Ελληνική Τράπεζα: ATM νέας γενιάς και μηχανές cash 360 coin


Ακόμα πιο εύκολη κάνει τη ζωή των πελατών της, ιδιωτών, επιχειρήσεων και άλλων οργανισμών, η Ελληνική Τράπεζα, καθώς με τις ΑΤΜ νέας γενιάς και τις μηχανές cash 360 coin, η χρονοβόρα διαδικασία της κατάθεσης και της αναμονής στο ταμείο αποτελεί παρελθόν.

Με στόχο την αποσυμφόρηση των ταμείων, αλλά και με δεδομένη την ανάγκη για κοινωνική αποστασιοποίηση λόγω της πανδημίας, η Ελληνική Τράπεζα δίνει ιδιαίτερα έμφαση στην προώθηση των εναλλακτικών καναλιών εξυπηρέτησης και στην ανάπτυξη λύσεων για απλές συναλλαγές.

Για τη διευκόλυνση όχι μόνο του κοινού αλλά και των επιχειρήσεων, έχουν τοποθετηθεί «in lobby ATM» εντός των καταστημάτων για μεγάλες καταθέσεις. Οι συγκεκριμένες μηχανές δέχονται μεγαλύτερο αριθμό χαρτονομισμάτων για πιο γρήγορη και ασφαλή εξυπηρέτηση εντός του καταστήματος, χωρίς και πάλι να χρειάζεται ο πελάτης να περιμένει στην ουρά του ταμείου. Μέχρι στιγμής έχουν τοποθετηθεί 21 «in lobby ATM» στον εσωτερικό χώρο επιλεγμένων καταστημάτων σε ολόκληρη την Κύπρο. Αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχει η δυνατότητα έκδοσης χρεωστικής κάρτας μόνο για καταθέσεις, η οποία μπορεί να χρησιμοποιείται από τους υπαλλήλους ή συνεργάτες των εταιρειών.

Στήριξη Επιχειρηματικής Κοινότητας
Προχωρώντας ένα βήμα πιο πέρα, στο πλαίσιο της προσπάθειας για καλύτερη εξυπηρέτηση εταιρικών πελατών, η Ελληνική Τράπεζας εγκαινιάζει δωρεάν υπηρεσία συλλογής επιταγών από τα γραφεία των πελάτων (για περισσότερες από 10 επιταγές).

Παράλληλα, 11 μηχανές Cash 360 coin έχουν τοποθετηθεί σε επιλεγμένα καταστήματα σε όλη την Κύπρο προσφέροντας τη δυνατότητα κατάθεσης μεγάλου όγκου κερμάτων με τη χρήση ειδικού κώδικα ο οποίος καταχωρείται στη μηχανή. Η διαδικασία είναι απλή καθώς η ενδιαφερόμενη επιχείρηση υπογράφει ειδική συμφωνία με την Τράπεζα ζητώντας να της παραχωρηθούν οι σχετικοί κωδικοί. Αφού καταχωρηθούν οι κωδικοί, ο εταιρικός πελάτης καλείται να τοποθετήσει τα κέρματα στη μηχανή. Ανά τακτά χρονικά  διαστήματα εντός της ίδιας ημέρας, η Τράπεζα ενημερώνει αυτόματα τον λογαριασμό του πελάτη.

Υπενθυμίζεται ότι, το ευρύ δίκτυο ΑΤΜ νέας γενιάς της Ελληνικής Τράπεζας καλύπτει πέραν του 80% του όγκου των τραπεζικών συναλλαγών, παρέχοντας εξυπηρέτηση 24/7. Οι ΑΤΜ της Τράπεζας  προσφέρουν ανέπαφη ανάγνωση καρτών (contactless) και δωρεάν αναλήψεις μετρητών, ενώ οι «έξυπνες» οθόνες αφής, λειτουργούν ακόμα και όταν οι πελάτες φορούν προστατευτικά γάντια. Παράλληλα, οι ΑΤΜ επιτρέπουν την πολλαπλή κατάθεση επιταγών, και την κατάθεση μετρητών με άμεση πίστωση των συνδεδεμένων λογαριασμών ή της πιστωτικής κάρτας. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι από την αρχή του έτους οι καταθέσεις μέσω ΑΤΜ έχουν αυξηθεί κατά 66% ενώ το 90% των συνολικών αναλήψεων γίνεται πλέον από τις ΑΤΜ.

Σε μία εποχή όπου είναι αναγκαίο να αποφεύγουμε κατά το δυνατόν την επαφή με μετρητά και τερματικά καρτών η Ελληνική Τράπεζα έδωσε ακόμα περισσότερες επιλογές στους πελάτες της, προσφέροντας Apple Pay στους κατόχους iPhone για να πραγματοποιούν ανέπαφες συναλλαγές. Ταυτόχρονα, οι χρήστες κινητών τύπου Android οι οποίοι είναι κάτοχοι Visa ή Mastercard μπορούν να εγκαταστήσουν το Hellenic Bank Wallet, ώστε να πραγματοποιούν εύκολα και γρήγορα αγορές αγαθών ή υπηρεσιών μέσω του κινητού τους.Κύριες Ειδήσεις

Translate »