Breaking News

Οι πόλεις που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της τεχνολογίας


Δείτε ποιες περιοχές του κόσμου βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της παγκόσμιας βιομηχανίας τεχνολογίας

Όταν πρόκειται για τον τομέα της τεχνολογίας το Σαν Φρανσίσκο κατέχει μια εδραιωμένη φήμη ότι αποτελεί το νούμερο ένα παγκοσμίως. Ωστόσο, η εταιρεία ακινήτων Savillis ανέδειξε για τη φετινή χρονιά μία άλλη πόλη των ΗΠΑ ως τεχνολογικό κόμβο στην έκθεση Tech Cities 2017, η οποία κατατάσσει τις 22 πόλεις που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της παγκόσμιας βιομηχανίας τεχνολογίας.

Εκτός από το κόστος ενοικίασης ενός διαμερίσματος, η Savillis υπολόγισε πάνω από 100 παράγοντες, από τη διάρκεια εκκίνησης μίας επιχείρησης, μέχρι και το κόστος ενός καφέ.

Δείτε παρακάτω ποιες πόλεις του κόσμου βρίσκονται στην κορυφή της παγκόσμιας λίστας αγορών για τις εταιρείες τεχνολογίας που αναζητούν νέα έδρα:

ΔΟΥΒΛΙΝΟ – ΙΡΛΑΝΔΙΑ

Πληθυσμός της πόλης: 528,000
Κόστος ενοικίου ανά εβδομάδα: 862 δολάρια
Τιμή ενός καφέ: 3,07 δολάρια
Startups ανά 1,000 άτομα: 1.1
Κόστος εισιτηρίου (μία διαδρομή): 2,98 δολάρια

Το Δουβλίνο προσφέρει νέο και τεχνολογικά έμπειρο εργατικό δυναμικό, καθώς και μία σειρά από μεγάλα brands, όπως το Airbnb, η Apple και το Facebook. Είναι φιλικό προς τις επιχειρήσεις, με χαμηλό φορολογικό περιβάλλον και θρυλική κοινωνική σκηνή, η οποία εδραιώνει τη θέση του ως ένα σημαντικό παγκόσμιο παίκτη τεχνολογίας.

ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ – ΣΟΥΗΔΙΑ


Πληθυσμός της πόλης: 926,000
Κόστος ενοικίου ανά εβδομάδα: 855 δολάρια
Τιμή ενός καφέ: 3,65 δολάρια
Startups ανά 1,000 άτομα: 0.6
Κόστος εισιτηρίου: 3,80 δολάρια

Η Στοκχόλμη είναι διάσημη για την παράξενη ικανότητά της να παράγει «μονόκερους» – Οι Spotify, Mojang και TrueCaller επιχειρήσεις είναι μόνο μερικά παραδείγματα. Το πιο σημαντικό όμως που προσφέρει η πρωτεύουσα της Σουηδίας στους κατοίκους της είναι η υψηλή ποιότητα ζωής και η αξιοζήλευτη ισορροπία εργασίας-ζωής.

ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ


Πληθυσμός της πόλης:
3,9 εκατομμύρια
Κόστος ενοικίου ανά εβδομάδα: 1,450 δολάρια
Τιμή ενός καφέ: 3,67 δολάρια
Startups ανά 1,000 άτομα: 0.5
Κόστος εισιτηρίου: 1,33 δολάρια

Η Σιγκαπούρη εξελίσσεται γρήγορα σε έναν παγκόσμιο ηγέτη στο Big Data, ιδιαίτερα μετά την κίνηση της κυβέρνησης να τοποθετήσει παντού αισθητήρες για τη συλλογή πληροφοριών, όπως οι κινήσεις κυκλοφορίας, αλλά και τη συμπεριφορά των κατοίκων.

ΒΕΡΟΛΙΝΟ – ΓΕΡΜΑΝΙΑ


Πληθυσμός της πόλης: 3,6 εκατ. δολάρια
Κόστος ενοικίου ανά εβδομάδα: 503 δολάρια
Τιμή ενός καφέ: 3,30 δολάρια
Startups ανά 1,000 άτομα: 0.5
Κόστος εισιτηρίου: 2,98 δολάρια

Το Βερολίνο έχει λάβει τον τίτλο της πρωτεύουσα της τέχνης και της νυχτερινής ζωής, διαθέτοντας τα τελευταία χρόνια σχετικά χαμηλές τιμές στα ακίνητα, λογικό κόστος ζωής και πολλά τεχνολογικά ταλέντα, ισχυροποιώντας έτσι τη θέση του στον κόσμο των startup επιχειρήσεων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το SoundCloud, μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της πόλης.

ΒΟΣΤΩΝΗ – ΗΠΑ


Πληθυσμός της πόλης:
667,000
Κόστος ενοικίου ανά εβδομάδα: 1,400 δολάρια
Τιμή ενός καφέ: 3,37 δολάρια
Startups ανά 1,000 άτομα: 5.8
Κόστος εισιτηρίου: 2,5 δολάρια

Η Καλιφόρνια μπορεί να κλέψει όλη τη δόξα, αλλά η Ανατολική Ακτή των ΗΠΑ, δεν είναι πολύ πίσω, όταν πρόκειται για την τεχνολογία. Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι ο Μπιλ Γκέιτς και ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ ξεκίνησαν τη φοιτητική τους ζωή στη Βοστώνη.

ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ – ΔΑΝΙΑ


Πληθυσμός της πόλης:
591,000
Κόστος ενοικίου ανά εβδομάδα: 982 δολάρια
Τιμή ενός καφέ: 4,33 δολάρια
Startups ανά 1,000 άτομα: 0.8
Κόστος εισιτηρίου: 3,56 δολάρια

Η τεχνολογική σκηνή της Κοπεγχάγης έχει σημειώσει μεγάλη πρόοδο, ενώ τα τελευταία χρόνια έχει γνωρίσει μεγάλες επιτυχίες, όπως το Just Eat.

ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ – ΟΛΛΑΝΔΙΑ

Πληθυσμός της πόλης: 840,000
Κόστος ενοικίου ανά εβδομάδα: 1,315 δολάρια
Τιμή ενός καφέ: 2,47 δολάρια
Startups ανά 1,000 άτομα: 1.3
Κόστος εισιτηρίου: 3.20 δολάρια

Η διάσημη δημιουργική και μποέμ πρωτεύουσα της Ολλανδίας διαθέτει μία ακμάζουσα τεχνολογική σκηνή και σημαντικό πλεονέκτημά της είναι ο πλήρως δίγλωσσος πολιτισμός της (περίπου το 90% των κατοίκων της μιλούν αγγλικά και ολλανδικά).

ΤΟΡΟΝΤΟ – ΚΑΝΑΔΑΣ


Πληθυσμός της πόλης:
2,8 εκατομμύρια
Κόστος ενοικίου ανά εβδομάδα: 968 δολάρια
Τιμή ενός καφέ: 2,48 δολάρια
Startups ανά 1,000 άτομα: 1,1
Κόστος εισιτηρίου: 2,29 δολάρια

Η τεχνολογική σκηνή του Τορόνο έχει γνωρίσει σημαντική επιτυχία, φιλοξενώντας 3.000 επιχειρήσεις και όπως όλα δείχνουν η καναδική πόλη αναμένεται να έχει ένα λαμπρό μέλλον στον κόσμο της τεχνολογίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόσφατα χαρακτηρίστηκε ως η τέταρτη μεγαλύτερη πόλη της Βόρειας Αμερικής με την καλύτερη ποιότητα ζωής.

ΛΟΝΔΙΝΟ – ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ


Πληθυσμός της πόλης
: 8,7 εκατομμύρια
Κόστος ενοικίου ανά εβδομάδα: 1,981 δολάρια
Τιμή ενός καφέ: 3,32 δολάρια
Startups ανά 1,000 άτομα: 1
Κόστος εισιτηρίου: 3,32 δολάρια

Ως παγκόσμια τραπεζική δύναμη, το Λονδίνο δεν αποτελεί έκπληξη ότι είναι επίσης μία από τις πρωτεύουσες τεχνολογίας στον κόσμο. Επιπλέον, η βρετανική πρωτεύουσα φιλοξενεί ορισμένα από τα καλύτερα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Ευρώπης που ειδικεύονται στον κλάδο της τεχνολογίας.

 

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ – ΗΠΑ


Πληθυσμός της πόλης: 8,5 εκατομμύρια
Κόστος ενοικίου ανά εβδομάδα: 1,482 δολάρια
Τιμή ενός καφέ: 3,60 δολάρια
Startups ανά 1,000 άτομα: 1.8
Κόστος εισιτηρίου: 2.75 δολάρια

Η Νέα Υόρκη μπορεί να υπερηφανευθεί για τα ταλέντα στο χώρο της οικονομίας και του λιανικού εμπορίου. Μπορεί οι τιμές να βρίσκονται στα ύψη, αλλά οι δυνατότητες είναι μεγάλες: Τα παγκοσμίου φήμης πανεπιστήμια, οι επιχειρήσεις που επικεντρώνονται στον πολιτισμό και οι παγκόσμιες διασυνδέσεις καθιστούν τη διάσημη πόλη των ΗΠΑ ελκυστική τόσο στις νεοσύστατες επιχειρήσεις όσο και στις πολυεθνικές.

ΠΗΓΗ: fortunegreece.comΚύριες Ειδήσεις

Translate »