Ανοιχτό θέλει ο Δήμαρχος το υποκατάστημα ΣΚΤ στη Δρομολαξιά-Μενεού


Να διατηρήσει το υποκατάστημα της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας στη Δρομολαξιά, ζητά ο Δήμαρχος Δρομολαξιάς-Μενεού Κύπρος Ανδρονίκου από την Ελληνική Τράπεζα και σημειώνει σε δήλωσή του ότι οι 8000 περίπου δημότες είναι «ανάστατοι» για το ενδεχόμενο κλεισίματος του καταστήματος.

«Οι κάτοικοι του Δήμου είναι ανάστατοι», αναφέρει ο κ. Ανδρονίκου και τονίζει ότι αν κλείσει το υποκατάστημα, το αποτέλεσμα θα είναι η ταλαιπωρία των  8000 δημοτών, ενώ σημειώνει ότι το συγκεκριμένο είναι το μοναδικό τραπεζικό υποκατάστημα στην περιοχή.

«Ως Δήμαρχος έχω την υποχρέωση να μεταφέρω τις έντονες ανησυχίες των δημοτών και την αναστάτωση που προκλήθηκε από το γεγονός ότι ο Δήμος Δρομολαξιάς – Μενεού, θα μείνει χωρίς τραπεζικό ίδρυμα προς εξυπηρέτηση των δημοτών», αναφέρει.

Η αλληλογραφία του Δημάρχου πρώτα με τη ΣΚΤ και στη συνέχεια με την Ελληνική Τράπεζα διαρκεί μήνες.
Όπως δηλώνει, η Ελληνική Τράπεζα σε πρόσφατη απαντητική της επιστολή αναφέρει ότι θα λάβει υπόψη το περιεχόμενο των επιστολών του, «όμως αντιλαμβάνεστε, δεν είναι δυνατόν να διατηρήσουμε καταστήματα σε όλους τους Δήμους ή Κοινότητες της Κύπρου», γράφει.

Στην επιστολή της Ελληνικής Τράπεζας αναφέρεται, επίσης, ότι «δεν έχουν ληφθεί ακόμα τελικές αποφάσεις σχετικά με το κατάστημα της ΣΚΤ», που βρίσκεται στο Δήμο Δρομολαξιάς Μενεού.

Σημειώνεται ότι «πρωταρχικός στόχος ήταν και παραμένει η καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των πελατών μας σε μια ευρεία γεωγραφική κάλυψη».

Ο Δήμαρχος Δρομολαξιάς – Μενεού δηλώνει από πλευράς του ότι «η λειτουργία ενός υποκαταστήματος είναι απολύτως απαραίτητη, καθότι θα εξυπηρετεί τις τραπεζικές συναλλαγές των κατοίκων και επιχειρήσεων στο Δήμο». Αναφέρει ακόμα ότι «το κλείσιμο του υποκαταστήματος θα έχει σοβαρό αντίκτυπο στην ποιότητα εξυπηρέτησης των δημοτών μας σε σχέση με τις τραπεζικές τους συναλλαγές».

Καταλήγοντας, ο κ. Ανδρονίκου καλεί τη Διεύθυνση της Ελληνικής Τράπεζας να διατηρήσει το υποκατάστημα στο Δήμο Δρομολαξιάς Μενεού.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕΚύριες Ειδήσεις

Translate »