Breaking News

Το ολοκαίνουργιο ΤΟΥΟΤΑ RAV4 έκλεψε τις εντυπώσεις


H καθιερωμένη συνάντηση της εταιρείας Δικράν Ουζουνιάν & Σια Λτδ., ως επίσημος αντιπρόσωπος των αυτοκινήτων Toyota & Lexus στην Κύπρο, με τους εκπροσώπους των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης έλαβε χώρα την Τετάρτη στις 16 Ιανουαρίου και επεφύλασσε μια μοναδική έκπληξη για τους προσκεκλημένους.

 

Στο Μουσών Bar and Restaurant, όπου οργανώθηκε το ετήσιο δημοσιογραφικό γεύμα της εταιρείας, δόθηκε η ευκαιρία στους παριστάμενους να θαυμάσουν από κοντά το ολοκαίνουργιο ΤΟΥΟΤΑ RAV4 το οποίο ήταν τοποθετημένο κυριολεκτικά μέσα στην καρδιά του εστιατορίου, καλωσορίζοντας ως οικοδεσπότης τους δημοσιογράφους που τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση.

To RAV4 μπορεί άνετα να χαρακτηριστεί ως ο πρωτοπόρος της κατηγορίας SUV, καθώς η Toyota ήταν η αυτοκινητοβιομηχανία που πρώτη στην ιστορία του αυτοκινήτου παρουσίασε όχημα του συγκεκριμένου τύπου, ενώ την ίδια στιγμή το RAV4 είναι ένα από τα δημοφιλέστερα SUV παγκοσμίως, με τις πωλήσεις του να ξεπερνούν τα 8.5 εκατομμύρια.

Η νέα επιβλητική και δυναμική μορφή του μοντέλου αναδεικνύεται από τις έντονες γωνίες και τον  μοντέρνο σχεδιασμό. Ταυτόχρονα είναι εξοπλισμένο με μια ανανεωμένη γκάμα κινητήρων, πληρώντας έτσι όλες τις προϋποθέσεις ώστε να αποτελεί φυσικό επακόλουθο ότι το ολότελα νέο RAV4 θα δημιουργήσει νέα πρότυπα.

 

Στην παρουσίαση, που συνδυάστηκε με την αποκάλυψη του νέου μοντέλου, δόθηκε έμφαση σε αρκετές πρωτοποριακές τεχνικές λεπτομέρειες του νέου RAV4, γεγονός που προσέλκυσε το ενδιαφέρον όλων των παρευρισκόμενων, καθώς αναδείχθηκε ότι η καινοτομία, η πρωτοπορία και η έμπνευση αποτελούν στοιχεία της ίδιας της φύσης της TOYOTA η οποία χωρίς συμβιβασμούς αλλά με πάθος και επιμονή κάνει κατορθωτές και υλοποιήσιμες ιδέες που φαινομενικά θα μπορούσαν να χαρακτηρισθούν  ακατόρθωτες και ανέφικτες.

 

Τα ιδανικά αυτά εκφράζονται και μέσω της   5ης γενιάς του μοντέλου η οποία βασίζεται στην πλατφόρμα Toyota New Global Architecture (αύξηση της δομικής ακαμψίας κατά 57%) όπου το αυτοκίνητο έχει μεγαλύτερες διαστάσεις από τον προκάτοχό του, μακρύτερο μεταξόνιο, μήκος που φτάνει τώρα στα 4,600 χλστ. και πλάτος που ανέρχεται στα 1,855 χλστ.

Το πλέον σημαντικό αναφορικά με την πλατφόρμα TNGA, είναι το γεγονός πως το κέντρο βάρους του νέου RAV4 έχει χαμηλώσει αρκετά, έτσι ώστε το όχημα να διαθέτει περισσότερη σταθερότητα και άριστη συμπεριφορά στον δρόμο.

 

 

Αναφορικά με τους κινητήρες, το μεγαλύτερο ενδιαφέρον προκαλείται αναμφίβολα και πάλι από την υβριδική έκδοση, που θα συνδυάζει τον νέο βενζινοκινητήρα των 2.5 λίτρων με δύο ηλεκτρικά μοτέρ, συνολικής ισχύος 222 ίππων στην έκδοση AWD-i, ενώ η έκδοση με κίνηση στους 2 τροχούς έχει ισχύ 218 ίππους. Η κατανάλωση περιορίζεται στα 4.6 λίτρα/100 χλμ., ενώ οι εκπομπές ρύπων έχουν κατέβει στα 105 γρ./χλμ. Η επιτάχυνση από στάση μέχρι τα 100 χλμ./ώρα καλύπτεται σε χρόνο 8,1 δεύτερα. Διαθέσιμος θα είναι επίσης ένας βενζινοκινητήρας των 2.0 λίτρων, μόνο με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων.

 

 

Η υβριδική έκδοση θα συνεργάζεται με ένα αναβαθμισμένο CVT κιβώτιο συνεχώς μεταβαλλόμενων σχέσεων, ενώ όλες οι εκδόσεις εξοπλίζονται με το προηγμένο σύστημα ασφαλείας Toyota Safety Sense (TSS) που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων – σύστημα προ-σύγκρουσης με ανίχνευση πεζών τη νύκτα, σύστημα προ-σύγκρουσης με ανίχνευση ποδηλατών, σύστημα διατήρησης λωρίδας, ευφυή αυτόματο πιλότο προσαρμοζόμενης ταχύτητας, καθώς και πλήρους εμβέλειας αυτόματο πιλότο προσαρμοζόμενης ταχύτητας.

 

Το νέο RAV4 είναι εκπληκτικά ικανό και από την άποψη της δυναμικής οδήγησης, με περιορισμένο ρολάρισμα στις στροφές, σταθερό και καθησυχαστικό πεντάλ φρένου, παρέχοντας παράλληλα ευελιξία που κάνει ιδιαίτερα ευχάριστη την αντιμετώπιση των ελικοειδών δρόμων.

Δημιουργήθηκε για την απόλυτη οδηγική εμπειρία, και σχεδιάστηκε για να ξεχωρίζει. Το νέο RAV4 χαρακτηρίζεται από την ισχυρή εξωτερική του εμφάνιση και την εσωτερική δεξιοτεχνία που ταιριάζουν απόλυτα με τα κορυφαία τεχνολογικά του χαρακτηριστικά.
Στην επίσημη πρώτη παρουσίασή του το νέο RAV4 κατά κοινή ομολογία μαγνήτισε τα βλέμματα και εντυπωσίασε με τη μορφή και τη δυναμική προσωπικότητά του.

Τέλος η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τις ευχαριστίες της εταιρείας Δικράν Ουζουνιάν & Σια Λτδ προς τους προσκεκλημένους για τη συνεχή υποστήριξη και την άψογη συνεργασία με τις ευχές της για ένα καθ’ όλα αποδοτικό 2019 γεμάτο αισιοδοξία και δημιουργία.

 

 

 

 Κύριες Ειδήσεις

Translate »