Breaking News

Συντονισμός ΕΤΑΠ Λάρνακας και Kition Ocean Holdings για το έργο λιμανιού – μαρίνας


Συντονίζονται η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας (ΕΤΑΠ) και η εταιρεία Kition Ocean Holdings για το έργο της ενιαίας ανάπτυξης λιμανιού και μαρίνας της πόλης και σε συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου, στην παρουσία του Δημάρχου, εξηγήθηκαν οι 4 φάσεις του έργου.  

Σε γραπτή ανακοίνωση της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας (ΕΤΑΠ) αναφέρεται ότι «ενόψει της επικείμενης έναρξης των εργασιών της μεγάλης ανάπτυξης του λιμανιού – μαρίνας Λάρνακας από την 1η Απριλίου, ημερομηνία κατά την οποία η Κοινοπραξία αναλαμβάνει πλέον επίσημα τη διαχείριση του έργου, πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου, συνάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΤΑΠ Λάρνακας με την Kition Ocean Holdings. Εκ μέρους της Κοινοπραξίας παρευρέθηκαν ο Διευθύνοντας Σύμβουλος Πάνος Αλεξάνδρου, ο Project Manager Τζόζεφ Χατζιωσήφ και ο Operation Manager της μαρίνας Captain Πάρης Δημητρίου».

Προστίθεται ότι «στα πλαίσια της συνάντησης, παρουσιάστηκαν οι βασικές πτυχές του έργου με επικέντρωση στο τουριστικό κυρίως κομμάτι, ώστε να ξεκινήσει ο απαραίτητος συντονισμός των δύο μερών. Κατά την παρουσίαση επεξηγήθηκαν αναλυτικά οι 4 φάσεις του έργου και τα σχετικά χρονοδιαγράμματα ενώ προβλήθηκαν οι μακέτες και τα αντίστοιχα σχέδια».

Οσον αφορά την Α’ φάση του έργου, η οποία θα ολοκληρωθεί σε περίοδο πέντε ετών «αυτή θα ξεκινήσει με τη συντήρηση και αποκατάσταση της ιστορικής αποβάθρας και θα συνεχίσει με τη δημιουργία των βασικών έργων υποδομής όπως την κατασκευή νέου δρόμου που θα ενώνει τις Φοινικούδες με τον κυκλικό κόμβο λιμανιού, νέα αποβάθρα στο λιμάνι, κτίριο yacht club, νέα αίθουσα passenger terminal, κτίριο διοίκησης, αύξηση της χωρητικότητας της μαρίνας σε 650 σκάφη με τη δημιουργία νέου κυματοθραύστη και δημιουργία ενός πολυτελούς ξενοδοχείου 5 αστέρων, ενώ στη Γ φάση προγραμματίζεται και η δημιουργία ακόμη ενός ξενοδοχείου 4 αστέρων».

Σημειώνεται ότι «το νέο λιμάνι θα είναι σε θέση, σε εύλογο χρονικό διάστημα, να προσελκύει νέας γενιάς κρουαζιερόπλοια και προς επίτευξη του στόχου αυτού, η Kition Ocean Holdings και η ΕΤΑΠ Λάρνακας θα συντονιστούν ώστε να προβούν στις δέουσες ενέργειες. Η μαρίνα θα μπορεί να φιλοξενεί σκάφη από 10 έως 130 μέτρα ενώ θα υπάρχει και ειδικά διαρρυθμισμένος χώρος επιδιόρθωσής τους».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Kition Ocean Holdings Πάνος Αλεξάνδρου ανέφερε ότι «η συγκεκριμένη ανάπτυξη αποτελεί το μεγαλύτερο, πιο πολυδιάστατο και πιο πολυδάπανο (ύψους €1,2 δισ.) παραθαλάσσιο έργο που θα γίνει ποτέ στη χώρα μας, κατακτώντας πρωταγωνιστική θέση όχι μόνο στην Κύπρο, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου».

Ο Πρόεδρος της ΕΤΑΠ Λάρνακας Ντίνος Λευκαρίτης «εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι μετά από πάρα πολλούς σκοπέλους, το έργο επιτέλους προχωρά. Ταυτόχρονα διαβεβαίωσε ότι η συνεργασία θα είναι ασφαλώς στενή και άμεση αφού πρόκειται για μια ανάπτυξη που θα δώσει τεράστια ώθηση στη Λάρνακα ως τουριστικός προορισμός, στο γενικότερο εκτόπισμά της αλλά και που θα βελτιώσει άρδην τις οικονομικές της παραμέτρους».

Ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας  ανέφερε ότι «πέραν του προφανούς οικονομικού οφέλους και των θέσεων εργασίας, είναι σημαντικό ότι θα προκύψει και βελτίωση της ποιότητας της ζωής των κατοίκων της Λάρνακας εφόσον θα αναβαθμιστούν σημαντικά και οι υποδομές. Εξέφρασε επίσης ικανοποίηση για το γεγονός ότι η Κοινοπραξία δίνει έμφαση σε περιβαλλοντικά και σε πολιτιστικά θέματα».

Σημείωσε επίσης ότι η Κοινοπραξία ενημέρωσε κατά τη σημερινή συνάντηση πως «θα αποκαταστήσει και θα αναδείξει στον χώρο τον ιστορικό φάρο και τον γερανό που υπάρχουν στη μαρίνα Λάρνακας».Κύριες Ειδήσεις

Translate »