσεις με την Ελληνική, έμειναν στην περίμετρο του Φορέα Διαχείρισης Περιουσιακών Στοιχείων και εκτός της περιμέτρου της Ελληνικής Τράπεζας.

Ωστόσο, ο κ. Ιακώβου είπε ότι η Ελληνική Τράπεζα εξετάζει το ενδεχόμενο να μεταφέρει στην περίμετρο της αυτούς τους 4.500 λογαριασμούς και πρόσθεσε ότι αν η Ελληνική Τράπεζα μεταφέρει αυτούς τους λογαριασμούς όλοι όσοι θα είχαν διαθέσιμα λεφτά στον τρεχούμενος τους θα έχουν την Δευτέρα, πρόσθεσε.Κύριες Ειδήσεις

Translate »