Breaking News

Thomas Cook: 15.000 επισκέπτες «εγκλωβισμένοι» στην Κύπρο


Σε δηλώσεις προέβη ο Υφυπουργός Τουρισμούς για την κατάρρευση της Thomas Cook, εκτιμώντας ότι αυτή τη στιγμή βρίσκονται στην Κύπρο γύρω στις 15 χιλιάδες επισκέπτες, με τα έξοδα τους μέχρι τότε να τα εγγυάται η Κυβέρνηση της κάθε χώρας.

 

Σύμφωνα με την Hermes Airports όσον αφορά στις πτήσεις, υπήρχαν οκτώ από Λάρνακα και μία από την Πάφο.

Ήδη η Ύπατη Αρμοστεία του Ηνωμένου Βασιλείου έστειλε αντιπροσώπους για να διαχειριστούν την επιστροφή των επιβατών. Σύμφωνα με την Hermes Airports οι επιβάτες αναμένεται να ταξιδέψουν κοντά στην ημερομηνία την οποία θα αναχωρούσε κανονικά. Μάλιστα, πρότειναν στους επιβάτες να μην πηγαίνουν στο αεροδρόμιο χωρίς λόγο. Πρόσθεσε ότι απόψε θα πραγματοποιηθεί πτήση από την Πάφο προς το Ηνωμένο Βασίλειο.

«Προέχει να διασφαλίσουμε τη φιλοξενία στους επισκέπτες και να δούμε πως θα προχωρήσουμε ομαλά με τον επαναπατρισμό των τουριστών. Είμαι σίγουρος ότι όσοι ασχολούνται με την υποδοχή των πελατών θα κάνουν το μέγιστο, τουλάχιστον όσοι επηρεάζονται να φύγουν από τη χώρα μας με τις καλύτερες εντυπώσεις. Εξακολουθεί να είναι υποχρέωση όλων μας η εξυπηρέτηση των πελατών», ανέφερε εξάλλου ο Υφυπουργός Τουρισμού, ενώ πρόσθεσε ότι «είναι γύρω στις 250 χιλιάδες επισκέπτες για όλο το έτος. Σε έσοδα, αν αναλογιστούμε ότι είναι γύρω στα 750 ευρώ η δαπάνη του κάθε επισκέπτη μπορούμε να αναλογιστούμε το μέγεθος».

Θυμίζουμε ότι με την ανακοίνωση της πτώχευσης δεκάδες ζευγάρια που είχαν προγραμματίσει, μεταξύ άλλων τους γάμους τους στην Κύπρο, πλέον βρίσκονται σε απόγνωση, όπως αναφέρουν βρετανικά ΜΜΕ.

Σοβαρά προβλήματα έχουν προκύψει στην Ελλάδα λόγω της χρεωκοπίας της Thomas Cook,  ενός από τα μεγαλύτερα ταξιδιωτικά πρακτορεία του κόσμου, καθώς, όπως υπολογίζεται, 50 χιλιάδες τουρίστες παραμένουν αυτή την στιγμή εγκλωβισμένη σε ελληνικό έδαφος.

 



Κύριες Ειδήσεις





Translate »